Legea pensiilor pe înţelesul tuturor, împreună cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiile pe înţelesul tuturor 2011
Pensiile pe înţelesul tuturor 2011

Ziarul „Adevărul", în parteneriat cu Monitorul Oficial, pune la dispoziţia cititorilor săi, începând de luni, 3 octombrie, volumul „Legea pensiilor pe înţelesul tuturor".

 Pe lângă textul legii, în cele 272 de pagini sunt explicate principalele modificări pe care le aduce actul normativ. Într-un limbaj simplu şi accesibil oricui, cartea oferă informaţii referitoare la noile condiţii de pensionare, stagiul de cotizare, determinarea punctajului mediu anual, precum şi despre felul în care poate fi contestată decizia de pensionare. Volumul conţine detalii referitoare la creşterea vârstei de pensionare atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, până la uniformizarea acesteia la 65 de ani, în 2030.

O importantă schimbare a legii o constituie uniformizarea tuturor sistemelor de pensii şi includerea într-un sistem unitar a celorlalte categorii de pensionari care beneficiau până acum de sisteme speciale, cum au fost, de exemplu, militarii. Legea integrează acum în acest sistem unic şi persoanele care realizează venituri din profesii liberale.

Cartea cuprinde detalii despre cum s-au modificat condiţiile de pensionare anticipată şi pensiile de invaliditate pe fondul majorării deficitului la bugetul de pensii. Un principiu care guvernează noua lege este acela al contribuţiei care determină cuantumul viitoarei pensii. Volumul mai conţine informaţii utile despre felul în care legiuitorul a înţeles să menţină standardul de viaţă a pensionarilor în plată şi despre cum va fi indexată pensia celor care s-au retras din activitate.  Volumul costă 9,99 lei şi poate fi achiziţionat numai împreună cu ziarul „Adevărul" de la toate punctele de difuzare a presei, de la magazinele din reţeaua Mic.ro sau poate fi cumpărat online pe www.adevarulshop.ro.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite