Urşii se plimbă prin satele din Ţara Loviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii se plimbă prin satele  din Ţara Loviştei
Urşii se plimbă prin satele din Ţara Loviştei

În ultimele săptămâni, urşii au mâncat trei juninci, un mânz, au atacat doi ciobani şi au mâncat carnea de porc, untura şi brânza unui localnic din Perişani-Vâlcea. Duminică noaptea, în jurul orei 22.00, urşii au coborât în gospodăria lui Ilarion Dobrin, din satul Pripoare.

„A trecut ursul pe lângă gospodăria mea, dar pentru că am animalele închise în grajduri betonate, nu m-a păgubit cu nimic. Ograda noastră e poarta de intrare către sat. La fratele-meu şi la alte câteva case mai încolo a făcut ravagii. Le-a mâncat animalele din grajd”, spune bărbatul.

Fratele lui Ilarion este vânător. „În urmă cu două săptămâni a venit ursoaica însoţită de un pui. În noaptea de 3 iulie a venit din nou. Acum dorm noaptea în tractor, la stupină. La Cornetu, nu mai ieşea dihania din casa unui localnic şi vânătorii au tras vreo 40 de gloanţe să-l sperie”, spune vânătorul Ion Dodrin.

Vânătorii au încercat ieri să îndepărteze animalele cu pâine şi cozonaci, pe care le-au împrăştiat de la ieşirea din sat până în pădure.

„S-au tras zilnic câte 50-60 de cartuşe, tot ca să-i sperie şi să plece în munţi”, a spus Ion Antonescu, directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vâlcea.

Primarul localităţii vâlcene Perişani, Ion Sandu, spune că oamenii sunt speriaţi. „Eu sunt de aproape 50 de ani în această localitate, dar nu s-a pomenit până acum să fim terorizaţi de urşi.

Am înţeles că, în urmă cu câteva săptămâni, au fost eliberate cinci exemplare de urşi pe Valea Boii şi altele pe Valea Topologului. Se pare că animalele  au fost aduse din zona Braşovului. Am făcut o adresă la Prefectura Vâlcea, unde am sesizat situaţia creată, dar n-am primit niciun răspuns”, a precizat edilul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite