Mamele, modele de cumpătare financiară pentru adolescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de liceeni din toată ţara au participat la primul program de joburi de vară organizat de companii din România. Summer Job BCR s-a desfăşurat timp de două luni. Elevii au muncit patru ore pe zi şi au câştigat primele lor salarii.

În cadrul programului, liceenii au fost rugaţi să facă un sondaj pe teme de comportament financiar printre adolescenţii de vârsta lor.  Întrebaţi despre modelul pe care îl admiră cel mai mult în ceea ce priveşte administrarea banilor, mai mult de 50% din tineri au spus „mama”.  Motivaţia a fost aceea că mamele planifică riguros cheltuielile, sunt experte în alocarea cu prudenţă a resurselor financiare ale familiei şi nu uită niciodată să economisească.  „Mama îşi face mereu o listă cu toate cheltuielile pe care trebuie să le facă şi aşa reuşeşte mereu să se încadreze în buget şi să rămână şi cu bani în plus”, a declarat unul dintre participanţii la sondaj. Pe locurile următoare sunt alţi membrii ai familiei: „tata” şi „bunicii”.

O altă concluzie a sondajului a fost aceea că peste 90% din liceeni primesc bani de buzunar de la părinţi, cele mai multe resurse având ca destinaţie ieşirile în oraş şi hainele.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite