Marinari români dispăruţi de şase zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Aristofanis se află sub pavilionul Liberiei
Nava Aristofanis se află sub pavilionul Liberiei

Vasul Aristofanis, aflat sub pavilionul Liberiei, este în continuare reţinut de piraţii de pe coasta de Vest a Africii. Căpitanul navei, Alexandru Pastuch (38 de ani), şi ofiţerul mecanic Lucian Burtea (51 de ani) erau aşteptaţi să sosească vineri la Constanţa.

Cum cei doi constănţeni nu au mai ajuns acasă, familiile s-au alertat şi au sunat la companie. Aşa au aflat că vasul pe care cei doi se aflau a fost capturat joi de piraţi. Lucia Pastuch, soţia comandantului Alexandru Pastuch, spune că a încercat să ia legătura cu el prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin telefonul conectat la satelit, dar toate căile de comunicare cu vasul au fost întrerupte. Lucia Pastuch spune că soţul ei navighează de 15 ani, dar niciodată n-a avut probleme cu piraţii. Acum, vasul a dispărut de pe radare. Acest lucru este posibil dacă se decuplează staţia şi bateria de avarie a navei.

Compania Capital Ship Management Corp, care deţine nava, precizează că s-a pierdut orice legătură cu vasul şi că nu se mai află în poziţia semnalizată ultima dată şi anume lângă Cotonou, în Benin, pe coasta de vest a Africii. Ultimul contact radio a fost luat la 8 iunie. Vasul era încărcat cu aproape 11.000 de tone de motorină şi urma să fie descărcat în port.

Echipajul este format din 25 de persoane, în principal filipinezi, şi patru ofiţeri români şi ruşi. „Vasul este, cel mai probabil, subiectul unui act de piraterie, dar nu am fost contactaţi de nimeni care să pretindă vreo implicare în dispariţia vasului", a declarat Tiberiu Muşat, directorul Capital Shipping &Trading din Constanţa. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite