Judeţ în judeţ: O mie de copii din Bacău au ajuns la spital cu diferite viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul german de televiziune ZDF filmează în Banat un documentar despre Herta Müller. O mie de copii din Bacău au ajuns la spital cu diferite viroze într-o săptămână. Construcţia Autostrăzii Soarelui între Cernavodă şi Medgidia începe în primăvara lui 2010. Reşiţenii ar putea rămâne fără transport în comun. Record de vizitatori la Muzeul de Artă din Târgovişte, redeschis după şase ani. Nemţenii refuză ca fetele lor

ALBA. Parc de 2,5 milioane de euro în Alba Iulia. Primăria cere bani Uniunii Europene ca să amenajeze o pistă pentru biciclete şi o zonă de distracţie la marginea oraşului. Construcţia ar trebui finalizată în doi ani.

ARAD. Primarul Aradului este judecat astăzi că ar fi primit o casă în schimbul unui preţ mic la vânzare pentru Fabrica de Zahăr. Alături de primar, sunt judecaţi şi cumpărătorii - patronii firmei Elecon.

ARGEŞ. Un tânăr de 25 de ani, Nicuşor Sanda, a murit ieri sugrumat de portiera propriei maşinii, în care s-a agăţat atunci când a vrut să coboare.

BACĂU. Izolare la Spitalul de Pediatrie din Bacău. Acccesul persoanelor străine a fost interzis de ieri din cauza celor peste o mie de copii de copii care au ajuns la spital cu viroze şi pneumonii.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Bistriţenii sunt cei mai datori români la bănci. Valoarea creditelor restante este de peste 132 milioane de lei.

BOTOŞANI. Obez scos din casă de pompieri. Gheorghe Marcu (75 de ani) cântăreşte 120 de kilograme şi este bolnav de inimă. Duminică i s-a făcut rău şi a sunat la Ambulanţă, însă doar pompierii au reuşit să-l ducă la spital.

BRAŞOV. Un clopot vechi de 300 de ani din turnul Casei Sfatului ar putea fi repus în funcţiune cu ajutorul fondurilor strânse în urma a două concerte organizate de Muzeul Judeţean de Istorie şi Parohia Evanghelică.

BIHOR. Bihoreanul Ciprian Chebeleu acuză mai mulţi mascaţi că l-ar fi bătut până l-au băgat în spital şi că ar fi avut nevoie de 12 zile pentru tratarea rănilor. Tânărul de 25 de ani, student la arhitectură, va depune astăzi o plângere la Parchet împotriva atacatorilor. Poliţia locală a precizat că tânărul a tulburat liniştea publică şi că doar a fost amendat.

BRĂILA. Interlop amendat pentru că a parcat neregulamentar. Unul dintre cei mai cunoscuţi cămătari din Brăila, Titi Sgîrcitu, a fost sancţionat ieri cu 240 de lei fiindcă şi-a lăsat maşina pe o trecere de pietoni.

BUZĂU. Copacii înalţi îi lasă pe buzoieni în întuneric. Angajaţii Primăriei Buzău au început să taie crengile pomilor care afectau reţelele de electricitate şi telefonie. În urma sesizărilor, edilii vor tăia peste o sută de astfel de arbori.

CARAŞ-SEVERIN. Transportul în comun din Reşiţa este în pragul falimentului. Compania Prescom riscă să fie desfiinţată pentru că datoriile la bugetul oraşului depăşesc 6.000.000 de lei.

CĂLĂRAŞI. Se dau ajutoarele! Peste 500 de asistaţi social din municipiul Călăraşi vor primi sumele restante de două luni. Suma totală, de peste 900.000 de lei, va fi aprobată joi, în şedinţa Consiliului Local.

CLUJ. „Muşchetarii" regizorului Mihai Măniuţiu intră în istorie. Este vorba de actorii din piesa „Noaptea Walpurgiei" care a obţinut marele premiu la Festivalul de Dramaturgie Contemporană din Braşov. Piesa a fost apreciată şi de critici.

CONSTANŢA. Construcţia Autostrăzii Soarelui între Cernavodă şi Medgidia începe în primăvara lui 2010, după finalizarea exproprierilor. Tronsonul de 19 kilometri costă 180 de milioane de euro şi ar trebui terminat în 2011.

COVASNA. Tratamente orientale pentru bătrânii trataţi la Centrul de Sănătate din Întorsura Buzăului. Primarul localităţii a început demersurile pentru ca specialişti chinezi să ofere tratamente pacienţilor, începând de anul viitor.

DÂMBOVIŢA. Record de vizitatori la Muzeul de Artă din Târgovişte, redeschis după şase ani de renovări. Invitaţiile către şcolile din judeţ şi din Bucureşti au adus 2.400 de musafiri în două luni.

DOLJ. Ana Maria Stoica, eleva din Amărăştii de Sus care şi-a înjunghiat bunicul ACUM două săptămâni, e internată la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. O expertiză va arăta dacă ea avea discernământ când a comis fapta.

GALAŢI. Fugar împuşcat de poliţişti. Marian Dascălu (20 de ani), din Schela, a fost împuşcat duminică noaptea pentru că n-a oprit la semnalul agenţilor. Tânărul, care conducea fără permis, este internat în spital.

GIURGIU. Dosare penale pentru fraude electorale. Doi bărbaţi din judeţ sunt cercetaţi pentru vot multiplu, după ce, duminică, alţi doi au fost arestaţi pentru mită electorală.

GORJ. Tinerii gorjeni, îndemnaţi să doneze sânge. Campania „Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge!", care se adresează în special studenţilor din Târgu-Jiu, începe azi şi se încheie vineri.

HARGHITA. Iarna aceasta se poartă bradul în ghiveci. Direcţia Silvică Harghita dublează numărul de pomi de Crăciun în ghivece, care vor fi scoşi la vânzare în acest an. Preţul unui brad ecologici este de 80 de lei.

HUNEDOARA. Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru abuz în serviciu, a fost chemat, ieri la Tribunalul Hunedoara. Aici se judecă apelul prin care Mischie încearcă să obţină o pedeapsă mai blândă.

IALOMIŢA. Funcţionarii trebuie să dea înapoi bonusurile. Fiecare angajat al Primăriei Slobozia trebuie să returneze aproximativ 3.000 de lei, sumă pe care a primit-o sub formă de bonuri de masă în 2007. Curtea de Conturi consideră că acestea au fost acordate ilegal.

IAŞI. Cumpărături pe datorie la ţară. Patronii de buticuri încearcă să-şi păstreze clienţii cu preţuri mici şi vânzare pe încredere. De pildă, sătenii din Holboca au strâns peste 5.000 de lei datorie la magazinul din centrul satului.

ILFOV. Aproape 80% dintre locuitorii oraşului Voluntari care s-au prezentat duminică la vot au ales ca localitatea lor să devină sectorul 7 al Capitalei. Următorul pas este organizarea unui referendum asemănător şi în Capitală.

MARAMUREŞ. O brutărie din Baia Mare face pâine după o reţetă "sfântă". Compoziţia veche de mii de ani conţine făină de orz, grâu, alac - o varietate de grâu cultivat din timpuri preistorice, miere, mei, mac, seminţe de in, sare din Marea Moartă, apă, făină de bob, drojdie şi seminţe de chimion. Pâinea are 350 de grame şi se vinde cu cinci lei.

MEHEDINŢI. Canotorii din Lotul Naţional sunt obligaţi să vâslească pe uscat. Dunărea, locul unde se antrenau, este plină de gunoaie care le răstoarnă bărcile. Profesorii îi trimit la simulatoare ca să nu se accidenteze.

MUREŞ. Poluare cu amoniac la Târgu Mureş. Garda de Mediu a amendat, ieri, cu 80.000 de lei, Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Azomureş pentru emisiile de amoniac din atmosferă care au depăşit valorile maxime admise trei zile consecutiv.

NEAMŢ. Nu vor să-şi vaccineze fetele. Peste jumătate dintre cei aproximativ 2.400 de părinţi spun că vor refuza imunizarea împotriva cancerului de col uterin de teama complicaţiilor.

OLT. Cei 1.500 de angajaţi ai fabricii de vagoane Romvag Caracal s-au întors de ieri la lucru. Fabrica şi-a închis porţile la 9 noiembrie pentru zece zile, din lipsă de comenzi.

PRAHOVA. Criză de sânge la Centrul de Transfuzie Ploieşti. Stocul din grupele 0 şi 0 negativ sunt pe sfârşite ca urmare a cererilor numeroase primite în ultimele zile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

SATU MARE. Cow-boy cu acte în regulă la Satu Mare. 75 de sătmăreni au primit, ieri, certificat de crescător de animale, după trei luni de cursuri gratuite.

SĂLAJ. Monumentul cepei sălăjene ajunge în Cartea Recordurilor. Academia Recordurilor Mondiale a anuntat, în weekend, omologarea recordului comunei Pericei pentru „Cel mai mare monument dedicat cepei". Bulbul are o înălţime de 4,5 metri.

SIBIU. Patinoar în centrul oraşului. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea patina pe o suprafaţă de 900 de metri pătraţi, la Târgul de Crăciun, începând de la 28 noiembrie.

SUCEAVA. Medicamente antiporcină pentru ucraineni. Cele 180 de farmacii din judeţ vor dona câte 5.000 de lei pentru achiziţionarea, în principal, de vitamine şi antibiotice.

TELEORMAN. Se îngroaşă rândurile şomerilor. Peste 400 de persoane care lucrează în agricultură, în industria alimentară şi în construcţii îşi vor pierde locurile de muncă în următoarele trei săptămâni. Rata şomajului a ajuns până acum la 10,8%.

TIMIŞ. Postul german de televiziune ZDF filmează în Banat un documentar despre Herta Müller. Ziariştii au stat de vorbă cu foşti vecini, colegi de serviciu şi prieteni ai laureatei Premiului Nobel de anul acesta.

TULCEA. Coloanele unei construcţii romane au fost descoperite ieri, în timp ce muncitorii lucrau la fundaţia unei baze sportive din Niculiţel. Aici se găseşte şi Basilica Martirică, unde au fost descoperite moaştele sfinţilor martiri Zoticos, Attalos, Kamasis şi Fillippos.

VASLUI. Rable vândute la fier vechi. Primăria din Vaslui va vinde 45 de maşini, abandonate de localnici pe străzile din oraş.

VÂLCEA. Cărţi pe calculator la Ocnele Mari. Prima bibliotecă virtuală din Oltenia se deschide mâine. Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, care a donat douăzeci de computere.

VRANCEA. A treia recoltă de roşii. Focşănenii vor avea şi de Crăciun legume româneşti pe masă. Ţăranii spun că vremea bună a făcut ca roşiile să se coacă în solar chiar şi în luna noiembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite