Limbaj de chat în extemporale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limbaj de chat în extemporale
Limbaj de chat în extemporale

Profesorii de liceu au început să se plângă că elevii lor scriu în caietele de notiţe şi la extemporale la fel cum „vorbesc“ pe Yahoo! Messenger.

Mulţi dintre profesorii de limba şi literatura română i-au sancţionat pe elevii care au folosit limbajul de chat la extemporale.

„Am depunctat un elev foarte bun la învăţătură deoarece la un extemporal a scris «pentru k» în loc să scrie corect“, a declarat Claudiu Horjea, profesor la Colegiu Naţional Unirea.

Dascălii sunt de părere că limbajul de chat deformează grav scrisul elevilor. „Din cauza discuţiilor de pe internet, elevii ajung să nu mai folosească diacriticele sau punctuaţia. Pot apărea situaţii haioase, precum este cuvântul «mâţă», care fără diacritice sună «mata»“, a spus Nicolae Savin, profesor la Colegiul Unirea.

Elevii de liceu recunosc că, de multe ori, ajung să folosească aceste „simboluri“ fără să-şi dea seama.

„De multe ori mi s-a întâmplat să prescurtez cuvintele atunci când trebuie să scriu foarte repede. Ştiu că nu este bine, însă sunt obişnuită să scriu ca pe messenger. Pe timpul şcolii stau aproape două ore pe zi pe internet. Cel mai mult am stat opt ore într-o zi la calculator“, a declarat  Roxana Grigoraş, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Unirea.

Şi Claudiu Dorobanţ, elev în clasa a IX-a E foloseşte de multe ori limbajul de messenger. „Mi se întâmplă să mai scriu prescurtat ca pe messenger, dar şterg repede ce am greşit“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite