Manţog şi Vulpe, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Complexului Energetic Turceni Ionel Manţog şi fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe au fost condamnaţi astăzi de Tribunalul Sibiu, la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declaraţii. Sentinţa nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel.

Tibunalul a mai decis şi confiscarea a peste 280.000 de lei care aparţineau celor doi. De la Ion Vulpe va fi confiscată suma de 132.528 de lei, iar de la Manţog suma de 147.800 de lei.

"În această cauză au fost dispuse confiscări speciale. Este vorba despre sume de bani pentru care Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) nu s-a constituit parte civilă şi care urmează a fi confiscate de la cei doi", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Laura Popa.

"Urmare a schimbării încadrărilor juridice din infracţiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie, în infracţiuni de fals, uz de fals, abuz în serviciu prevăzute de Codul Penal, instanţa a dispus, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Manţog Ionel, condamnarea la o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi l-a achitat pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei infracţiuni de fals în declaraţii", anunţă un comunicat Tribunalului Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite