Roxana Marinescu : „Mi-am împlinit visul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Marinescu a experimentat pe propria piele stilul de viaţă american prin programul Work&Travel.Studenta din Bucureşti spune că, pe lângă bani, a câştigat experienţă şi şi-a făcut mulţi prieteni din toată lumea.

Pentru fiecare student în parte, fie că merge în Canada, Grecia, Spania, Franţa, America sau Marea Britanie, programul Work and Travel înseamnă altceva: un mod de a-ţi petrece vara în străinătate, un job sezonier, un prilej de distracţie sau chiar un mod de a socializa.

Pentru Roxana Marinescu, studentă în Bucureşti, a însemnat însă o experienţă de viaţă: „Programul Work and Travel mi-a oferit, pe lângă câştigul financiar de care aveam nevoie, şi avantajul de a cunoşte oameni, locuri şi culturi noi. Este o modalitate de a călători şi de a vizita locuri la care înainte nici nu îndrăzneam să visez.

Mi-am îmbunătăţit cunoştinţele de limba engleză, am câştigat experienţă şi mi-am făcut mulţi prieteni, m-a ajutat să cunosc astfel şi cultura, bucătăria, religia altor ţări. De exemplu, am prieteni din Thailanda, Germania, Kazahstan, Mexic, Polonia.Într-un cuvânt, mi-am împlinit visul”, spune tânăra.

 „Pentru a participa trebuie să fii student la zi, dar nu în ultimul an de studiu, înscris la o universitate, să ai o situaţie şcolară bună şi să fii un bun vorbitor de limba engleză. Cea mai grea parte e interviul, acolo se decide dacă primeşti viza sau nu. A fost o perioadă plină de emoţii: acte, emoţii la ambasadă, stres cu împachetatul bagajelor… din octombrie de când m-am înscris şi până în iunie, când am plecat spre Atlantic City”.

Majoritatea ofertelor de muncă sunt în domeniul serviciilor turistice: restaurante, hoteluri, parcuri de distracţie, baruri, cafenele şi sunt joburi part time, special pentru studenţi, existând posibilitatea de a lucra în mai multe părţi, în funcţie de nevoile şi stilul de muncă al fiecăruia.

„Ţin minte că lucram şi câte 12 ore pe zi, acolo parcă nu simţeai oboseala ca aici. Am lucrat ca vânzător de îngheţată şi barmaniţă la o terasă. Îmi plăcea faptul că patronul localului muncea cot la cot cu noi, asta în România nu prea vezi să se întâmple. Munca nu e o ruşine în America. Pe lângă salariu, câştigam destul de bine şi din bacşişuri. Oricum, aveam satisfacţia că sunt primii bani munciţi de mine şi că mă puteam întreţine singură”, explică studenta.

Şapte dolari ora

Participanţii la acest program primesc minimum şase dolari pe oră şi trebuie să lucreze cel puţin 35-40 de ore pe săptămână.  Majoritatea joburilor sunt plătite cu şapte dolari pe oră. Cazarea este oferită contra cost de angajator la preţuri speciale.

ERATĂ

Dintr-o regretabilă eroare, în Ghidul candidatului din 27 mai a apărut o informaţie potrivit căreia la specializarea Ştiinţe umaniste- Universitatea “Petru Maior” din Târgu-Mureş sunt 105 locuri bugetate şi 120 cu taxă. Precizăm că instituţia are 152 de locuri bugetate şi 350 de locuri cu taxă la învăţământul de zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite