„Litoralul Ardealului“, între lux şi low-cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În weekend, turiştii au venit în staţiune încurajaţi de vremea caldă
În weekend, turiştii au venit în staţiune încurajaţi de vremea caldă

La Ocna Sibiului, turiştii au variante pentru toate gusturile şi buzunarele, de la cazare la cort până la turism de frumuseţe.

Ocna Sibiului, supranumită şi „Litoralul Ardealului" oferă şi în acest an variante de petrecere a vacanţei pentru toate buzunarele. Cei mai puţin pretenţioşi pot opta pentru campingul din staţiune, unde se pot caza la căsuţe, îşi pot aşeza cortul sau pot veni cu rulota.

 Pentru o noapte de cazare la căsuţă, turiştii scot din buzunar 50 de lei, iar la cort - 10 lei. Pentru un cort în plus, taxa  este de 10 lei pe zi pentru adulţi, respectiv 5 lei pentru copii. Parcarea se ridică la 5 lei pe zi, iar pentru rulote, 10 lei pe zi. Alexandru Fuşle, administratorul campingului, spune că sunt solicitări din toată ţara. 

Aurel Roncea are 70 de ani, şi a venit la Ocna cu cortul din judeţul Braşov. „Vin de vreo 10 ani aici. Îmi place, e linişte, e aer curat, în perioada aceasta, până nu începe aglomeraţia. Preţurile sunt destul de convenabile, sunt accesibile pentru noi, pensionarii", spune Aurel Roncea.

Lacurile cu apă sărată îi aşteaptă pe turişti

Turiştii care vin la Ocna pentru lacurile cu apă sărată, renumite pentru proprietăţile lor terapeutice, se pot caza şi la pensiunile din zonă, tariful mediu fiind de 100 de lei pe noapte pentru o cameră. Pentru că nu s-a deschis încă oficial sezonul, intrarea la lacuri costă 8 lei, urmând ca după deschidere, preţul biletului să crească la 12 lei.

Taxa de parcare este de 10 lei pe zi, respectiv 5 lei pentru jumătate de zi. „Am păstrat preţurile de anul trecut, iar ca noutăţi am făcut duşuri calde. Se construiesc şi trei terase noi în acest an şi îi aşteptăm pe turişti în număr cât mai mare", spune Ioan Balteş, primarul din Ocna Sibiului. Turiştii, dar şi sibienii au profitat de cele 30 de grade înregistrate în weekend la Sibiu şi au venit să se relaxeze la lacuri. „Apa e caldă, e soare, iar preţurile sunt accesibile", spune Doriana Stroia, o tânără din Sibiu.

Welness balnear la Sibiu

Turiştii ceva mai pretenţioşi pot alege complexul balnear de la Ocna Sibiului. Acesta include un hotel de 3 şi unul de 4 stele. Pentru 5 nopţi de cazare cu mic dejun, tratament şi acces la toate cele trei piscine - exterioară, interioară şi bazinul sărat - doritorii plătesc 625 de lei,la 3 stele, respectiv 775 de lei, la 4 stele. 

Iar ca noutate, de anul acesta, la Ocna se poate face welness balnear, în cadrul unui program naţional. Turiştii sunt consultaţi de un medic şi de o specialistă în terapia prin acupunctură, după care li se prescriu diverse tratamente precum masajul subacval, vacuum terapia, împachetări cu nămol sau parafină, infraroşu şi Tui-Na, un tip de masaj tradiţional chinezesc. „Avem turişti în general din Bucureşti, dar şi din zone precum Alba, Cluj, Bihor sau Iaşi", a declarat Daniela Vlad, directorul complexului.

80.000 de turişti şi-au petrecut vacanţa anul trecut în staţiunea Ocna Sibiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite