Unde poţi studia Kinetoterapia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii studenţi pot face practică în centre de sănătate şi în spitale. Pentru a profesa trebuie să fii licenţiat al Facultăţii de Kinetoterapie, spre deosebire de masaj, care se poate practica şi cu ajutorul cursurilor.

Kinetoterapia face parte din medicina fizică şi este o specialitate terapeutică care utilizează ca metode mişcarea, căldura, curentul electric, climatul, masajul şi apa. Acest procedeu se utilizează pentru consolidarea sau refacerea funcţiilor unor părţi ale corpului uman afectate de boală sau de traumatisme.

Dacă pentru a face masaj, reflexoterapie, bioenergie este nevoie de un curs în baza căruia se obţine un atestat, pentru a fi kinetoterapeut trebuie să fii licenţiat al Facultăţii de Kinetoterapie, fie în cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, fie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie sau poate al unei facultăţi particulare.

Practica se face în diferite centre de sănătate şi spitale, iar materiile studiate sunt aproape aceleaşi ca la Facultatea de Medicină, cu diferenţa că se pune mai mult accent pe tratamentul kinetic, şi nu pe cel medicamentos, chirurgical sau de altă natură.

Ceea ce deosebeşte un medic de un kinetoterapeut este faptul că acesta din urmă nu poate pune un diagnostic, aşa cum nici medicul nu poate alcătui un program de kinetoterapie pentru pacient. Îl poate recomanda ca  tratament, însă conţinutul lui va fi realizat de către kinetoterapeut pe baza unei anamneze ulterioare.

Potenţialii angajatori pentru absolvenţi provin din unităţi ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Turismului, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Sport.  Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti este una dintre cele mai căutate în domeniu şi a fost înfiinţată în anul 2002. Alte oraşe în care se poate studia Kinetoterapia sunt Cluj, Piteşti, Timişoara şi Oradea, unde Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport au această specializare, cu locuri la buget şi la taxă.

Oportunităţi de muncă

-kinetoterapeut în centre medicale, de odihnă sau refacere, maseur
-preparator fizic sportiv instructor activităţi fizice în centre SPA/săli fitnes
-coordonator recuperare motrică în centre de asistenţă şi îngrijire persoane vârstnice sau persoane cu dizabilităţi
-consultant refacere sportivă
-consultant în management activităţi fizice în instituţii de învăţământ preşcolar
-consultant emisiuni educative radio-tv privind exerciţiul fizic

Admitere Kinetoterapie

Oraş    locuri buget    locuri taxă    perioada de înscriere

Bucureşti    nu s-a stabilit     nu s-a stabilit    13-24 iulie
Oradea    18    50     13-24 iulie
Cluj    35    120    13-24 iulie
Timişoara    nu s-a stabilit     nu s-a stabilit    20-25 iulie
Piteşti    18    50    09-22 iulie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite