Leontina Sandu - un model pentru viitorii studenti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Burse de merit in facultate, bursa de performanta in anul IV, bursa Erasmus in anul V, la Goteborg University din Suedia, participanta la diverse sesiuni de comunicari stiintifice, reprezentanta a

Burse de merit in facultate, bursa de performanta in anul IV, bursa Erasmus in anul V, la Goteborg University din Suedia, participanta la diverse sesiuni de comunicari stiintifice, reprezentanta a colegilor ei in Consiliul Facultatii si reprezentanta facultatii in Senatul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti. Leontina Sandu are 24 de ani, a absolvit de doua luni Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, sectia Informatica, din cadrul ASE, si lucreaza deja, ca inginer software, la filiala din Romania a liderului mondial in materie de "IP Network Testing". Rectorul ASE Bucuresti, prof. univ. dr. Ion Gheorghe Rosca, o recomanda pe Leontina drept model pentru viitorii studenti.
Medii anuale peste 9,80
In timpul facultatii, Leontina n-a avut niciodata media anuala mai mica de 9,80. A terminat Cibernetica in primii cinci si a avut o singura restanta, in anul I de facultate. "Discutam cu cativa colegi in timpul examenului si-am fost invitata putin afara, sa iau aer. Oricum, in toamna am luat 10", zice Leontina despre restanta "irelevanta" pentru activitatea ei din timpul facultatii. E un om care a muncit mult, privata fiind de avantajul pe care ti-l ofera din start traiul intr-un oras mare al Romaniei. S-a nascut la sat, in localitatea Vizantea-Livezi, din judetul Vrancea. A plecat inca din clasa a VIII-a la Colegiul National "Unirea" din Focsani, in cadrul caruia a si absolvit sectia de Matematica-Fizica. A intrat a doua la Facultatea de Comert, in primii zece la Facultatea de Finante, dar a ales, totusi, Cibernetica, pentru ca n-a vrut sa se lase de prima iubire, matematica.
S-a bagat in toate activitatile universitatilor
"N-am terminat eu prima facultatea, dar am alte merite cumulate care ma fac sa fiu considerata o absolventa-model. In primul rand, nu m-am axat doar pe partea academica. Am participat, cu diverse proiecte aplicative, la sesiunile de comunicari, m-am implicat in viata sociala a studentilor, am fost membra a Sindicatului Studentilor din Cibernetica, am participat la discutarea planurilor de invatamant si a regulamentului Academiei, am facut parte din comisii de burse si de cazare, am un Certificat in Advanced English si fac de ani buni cursuri de germana la Goethe Institut", spune Leontina, ca si cum ar fi in fata unui angajator. Nu i-a placut niciodata sa aiba momente in care sa spuna: "N-am ce face si ma plictisesc". Isi cantareste cu grija fiecare cuvant si zambeste mult, asa cum a invatat la bursa, in Suedia. A facut acolo un semestru de finante si nu de informatica, specializarea ei, dar a reusit sa termine doua dintre cele patru cursuri cu punctaj maxim, iar la celelalte a obtinut cel de-al treilea punctaj. "Nu poti sa te dezvolti decat respectandu-i pe ceilalti", zice fata care se vede peste zece ani o femeie de cariera, cu suficienti bani, cu familie. Se descrie ca un om foarte corect, care n-a luat niciodata nimic de la studenti, pe cand era in diversele comitete si comitii de burse si cazare. Nimic, cu exceptia unei sacose cu struguri pe care i-a lasat-o pe masa parintele unei fetite de anul I.
Usurinta cu care si-a gasit un job
Desi la Facultatea de Cibernetica predomina baietii, Leontina respinge prejudecata cum ca "fetele nu sunt in stare sa faca matematica". Cluburi? Discoteci? "Am trecut, ca toata lumea, prin faza in care n-aveam bani de taxi si stateam cu prietenii pana la 5 in discoteca, sa putem lua apoi autobuzul spre camin". N-a stat decat o luna "pe bara", intre absolvire si serviciu. Acum are un salariu peste medie si nu se gandeste sa plece afara, "caci Romania e o tara care-ti ofera multe si, pana la urma, nicaieri nu umbla cainii cu covrigi in coada".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite