Mâine, poliţiştii intră în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâine, poliţiştii intră în grevă
Mâine, poliţiştii intră în grevă

Începând de mâine, mii de poliţişti vor protesta în toată ţara. Oamenii legii vor face grevâ până vineri, între orele 10.00-12.00, din cauza lipsei banilor în sistem.

Mai citeşte şi:
Resita: ORAŞUL PE SCURT / Poliţiştii au ieşit la pescuit
Braşov: Poliţiştii braşoveni fac muncă voluntară!

Poliţiştii din Capitală se vor aduna la: Palatul Cotroceni, Guvern, Ministerul de Finanţe şi cel de Interne. În restul tării protestele se vor desfăşura în faţa prefecturilor şi în faţa Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, au anunţat sindicaşiştii.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat astăzi, pentru NewsIn, că timp de 5 zile, între 17 şi 21 august, manifestanţii vor picheta, între orele 10.00-12.00, în timpul lor liber, principalele instituţii şi sedii ale MAI.

Luni, între 250 -300 de poliţişti vor protesta în zona Palatului Cotroceni. La Ministerul Finanţelor vor fi 200 de oameni, iar la Ministerul Administraţiei şi Internelor alţi 150, a declarat Gruia. Potrivit liderului sindical, în fiecare judeţ vor protesta între 100 şi 150 de poliţişti.

Cei mai mulţi poliţişti, în jur de 500, vor protesta la sediul Guvernului, dar abia de marţi, pentru că luni, la Muzeul Antipa, în zona unde sindicaliştii au primit aprobare, va avea loc o altă manifestare,

Poliţiştii aşteaptă un răspuns clar de la guvernaţi referitor la situaţia financiară şi la drepturile băneşti, precum şi în legătură cu cele 10 zile de concediu fără plată anunţate pentru bugetari.

 "Am ajuns în situaţia în care ne plătim şi combustibilul pentru intervenţii şi facem dosare cu bani de acasă. Dacă ne trimit în concediu fără plată, va fi dezastru, în condiţiile în care suntem deja în lipsă de oameni", aexplicat liderul de sindicat. El se declară nemulţumit pentru că nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru alte drepturi băneşti prevăzute de lege.

Marin Gruia a averitzat că dacă protestele nu vor avea efecte la nivelul guvernanţilor, va da în judecată Ministerul de Interne pentru neplata drepturilor poliţiştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite