Jumătate din angajaţii lumii ar lucra în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.000 de joburi au fost puse la dispoziţia tinerilor la târgul de joburi virtual
Peste 2.000 de joburi au fost puse la dispoziţia tinerilor la târgul de joburi virtual

Aproximativ 50% dintre lucrători ar accepta să lucreze în străinătate, cu anumite condiţii, potrivit sondajului “Great Mobility 2011”, realizat de “The Network” în 66 de ţări.

Au fost intervievate 162.495 de persoane din toată lumea, fără ca ele să fie selectate potrivit unor criterii care să confere reprezentativitate ştiinţifică studiului.

Este vorba, explică Monica Cacina, specialist marketing la BestJobs, de persoane înscrise pe site-uri de recrutare membre ale asociaţiei “The Network”, adică oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, indiferent dacă ele sunt sau nu angajate în momentul de faţă.
 
În România, au participat la acest studiu persoane înregistrate pe platforma BestJobs. Rezultatele privind România nu au fost incluse încă în “cercetarea” globală.

Disponibilitatea de a lucra afară

Candidaţii din Portugalia, Luxemburg şi Nigeria (cu procente peste 94% din intervievaţi) par cei mai atraşi de un job în afara ţării lor. La polul celălalt se situează letonii, americanii şi chinezii, unde numai aproximativ 30% din cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă ar accepta relocarea.



Motivele

Desigur, cei mai mulţi ar pleca pentru a câştiga mai bine decât în ţara lor. Unde anume ar accepta să lucreze? Aproape oriunde, spun intervievaţii, cei mai mulţi înşiruind mai mult de 10 ţări unde s-ar muta dacă ar avea un contract avantajos.

Motivaţia şi procentele corespunzătoare fiecărui motiv, diferă de la o ţară la alta. Desigur, ce din state sărace sunt motivaţi de salarii, pe când unii dintre cetăţenii statelor dezvoltate văd în relocare şansa unei cariere internaţionale.

Pe durată determinată

Cei mai mulţi spun că ar pleca afară pentru cel mult cinci ani – o treime din respondenţi. Prin urmare, ei preferă contractele pe durată determinată sau temporare de peste un an.
 


image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite