Lotul „Şerban“ a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Cătălin Şerban a ajuns după gratii pentru 29 de zile
Judecătorul Cătălin Şerban a ajuns după gratii pentru 29 de zile

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, vinerea trecută, pe Cătălin Şerban, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, arestat preventiv de la jumătatea lunii martie.

El este acuzat că a cerut mită pentru soluţionarea favorabilă a două dosare privind privatizarea Moldomin. În acelaşi dosar, soţia magistratului, Ramona Mihaela Şerban, notar public, va fi judecată pentru complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Denunţătorul lui Şerban, Iacob Chişărău, consilier judeţean la Caraş-Severin şi director general al Moldomin, va răspunde şi el în faţa magistraţilor pentru complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Alături de aceştia vor mai fi judecaţi Dan Adrian Rus, reprezentant al firmei Mineco AG în România, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, şi Ioan Marian Mihăilă, profesor la Universitatea „Eftimie Murgu" din Reşiţa, pentru complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

A cerut 60.000 de euro

Procurorii susţin că, în cursul lunilor februarie şi martie 2012, Cătălin Şerban, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul lui Chişărău şi Rus, 60.000 de euro, iar în 14 martie a primit, cu ajutorul lui Mihăilă, a soţiei sale şi a consilierului Chişărău, 50.000 de euro.

Societatea, care deţine 30 la sută din rezervele de cupru ale României, a intrat în insolvenţă şi a fost la un pas să fie vândută către firma Minego AG, controlată de cetăţeni sârbi. Judecătorul de la Tribunalul Caraş-Severin a aprobat, în septembrie 2011, vânzarea Moldomin către firma elveţiană Minego AG. Împotriva acestei decizii, Direcţia de Finanţe a declarat recurs, care a ajuns pe rolul Secţiei Comerciale de la Curtea de Apel Timişoara. Aici ar fi trebuit să intervină Cătălin Şerban. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite