Majorarea TVA: Boc îl contrazice pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc l-a contrazis pe şeful statului, Traian Băsescu, şi a declarat că Executivul s-a aflat, anul trecut, în imposibilitatea de a stabiliza economia fără a majora taxa pe valoarea adăugată (TVA), după ce Curtea Constituţională a respins propunerea de reducere a pensiilor cu 15%.

„Guvernul a propus reducerea cu 15% a pensiilor pentru a apăra cota unică şi TVA. Curtea Constituţională a luat, din nefericire, o altă decizie, iar Guvernul a fost în imposibilitatea de a stabiliza economia fără creşterea TVA, în urma acestei decizii a Curţii", a spus Boc, ieri, după ce a participat la Ministerul Transporturilor la semnarea unor contracte pentru construcţia de autostrăzi de pe Coridorul IV. Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna aceasta, la un seminar pe teme financiare, că majorarea TVA de la 19% la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de „marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL", care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

Băsescu a mai spus că el a susţinut un impozit temporar de 10%, care să se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de până la 340 de lei. El a adăugat că acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual în două etape, până la 1 ianuarie 2012, în timp ce reducerea TVA presupune ani de zile. Băsescu a mai spus că cei din coaliţie s-au reunit la Guvern şi au decis însă creşterea TVA.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite