Justiţia, blândă cu un pedofil homosexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Mircea Morgoci, la momentul reţinerii de procurorii DIICOT
George Mircea Morgoci, la momentul reţinerii de procurorii DIICOT

Pedeapsă deloc aspră pentru un pedofil care a abuzat sexual de opt minori, dată luni de instanţa de la Judecătoria Alba Iulia. George Mircea Morgoci, de 52 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de cinci ani.

Bărbatul a fost trimis în judecată în februarie 2011 pentru „act sexual cu un minor". Codul penal prevede pentru această faptă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi. Motivarea judecătorului va arăta de ce magistratul a aplicat pedeapsa minimă prevăzută de lege. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Racolaţi din gară

George Mircea Morgoci este acuzat că, în perioada 2009 - 2010, a făcut sex cu minori cu vârste între 13 şi 16 ani, pe care i-a recrutat din rândul persoanelor fără adăpost ori de la centre de plasament din Alba Iulia. Bărbatul le oferea copiilor pentru sex bani, cazare şi diverse foloase materiale. Locul preferat de inculpat pentru racolarea minorilor era gara din Alba Iulia. Iniţial, anchetatorii au precizat că la domiciliul inculpatului au fost găsite poze şi filmări cu minori de sex masculin dezbrăcaţi sau întreţinând raporturi sexuale.

În această situaţie, pedeapsa prevăzută de Codul penal era închisoarea între 5 şi 15 ani. Surse judiciare afirmă că fotografiile şi filmările nu au mai constituit probe la dosar. Tot la începutul anchetei se vorbea şi despre o faptă de viol săvârşită asupra unui băiat de 16 ani. Infracţiunea nu a putut fi dovedită astfel încât, în final, nu a mai fost reţinută în rechizitoriu.

Eliberat şi din arest preventiv

Bărbatul a fost arestat preventiv în ianuarie 2011, dar a fost eliberat, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, în luna noiembrie. La puţin timp după ce a fost eliberat a început să facă presiuni asupra victimelor pentru a-şi schimba declaraţiile. Pe baza acestor fapte, procurorii DIICOT au solicitat din nou arestarea preventivă a pedofilului, dar au fost refuzaţi de instanţa de judecată. George Morgoci a rămas în libertate.

Mai mult, acesta a adus martori prin intermediul cărora a încercat să arate că este un om apropiat de copii în sens pozitiv, motiv pentru care nu ar fi putut săvârşi faptele de care este acuzat. În urmă cu câţiva ani, bărbatul era administratorul unei societăţi comerciale, Monimex SRL Alba Iulia, cu obiect de activitate în domeniul producţiei de porţelan.

8 minori, cu vârste între 13 şi 16 ani, au fost abuzaţi sexual de către George Mircea Morgoci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite