De mâine, „Adevărul“ îţi prezintă cele mai frumoase 100 de ţări din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Enea este primul jurnalist din România care a realizat  un serial de reportaje de călătorie din 100 de ţări ale lumii, ce va fi prezentat de publicaţia noastră. „Călător în 100 de ţări“ surprinde atât excelenţa cât şi faţa nefardată a unora dintre cele mai frumoase destinaţii. De la ponturi şi obiective turistice la viaţa reală.

Meseria lui Ciprian Enea este să trăiască pe viu cele mai frumoase vise ale oamenilor. Merge în croaziere de lux. Gustă din cele mai rafinate bucate şi licori ale pământului. Uneori locuieşte în hoteluri scumpe, unele chiar cu valeţi personali şi podea de sticlă, sub care înoată, direct în apa mării, sute de peşti viu coloraţi.

Parisul pe înţelesul copiilor

Alteori îl găseşti tolănit pe plajele exotice cu nisip alb, cu palmieri strâmbi şi valuri de smarald, numai bune de pus pe desktop.
Câteodată se lasă pradă saloanelor de masaj (mai mult sau mai puţin erotice) ale Oceanului Indian, Oceanului Pacific sau din Caraibe. Îi plac safari-urile sălbatice din Africa, dar nu se dă în lături nici de la a survola cu elicopterul cascadele uimitoare ale Americii de Sud.

Plaje virgine şi oameni care mor pe stradă

Consultantul în turism Ciprian Enea are un hypermarket de călătorii. Dar, de peste 15 ani, este şi jurnalist de „travel". Este căsătorit şi are doi copii. Începând de mâine, „Adevărul" împreună cu Ciprian oferă cititorilor în premieră naţională un serial de reportaje realizate în 100 de ţări ale lumii.

În fiecare vineri, cititorilor „Adevărul" li se vor oferi două pagini de ziar prin intermediul cărora vor fi purtaţi prin toate colţurile lumii. Din Nepal în Argentina, sau din Maldive în Bangladesh ori Timorul de Est, unele dintre cele mai provocatoare destinaţii ale planetei îşi dezvăluie secretele.

Fiecare articol  este abordat în nota unui jurnal personal de călătorie, „împachetat" editorial sub forma a două reportaje principale şi mai multe informaţii utile, fotografii, hărţi etc.

Ediţie de ediţie, Ciprian Enea ne prezintă o altă faţă a lumii, văzută de un român obişnuit, iubitor de călătorii. Sentimentele jurnalistului sunt prezentate într-o manieră sinceră, directă şi necosmetizată. Autorul acestui serial s-a ferit pe cât a putut, în călătoriile sale, să vadă doar partea exclusiv turistică a destinaţiilor. A încălcat deseori recomandările marilor ghiduri de călătorie şi s-a amestecat cu localnicii. Experienţele  sale ies, în repetate rânduri, din clasica trăire euforică a unei vacanţe lipsite de griji.

Din paginile ziarului aflăm astfel cum în India oamenii mor pe străzi şi dimineaţa sunt ridicate zeci de cadavre ori cum în Nicaragua fetele se prostituează pentru câţiva dolari. Pe de altă  parte citim şi despre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii, despre oraşe senzaţionale, despre cascade uimitoare ori despre plaje virgine unde ţi-ai putea petrece eternitatea.

Primul episod, care apare în ziarul „Adevărul" de mâine, este dedicat civilizaţiei incaşe din Anzi. Mâine aflăm care sunt secretele supuşilor lui Pachacutec,  în ce constă farmecul misteriosului Macchu Pichu ori cum fac vracii bolivieni vrăji cu pui de lamă mumificaţi. De asemenea, pe www.adevarul.ro veţi putea viziona galerii foto şi video din destinaţiile prezentate de Ciprian Enea. 

Cambodgia

image

India

image

Brazilia



Ţări vizitate

-Albania
-Andora
-Antigua
-Argentina
-Australia
-Austria
-Bahamas
-Bangladesh
-Barbados
-Belize
-Bolivia 
-Bosnia-Herţegovina
-Brazilia
-Brunei
-Bulgaria
-Burundi
-Cambodgia
-Capul Verde
-Cehia
-Chile
-China
-Cipru
-Columbia
-Costa Rica
-Corea de Sud
-Croaţia
-Cuba
-Dominicană
-Ecuador
-Egipt
-Elveţia
-Emiratele Arabe Unite
-Estonia
-Fiji
-Filipine
-Franţa
-Germania
-Grecia
-Guatemala
-Haiti
-Honduras
-India
-Indonezia
-Iordania
-Irlanda 
-Israel
-Italia
-Jamaica
-Japonia
-Kenya
-Kosovo
-Laos
-Letonia
-Liechtenstein
-Lituania
-Luxemburg
-Maldive
-Macedonia
-Madagascar
-Malaezia
-Malta
-Marea Britanie
-Mauritius
-Mexic
-Monaco
-Mozambic
-Muntenegru
-Nepal
-Nicaragua
-Noua Zeelandă
-Olanda
-Panama
-Paraguay
-Peru
-Polonia
-Portugalia
-Puerto Rico
-Rusia
-Salvador
-San Marino
-Santa Lucia
-Seychelles
-Serbia
-Singapore
-Slovacia
-Slovenia
-Spania
-Sri Lanka
-St. Kitts and Nevis
-Statele Unite ale Americii
-Tanzania
-Thailanda
-Timorul de Est
-Tunisia
-Turcia
-Ucraina
-Ungaria
-Uruguay
-Vatican
-Venezuela

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite