MAE atenţionează asupra condiţiilor de călătorie în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii întâmpină greutăţi din cauza viscolului puternic
Drumarii întâmpină greutăţi din cauza viscolului puternic

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează asupra condiţiilor de călătorie în Bulgaria, în timpul iernii şi asupra necesităţii pregătirii corespunzătoare a autovehiculelor. De asemenea se recomandă informarea asupra condiţţiilor de trafic înainte de a pleca în călătorie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne bulgar, chiar dacă autorităţile locale fac eforturi pentru deszăpezirea permanentă a drumurilor, există o serie de restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale, în special pentru camioanele de mare tonaj:

- Este interzisă circulaţia autovehiculelor cu o greutate de peste 10 tone prin trecătoarea Shipka până la 30 martie 2010.

- Este interzisă, în prezent, circulaţia autovehiculelor cu remorci sau semiremorci prin trecătoarea Petrohan Batak - Dospat, Belovo - Yundola, Velingrad - Sarnits, trecătorile Predel, Prevala şi Lyulenski.

- Este obligatorie circulaţia cu lanţuri pentru toate autovehiculele care se deplasează în zona trecătorilor.

MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează în Bulgaria în această perioadă să-şi doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă, să aibă asupra lor lanţuri, lopeţi şi, eventual săculeţi cu nisip sau sare.

De asemenea, pornind de la situaţiile înregistrate chiar pe teritoriul României în ultima vreme este recomandabil de a avea în maşină o rezervă de apă şi alimente pentru cazul în care circulaţia se blochează pentru o anumită perioadă de timp.

În Bulgaria, ca şi în România, se circulă cu luminile de întâlnire aprinse în permanenţă, este obligatorie vigneta care se poate procura la intrarea în ţară (de la punctele de frontieră, benzinării, poştă) şi este obligatorie cartea verde.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite