Liberalii şi democraţii se încaieră în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii şi democraţii au mai găsit un loc de încăierare politică: şcoala. Ministerul Educaţiei, controlat în mare parte de PD, prin ministrul Mihail Hărdău şi secretarul de stat pentru

Liberalii şi democraţii au mai găsit un loc de încăierare politică: şcoala. Ministerul Educaţiei, controlat în mare parte de PD, prin ministrul Mihail Hărdău şi secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Paloma Petrescu, este atacat dur de PNL.
"Suntem îngrijoraţi de disfuncţionalităţile majore existente la nivelul Ministerului Educaţiei la 14 luni de la preluarea guvernării. Ne exprimăm îndoiala că Ministerul Educaţiei, un segment al guvernării condus de Partidul Democrat, este capabil să gestioneze banii alocaţi de Guvernul Tăriceanu pentru modernizarea învăţământului în 2006", se arată într-un comunicat semnat de secretarul general al PNL, Dan Motreanu. PNL acuză PD că nu a scos la lumină abuzurile din perioada guvernării PSD: "Operaţiunea
Calculatorul
,
Cornul şi laptele
,
Manualele alternative
,
Proiectul de reabilitare a şcolilor
". Liberalii mai spun, în legătură cu aceste abuzuri, că "anchetele noii conduceri a Ministerului Educaţiei nu au identificat nici un vinovat. Toate aceste cazuri dovedesc că este posibil ca, în continuare, sume uriaşe de bani să fie dirijate către numeroase clanuri financiare şi grupuri de interese", mai acuză liberalii. şi tinerii liberali sar la atac şi îl iau la mişto pe ministrul Mihail Hărdău, transmiţându-i că îl ajută "să demareze procedurile de identificare a proiectelor de restructurare a învăţământului".
Liberalii privesc învăţământul "din avion"
Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, spune că nu se coboară "la nivelul unor oameni care vorbesc fără să se documenteze şi care fac afirmaţii gratuite". Hărdău spune că liberalii privesc învăţământul "din avion" şi îl pune la punct pe Dan Motreanu: "Aş vrea să-i aduc aminte acestui domn că ministerul pe care îl conduc a fost primul care a depus la guvern memorandumul pe strategii de dezvoltare, dar trei săptămâni a zăcut prin sertare". Ministrul educaţiei mai spune că au fost demarate o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, printre care se numără campusurile şcolare, dotarea şcolilor cu material didactic, microbuze şcolare. şi secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, pedista Paloma Petrescu, spune că "există capacitate instituţională şi voinţă pentru derularea proiectelor".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite