Judeţ cu judeţ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a acumulat datorii de peste cinci milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Olteniţa vor începe un proiect de reabilitare a sistemului de distribuţie a apei potabile din municipiu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a acumulat datorii de peste cinci milioane de lei. „Zilele Sucevei“ vor fi sărbătorite, de astăzi până duminică, pe esplanada Casei de Cultură. Douăzeci de primării din judeţul Vaslui sunt la un pas de colaps financiar.

ALBA. Pompierii militari au fost nevoiţi să transporte ieri, cu targa, pe o distanţă de peste doi kilometri, un bătrân care locuia într-un cătun izolat, Băleşti. Bărbatul suferise un accident vascular.

ARAD. În perioada 23 - 30 iunie, programul de circulaţie a tramvaielor pe tronsonul Făt-Frumos - Podgoria din Arad se va încheia la ora 22.00 în loc de 24.00. Noul program este determinat de operaţiunile de verificare şi calibrare a liniilor de tramvai.

ARGEŞ. Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă azi, între orele 10.00 şi 17.00, în anumite zone din Cartierul Prundu din Piteşti. CEZ Distribuţie execută în acest interval lucrări de reparaţii.

BACĂU. În Parcul Trandafirilor din centrul municipiului Bacău se desfăşoară a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Ion Drăgoi”. Până duminică, vor susţine recitaluri 30 de interpreţi populari din România şi Republica Moldova.

BIHOR. Reţeaua de distribuţie a apei lipseşte de pe 104 din totalul de 744 de străzi din Oradea. 158 de străzi din municipiu nu beneficiază de canalizare.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. La Bistriţa au început, ieri, activităţile dedicate „Zilei Penitenciarelor”. Persoanele private de libertate au sărbătorit evenimentul prin competiţii sportive şi programe artistice.

BOTOŞANI. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a renunţat la montarea camerelor de supraveghere în sălile unde se desfăşoară examenul de bacalaureat. Măsura nu a mai fost aplicată din cauza opoziţiei directorilor de şcoli.

BRAŞOV. Cu ocazia „Nopţii de Sânziene”, localitatea Şirnea găzduieşte azi, de la ora 10.00, Sfânta Liturghie şi slujba de Hram a Bisericii Sfântului Ioan Botezătorul. De la ora 12.30 vor avea loc o agapă şi o horă la Căminul Cultural. 

BRĂILA. Două fete, de 9 şi, respectiv, 14 ani, din satul Sihleanu, au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu un consătean. Ilie Zamfir (54 de ani) a fost arestat ieri.

BUZĂU. La Buzău, din 2.531 de elevi care au susţinut proba orală la bacalaureat în prima zi, doar unul nu a luat notă de trecere, procentul de promovare fiind de 99,96%. 1.208 elevi au obţinut note cuprinse între 9 şi 10.

CARAŞ-SEVERIN. Consiliul Judeţean va demara în curând lucrările de reparaţii la Drumul Judeţean Reşiţa - Oraviţa. Guvernul a alocat pentru reabilitarea acestui tronson, care nu a fost modernizat niciodată, cinci milioane de lei.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din Olteniţa vor începe, în a doua parte a anului, un proiect de reabilitare a sistemului de distribuţie a apei potabile din municipiu. Vor fi schimbate conductele pe o distanţă de aproximativ 25 de kilometri.

CLUJ. Zeci de turişti şi-au luat zborul spre Izmir, Turcia, ieri dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Peste 300 de zboruri de tip charter sunt rezervate, în acest sezon estival, pentru turiştii clujeni. 

CONSTANŢA. Fundaţia americană „Susan G. Komen for the Cure” lansează, astăzi, două proiecte pentru formarea de voluntari care vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân. 100 de femei cu vârste cuprinse între 19 şi 65 ani şi 50 de  adolescente cu vârste între 16 şi 18 ani vor fi informate despre această afecţiune.

COVASNA. Primul mitropolit al Ardealului, Andrei Şaguna, a fost omagiat ieri de comunitatea românească din judeţ, cu prilejul comemorării a 136 de ani de la moartea sa.

DÂMBOVIŢA. Proprietarii garajelor din zona Pieţei 1 Mai din Târgovişte au fost somaţi de către primărie să-şi dărâme singuri, până mâine, construcţiile. În zonă vor fi amenajate locuri de parcare.

DOLJ. La licitaţia pentru realizarea parcării subterane de sub părculeţul din faţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova nu s-a înscris nimeni. Lucrarea, în valoare de 15 milioane de euro, va fi scoasă din nou la licitaţie zilele viitoare.

GALAŢI. Poliţiştii au confiscat, ieri, peste 400 de tone de deşeuri de fier, găsite fără acte de provenienţă la câteva societăţi din municipiul Galaţi. Se pare că deşeurile au fost furate din halda de zgură a ArcelorMittal.

GIURGIU. Trupa americană „The Ranchhands“ va susţine un concert de muzică new country duminică seară, în Piaţa Tricolorului din oraşul Giurgiu. Evenimentul este prilejuit de serbările “Zilei Dunării”.

GORJ. Cinci farmacişti din judeţ au sesizat, ieri, Protecţia Consumatorului după ce au fost contactaţi de persoane care pretindeau că sunt inspectori OPC.  Farmaciştii erau înştiinţaţi telefonic că le-au fost depistate nereguli, iar pentru a scăpa de amenzi, falşii inspectori pretindeau sume de bani.

HARGHITA. Doi elevi din judeţ susţin bacalaureatul în condiţii speciale din cauza problemelor de sănătate. O adolescentă este în spital în urma unui accident rutier, iar un elev nu poate scrie. El va dicta răspunsurile la subiectele de la examen.

HUNEDOARA. Un bărbat de 34 de ani, dat dispărut în Munţii Şureanu, a fost căutat ieri de echipele salvamont din Petroşani. Bărbatul lucra ca tăietor de lemne în zonă şi plecase să caute câţiva cai pe care îi folosea la tractarea arborilor.

IALOMIŢA. Doar şase profesori din cei peste 3.000 aflaţi în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-au declarat, în prima parte a anului, veniturile realizate din meditaţii. Anul trecut, şapte profesori îşi declaraseră încasările rezultate din meditaţii. Potrivit Direcţiei Generale de Finanţe Publice, cei şase dascăli predau limba română, limba engleză şi matematică.

IAŞI. În perioada 26 - 28 iunie, în Parcul Copou din Iaşi va fi organizată a XXVII-a ediţie a Târgului de Ceramică „Cucuteni 5000”. La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 100 de meşteri olari din cele mai importante centre din ţară.

ILFOV. Astăzi, între  orele 9.00 şi 12.00, nu vor avea curent electric satul Runcu şi 21 de străzi din comuna Dascălu, din cauza lucrărilor de reparaţii şi modernizări la reţeaua de distribuţie.

MARAMUREŞ. Festivalul Folcloric Interjudeţean „Nopţi de Sânziene” începe astăzi, de la ora 17.00, în localitatea Borşa. Ajuns la a XXVII-a ediţie, festivalul va fi întregit de expoziţii ale meşterilor populari din zonă.

MEHEDINŢI. În fântânile publice din localităţile Hinova, Devesel, Ciochiuţa, Gârla Mare și Baia de Aramă s-a constatat o concentraţie mare de nitriţi. Angajaţii direcţiei sanitare avertizează ţăranii să nu folosească aceste puţuri.

MUREŞ. Organizaţiile neguvernamentale care vor să participe cu programe la Festivalul CokeLive Peninsula pot depune documentaţia până la 30 iunie. Fiecare ONG va primi câte cinci abonamente gratuite de intrare şi spaţiu de amenajare a standului.

NEAMŢ. În ultima lună, opt persoane au sesizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, după ce au fost păcălite de comisioanele ascunse ale caselor de schimb valutar.

OLT. Inspectoratul de Poliţie Judeţean are în derulare un plan de acţiune privind identificarea ilegalităţilor în domeniul leasing-u­­lui şi al creditelor bancare. Până în prezent au fost constatate 40 de infracţiuni şi un prejudiciu total de peste 108.000 de lei.

PRAHOVA. Jurnaliştii vor trage la sorţi, la 1 iulie, ordinea în care vor fi reabilitate termic cele 200 de blocuri din Ploieşti. Lucrările constau în izolarea termică exterioară şi în montarea de geamuri termopan.

SATU MARE. Un complex medical privat a fost inaugurat, ieri, în cartierul Solidarităţii din municipiul Satu Mare. Acolo pot fi găsiţi medici de familie şi doctori cu specializările interne, cardiologie, pediatrie şi ortopedie.

SĂLAJ. Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a acumulat datorii de peste cinci milioane de lei, din care suma de 1,8 milioane a ajuns la scadenţă zilele trecute. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Codruţa Puşcaş, a declarat ieri că deocamdată nu sunt probleme cu furnizorii.

SIBIU. Începând de ieri, depunerea actelor necesare căsătoriei se poate face doar de luni până joi, între orele 8.00 şi 10.30 sau între 13.30 şi 15.30. Vinerea nu se primesc dosare.

SUCEAVA. „Zilele Sucevei” vor fi sărbătorite de astăzi până duminică. Pe esplanada Casei de Cultură se vor desfăşura concerte de muzică populară, uşoară şi folk. Bugetul alocat de autorităţi pentru organizarea evenimentului este de 60.000 de lei.

TELEORMAN. În localităţile Schitu, Vânători şi Teleormanul se întrerupe alimentarea cu energie electrică de azi până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.  Măsura a fost luată pentru efectuarea unor lucrări la reţea.

TIMIŞ. Poliţiştii comunitari din Timişoara primesc astăzi diplomele pentru cursul de arhitectură pe care l-au absolvit. Aceştia îi vor putea amenda pe cei care nu întreţin clădirile istorice sau care fac reparaţii fără autorizaţii.

TULCEA. Şcoala „Traian Coşovei” din localitatea Somova a fost cuprinsă de un incendiu provocat de un scurtcircuit. Flăcările au distrus mai multe materiale didactice şi peste 40 de metri pătraţi din acoperiş.

VASLUI. Douăzeci de primării din judeţ sunt la un pas de colaps financiar. Primarii nu mai au bani pentru salarii sau pentru iluminat şi mulţi dintre ei se gândesc să reducă programul de lucru.

VÂLCEA. Peste 1.300 de pensionari din judeţ au apelat, de la începutul lunii, la împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Suma totală cerută de către vârstnici a fost de peste 1,3 milioane de lei, un record în acest an.

VRANCEA. Orchestra „Unirea” din Focşani va susţine duminică, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Maior Gheorghe Pastia“, spectacolul „Concert de vacanţă“. Preţul unui bilet este de 15 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite