Liviu Pop, despre clasa pregătitoare: Nu-i înţeleg utilitatea, dar nu mai poate fi desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu înţelege care este utilitatea clasei pregătitoare, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, spune că aceasta nu mai poate fi desfiinţată având în vedere că înscrierile s-au încheiat pe 18 mai. Pop a blocat o licitaţie în valoare de 26 de milioane de lei, în urma căreia trebuia să se achiziţioneze mobilier pentru clasa pregătitoare.

Întrebat dacă a înţeles care e utilitatea clasei pregătitoare, Pop a răspuns: "Nici eu n-am înţeles. Am moştenit-o de la foştii miniştri. Clasa pregătitoare nu mai poate fi desfiinţată".

Înscrierile pentru clasa pregătitoare s-au încheiat vineri. Aceasta a fost cea de-a patra etapă de înscrieri în clasa I şi clasa pregătitoare. Copiii nerepartizaţi în urma etapelor de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I vor fi distribuiţi, după data de 21 mai, pe locurile disponibile la şcoala de circumscripţie sau la altă unitate de învăţământ pentru care optează părintele, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei.

Deoarece i s-a părut o sumă mare, Liviu Pop a blocat cele 26 de milioane de lei cu care ministerul trebuia să achiziţioneze mobilier şcolar pentru cei 130.000 de copii care vor începe şcoala în luna septembrie.

"Am cerut de vineri un audit pe documentaţia de atribuire. În funcţie de auditul pe care îl voi avea finalizat luni dimineaţa, vom suspenda licitaţia şi vom vedea ce soluţii găsim. Vinovaţii vor trebui să plătească. Vrem să vedem cum a fost întocmit preţul la valoarea aceasta. O băncuţă şi un scaun nu pot costa mai mult de 100-120 de lei", a spus ministrul interimar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite