“Mailat condamnat la 29 de ani de închisoare”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Italia scriu despre greva generală din sistemul de învăţământ italian. După ce ieri a fost votat de către Senat decretul promovat de către ministrul Învăţământului, Mariastella Gelmini, astăzi şcolile şi universităţile din Peninsulă intră în grevă şi vor fi închise pentru o zi. O altă temă dezbătută de cotidienele italiene este cea a campaniei electorale pentru preşedinţia Casei Albe, care se

Protestele din învăţământ continuă. Astăzi este ziua grevei generale”, titrează pe prima pagină cotidianul “La Repubblica”. La o zi după ce decretul Gelmini a fost aprobat de către Senatul italian, continuă şirul protestelor şi mobilizărilor în intreaga Italie. Astăzi este prevăzută o grevă generală în toate instituţiile de învăţământ din Peninsulă, organizată de către sindicatele din educaţie. Studenţii şi partidele de opoziţie propun acum organizarea unui referendum pentru abrogarea legii Gelmini, votată ieri de către Senat.

Un copil de un an bea metadonă şi moare. Părinţii sunt arestaţi”, relatează tot cotidianul “La Repubblica”. Un copil de numai un an, din Viterbo, a decedat după ce a băut accidental metadonă. Parinţii săi, un cuplu de toxico-dependenţi, dormeau în momentul în care copilul s-a intoxicat cu substanţa stupefiantă. În casa părinţilor au fost descoperite şi alte droguri, precum şi seringi folosite. Cuplul a fost arestat de către carabinieri.

Duet Clinton-Obama în Florida”, scrie cotidianul “Corriere della Sera”. La Kissimee, în statul Florida, fostul preşedinte american Bill Clinton şi actualul candidat la şefia Casei Albe, Barack Obama, au ţinut un discurs care s-a dorit să fie o demonstraţie de armonie şi unitate. “Obama este viitorul Americii şi peste şase zile va trebui să-l recunoaşteţi şi să fiţi de partea lui”, a afirmat Bill  Clinton.

Mailat condamnat la 29 de ani de închisoare”, anunţă “La Stampa”. Românul Romulus Nicolae Mailat a fost condamnat ieri la 29 de ani de închisoare, pentru agresarea Giovannei Reggiani, pe data de 30 octombrie 2007, la Roma. Femeia a decedat, la 1 noiembrie 2007, din cauza leziunilor grave. Mailat va trebui să plătească soţului victimei, amiralul Giovanni Gumiero, suma de 500.000 de euro, iar după ispăşirea pedepsei, va fi expulzat definitiv din Italia.

Bursele asiatice merg bine. Cele europene deschid în creştere”, titrează cotidianul “Il Messagero”.
Bursele din Europa deschid astăzi cu un indice pozitiv, după succesul înregistrat ieri de bursele asiatice, în special de bursa din Tokyo, care a atins un indice de +9,96%. La Milano, Mibtel a deschis cu +2,2%, în timp ce  bursa din Paris a înregistrat +1,82%, iar cea din Frankfurt +2,2%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite