Marea famiglie de la drumuri - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de azi scrie despre neregulile care au fost scoase la iveală la CNADNR, medicii de familie care ar putea să prescrie de joi reţete compensate sau despre propunerile care au fost făcute de specialişti pentru noua lege a educaţiei. Printre alte subiecte, preşedintele României, Traian Băsescu, a comis o gafă în noaptea de Înviere, iar amplasarea în centrul oraşului Târgu Mureş a bustului lui Guşă dă naştere la crit

Marea famiglie de la drumuri. Cea mai mare familie din România poartă denumirea de cod: CNADNR. 400 de angajaţi legaţi strâns de relaţii de rudenie sau de afa­ceri, unii dintre ei ocupându-se de-o viaţă de distribuirea de bani publici, proiectarea, avizarea şi construirea de drumuri. Declaraţiile de avere ale salariaţilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România scot la iveală nenumărate nereguli, precum şi foarte multe legături de familie între angajaţi, scrie Jurnalul Naţional.

Medicii de familie ar putea să prescrie de joi reţete compensate. Medicii de familie s-au dus ieri la negocieri, la Ministerul Sănătăţii, ca la răscoală: s-au întâlnit în Piaţa Universităţii şi au plecat în marş către clădirea în care îi aştepta ministrul Cseke Attila. Au discutat şase ore, dar, la final, abia de s-au folosit de câteva fraze pentru a vorbi despre rezultatul negocierilor. "Probabil miercuri va fi semnat un protocol care să aibă valoare juridică şi, dacă vom semna acest protocol, probabil de poimâine (joi - n.r.) o să oferim reţete compensate, gratuite şi trimiteri", a declarat Doina Mihăilă, liderul Patronatului Medicilor de Familie, scrie Gândul.

Matematica, de la sperietoare la materie „cu lipici”. Obiect de bază în orarul elevilor, matematica ar trebui predată interactiv şi după o programă mai „aerisită”. Acestea sunt propunerile specialiştilor pentru noua lege a educaţiei, scrie Evenimentul Zilei.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a comis o gafă în noaptea de Înviere. Gafa prezidenţială a fost atunci când, după ce a participat la slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală Ortodoxă din Miercurea Ciuc, nu a trecut să-i salute şi pe credincioşii creştini ai celorlalte confesiuni din localitate. Cei catolici şi cei reformaţi care celebrau, la rându-le, Paştele în aceeaşi noapte. Este observaţia analistului politic Cristian Pîrvulescu. Reprezentanţii bisericilor catolică şi reformată calvină din Miercurea Ciuc l-ar fi aşteptat, după cum au declarat pentru Cotidianul.ro, să-i onoreze şi pe ei cu prezenţa, dar cu toate acestea, nu se declară surprinşi de comportamentul lui Traian Băsescu. Nu a fost să fie!

Soclul lui Ion Antonescu aşteaptă bustul lui Ştefan Guşă. Personalităţi şi revoluţionari critică decizia Primăriei Târgu-Mureş de a amplasa în centrul oraşului bustul lui Guşă, reclamând rolul său în reprimarea demonstranţilor din ’89, de la Timişoara. Portretul generalului Ştefan Guşă este expresia a două extreme: una redusă la fraza: „A fost şeful Statului Major al Armatei care a tras la Timişoara”, invocată de revoluţionari şi istorici, cealaltă exprimată prin: „S-a opus venirii sovieticilor în ţară”, ridicată de voci care îl consideră un patriot salvator, scrie Evenimentul Zilei.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite