Locuri de cazare pentru studente, cu plata in natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ofer gratuit garsoniera confort 1, in Berceni, pentru una sau doua studente", scrie pe un anunt lipit pe peretii Universitatii. Marian, cel care a lipit anuntul, raspunde amabil la telefonul

"Ofer gratuit garsoniera confort 1, in Berceni, pentru una sau doua studente", scrie pe un anunt lipit pe peretii Universitatii. Marian, cel care a lipit anuntul, raspunde amabil la telefonul mobil si dezvaluie ca oferta nu e chiar gratuita. Doreste servicii sexuale din partea chiriaselor: "Eu am 30 de ani, sunt casatorit si ma intereseaza o relatie sexuala discreta, nu stiu, o data pe saptamana, daca trec pe acolo, sa zic, sa raman si o noapte sau o ora, doua. Vreau sa fii, nu stiu, disponibila in perioada aia, sa nu intervina ceva", spune Marian cu fermitate. El isi asigura potentiala chiriasa ca nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta sotiei lui: "Ea nu stie mare lucru, nu a venit decat o singura data cu mine acolo si nu are de ce sa vina acolo, pentru ca e foarte departe de unde stau eu, ea nu are ce sa caute acolo", zice Marian. Proprietarul nu asteapta decat momentul intalnirii cu studenta, ca sa puna la punct toate detaliile: "Astept sa ne vedem si sa discutam", isi incheie el discutia, cu satisfactie in glas, ca garsoniera sa va deveni "cuibusor de nebunii".

Agentiile imobiliare dau tepe studentilor
In caminele studentesti sunt locuri doar pentru jumatate din solicitari. Disperati, stu-dentii care nu prind un loc in camin apeleaza la serviciile agentiilor imobiliare. Pentru inchirierea unei garsoniere un student trebuie sa plateasca intre 120 si 500 de euro pe luna, plus comision de 50 la suta din valoarea chiriei pe o luna. Inchirierea unui apartament cu doua camere costa intre 150 si 500 de euro pe luna, plus acelasi comision. Sunt agentii imobiliare care le dau tepe studentilor. La Iasi, de pilda, printre sutele de oferte de inchiriere ale agentiilor imobiliare se afla si unele extrem de imbietoare, pe care nu le-ai putea refuza. Pentru studentul pe care-l zoreste luna septembrie sa-si faca rost de un pat si-o masa, un anunt de genul ,COPOU: camera la casa, baie si bucatarie, mobilata, CT (centrala termica), 1,5 mil/pers., plata lunara" e mana cereasca. Insa abia dupa ce da cateva telefoane si alearga cu sufletul la gura la agentie, afla ca lucrurile stau cu totul altfel. Agentii, extrem de amabili, iti asaza in fata un soi de contract si-ti cer sa le platesti intre 50 si 100 de euro sau echivalentul chiriei pe o luna doar ca sa vizitezi ,oferta". Un fel de ,pre-garantie", spun ei, bani pe care promit sa ti-i returneze, dar pe care nu-i mai vezi de fapt niciodata. Curios este si faptul ca anuntul redat mai sus, foarte convenabil de altfel, se afla de mai bine de o luna printre ofertele de acest gen din Iasi, desi solicitantii au facut coada la usa agentiei, de la prima zi a publicarii sale. ,Eu am fost deja la trei agentii care mi-au cerut sa semnez un contract ca sa vad o camera la gazda. Cica trebuia sa le dau chiria inainte si ei mi-o dau inapoi. Eu n-am vrut sa dau banii, dar un tanar care se afla langa mine i-a dat fara sa protesteze deloc. Nici nu si-a dat bine seama ce i se cere, spune Andrei G., student la Universitatea ,Al.I. Cuza".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite