Programe MBA pentru viitori manageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programe MBA  pentru viitori manageri
Programe MBA pentru viitori manageri

Taxa de şcolarizare la un masterat în administrarea afacerilor poate ajunge şi la 100.000 de dolari. MBA-ul se adresează tinerilor absolvenţi de facultate, cu experienţă de doi-trei ani de muncă, şi care îşi propun specializarea într-un anumit domeniu.

Absolvenţii de facultate, cu experienţă în câmpul muncii, dornici să avanseze într-o poziţie managerială, pot urma cursurile unui MBA (Master of Business Administration) la ASEBUSS.

Planul de învăţământ al unui program MBA cuprinde principalele discipline de management în anul I şi oferă cursuri opţionale în anul al II-lea, în vederea specializării pe un anumit domeniu. „Predarea conceptelor de business teoretice are o pondere ridicată în cadrul unui program MBA“, explică Bianca Ioan, director marketing la ASEBUSS.

Executive MBA, pentru cei cu experienţă

Un program Executive MBA reprezintă un Master în Administrarea Afacerilor adresat unui segment specific de piaţă. Şi anume, managerilor (executivi) şi antreprenorilor, cu o bogată experienţă de muncă şi având o poziţie managerială de minimum trei ani.

„Aceşti participanţi urmăresc înţelegerea într-o manieră integrată a disciplinelor de management general, în vederea avansării spre poziţii de top management, poziţii de conducere la nivel regional sau înfiinţării, gestionării şi dezvoltării mai eficiente a propriei companii“, a adăugat Bianca Ioan, director marketing la ASEBUSS.

Programa analitică a unui Executive MBA cuprinde aceleaşi discipline ca în cazul unui MBA. Diferenţele sunt la metoda de predare şi studiile de caz utilizate, cu accent pe aplicabilitatea cunoştinţelor.

„Programul Executive MBA se desfăşoară pe grupe de studii şi este axat pe analiza studiilor de caz. Are un puternic caracter inte­ractiv şi este centrat pe modalităţile de aplicare a teoriei în activitatea practică. Toate proiectele au ca punct de plecare situaţii reale din firma fiecărui participant. Studiile de caz sunt situaţii complexe din cadrul unor companii reale, care sunt dezbătute interactiv de către cursanţi, utilizând atât conceptele de business, cât şi prin valorificarea experienţei practice a cursanţilor“, punctează directorul. Atât MBA-ul, cât şi Executive MBA sunt forme specifice învăţământului eco­nomic, ele nu se regăsesc în cadrul altor domenii ale învăţământului superior.

Cursuri la distanţă

Programul MBA al universităţii „Open University Business School“ din Marea Britanie, prezentat în România de CODECS, face parte din elita programelor de masterat din lume. Calitatea sa este atestată de nivelul înalt de recunoaştere pe plan mondial. Programul este unul modern şi foloseşte o puternică platformă tehnologică.

Datorită sistemului „Open Learning“, cursanţii nu sunt nevoiţi să-şi întrerupă activitatea profesională pentru a putea participa la cursuri.

„Programul nostru oferă solide cunoştinţe antreprenoriale, cât şi posibilitatea dezvoltării unor abilităţi şi comportamente absolut necesare managerilor ­care-şi desfăşoară activitatea în condiţii de extremă incertitudine. Atuu-rile programului constau în gradul sporit de aplicabilitate, expunerea internaţională, networking, diversitate culturală“, declară dr. Rodica Maria Rădulescu, director Business School CODECS. Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul www.codecs.ro.

image
image

Absolvenţii unui program MBA sunt cei care caută o poziţie de management, după terminarea programului, în timp ce cursanţii Executive MBA sunt deja la nivelul top sau middle management în cadrul companiilor încă din momentul urmării cursurilor EMBA.

image


Bianca Ioan
director marketing
la ASEBUSS


Cursuri în limba engleză

Programul Executive MBA, de la ASEBUSs, este organizat în parteneriat cu Kennesaw State University din Atlanta. Are o durată de 20 de luni, cursurile se desfăşoară o dată pe săptămână şi se predă în limba engleză.

Ultima săptămână rezidenţială are loc în Atlanta şi include vizite la companii, prezentări şi participarea la cursuri în campus. Taxa de şcolarizare este de 9.500 de euro pe an academic şi include toate costurile legate de cursurile programului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite