Logan – cel mai bun câine din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele câştigător al expoziţiei chinologice de la Timişoara, unde au participat 1.500 de câini, este un câine din rasa Akita American.

Cei mai frumoşi câini din România, dar şi din alte 22 de ţări, inclusiv din Mexic, au concurat la Timişoara pentru obţinerea titlurilor de campion de club, CACIB, cel mai bun exemplar al rasei şi cel de campion al României. Timp de două zile, la Pădurea Verde din Timişoara au defilat aproape 1.500 de câini,
în nouă ringuri. Arbitrajul este asigurat de nouă specialişti provenind din România, Italia, Portugalia, Finlanda, Austria, Israel şi Turcia.

„Best in show", adică cel mai bun câine din România, a fost desemnat Logan, un mascul din rasa Akita American, de trei ani şi jumătate, care s-a născut în Spania. Logan este proprietatea unui italian, care a adus câinele în România în urmă cu şase luni, pentru montă.

A venit în românia pentru montă

„Logan este campion mondial şi european. Anul trecut, a fost ales cel mai bun la Campionatul Mondial de la Paris, unde au fost peste 20.000 de câini. De şase luni se află la Bucureşti. A fost adus pentru montă şi pentru expoziţii", a declarat Augustin Ionescu, crescător şi arbitru din Bucureşti.

În opinia acestuia, în România există la această oră în jur de 40 de exemplare de Akita American, majoritatea în zona Capitalei. „Un pui de Akita costă între 1.000-1.200 de euro. Nu sunt pretenţioşi la mâncare şi sunt uşor de intreţinut", a mai spus Ionescu. În expoziţia de la Timişoara a fost prezentată şi cea de a patra rasă românească, aflată în curs de omologare, Ciobănescul Corb. Oamenii vor avea ocazia să descopere şi această superbă rasă autohtonă, după Ciobănesc Românesc-Carpatin, Ciobănesc Mioritic şi Ciobănesc de Bucovina.

Printre rasele prezente la expoziţie au fost Cane Corso, Scottish Terrier, Bull Terrier mini, Yorkshire Terrier, Coton de Culear, Chinese Crested, Maltese, Tibetan Spaniel, Boston Terrier sau American Bull Te­rrier. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite