Judeţ cu judeţ: Un poştaş din Timişoara a fost jefuit de 40.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de băcăuani au făcut un memoriu prin care cer Primăriei ca în weekend să fie interzis accesul maşinilor în centrul oraşului.Un singur hingher din Suceava „aleargă“ după 1.500 de maidanezi. Poliţiştii din Vrancea plătesc din propriul buzunar reparaţiile maşinilor de serviciu. Un poştaş din Timişoara a fost jefuit de 40.000 de lei. Un medic veterinar din Arad a lansat o campanie de donat sânge pentru căţei.

ALBA. Poliţişti bătuţi cu bâtele. Doi agenţi au fost loviţi, în noaptea de miercuri spre joi, de doi tineri care făceau scandal în faţa unui magazin din comuna Sohodol. Unul dintre poliţişti a fost rănit grav. Agresorii sunt cercetaţi.

ARAD. Un medic veterinar din Arad a lansat, ieri, campania „Şi câinii merită o şansă!". Căţeii donatori de sânge vor fi recompensaţi cu hrană.

ARGEŞ. Zdrobit de o placă de beton. Antonio Gafton (11 ani), din Ştefăneşti, este în comă după ce a fost lovit de o grindă de beton în timp ce aduna fier vechi.

BACĂU. Apel public pentru spaţiu de promenadă în centrul Bacăului. Peste 1.000 de persoane au semnat un memoriu prin care cer Primăriei ca în weekend să se interzică accesul maşinilor în zona centrală.

BIHOR. Muncitorii care reabilitează Cetatea Oradea au descoperit scrisoarea unui etnic german care atestă faptul că acolo a fost, între anii 1945 - 1947, un lagăr de tranzit pentru prizonierii din cel de-al Doilea Război Mondial.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Rafting şi caiac pe Valea Rebrei. O asociaţie nonguvernamentală va organiza la vară un concurs internaţional şi va investi 160.000 de lei pentru achiziţionarea echipamentelor.

BOTOŞANI. Claudiu Crulic, tânărul din Dorohoi care a murit într-o închisoare din Polonia, în 2008, devine subiectul unui film documentar. Autorităţile poloneze nu au dat încă niciun verdict în procesul în care sunt cercetaţi trei gardieni.

BRAŞOV. La un pas de puşcărie, din cauza unei moşteniri. Cristian Dumitru (36 de ani) a primit de la tatăl său un pistol cu aer comprimat şi poliţiştii i-au deschis dosar penal pentru că nu deţine permis de port-armă.

BRĂILA. Laminorul Brăila a fost cumpărat de ruşi. Mechel, unul dintre cele mai mari grupuri miniere şi metalurgice, a plătit 9,4 milioane de euro pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni.

BUZĂU. O echipă a Staţiunii de Cercetare Legumicolă a omologat un nou soi de roşie, rezistentă la secetă şi cu proprietăţi curative. Roşia are cu 20% mai mult licopen, substanţă ce are efect în tratamentul în peste zece tipuri de cancer. Cercetătorii buzoieni din horticultură spun că planta nu trebuie udată prea mult şi că rezistă la temperaturi foarte mari.

CARAŞ-SEVERIN. Apă de la robinete este contaminată cu gunoi. Primăria localităţii Văliug aruncă deşeurile lângă lacul Breazova, din care este alimentat oraşul Reşiţa. Administraţia locală ar putea fi amendată cu 50.000 de lei.

CĂLĂRAŞI. Razie în baruri după elevii chiulangii. Aproape 40 de adolescenţi din Călăraşi au fost găsiţi de poliţişti, în doar două ore, în fast-fooduri, săli de internet şi baruri. Copiii au fost conduşi de oamenii legii la şcoală.

CLUJ. Compania americană Bechtel va concedia, în luna mai, 700 din cei 1.900 de angajaţi. Constructorul Autostrăzii Transilvania a încercat să-i dea afară pe toţi salariaţii, în aprilie, însă nu a respectat procedura legală de concediere colectivă.

CONSTANŢA. Campanie pentru mediu. Peste o mie de copii îmbrăcaţi în costume ecologice au defilat, ieri, de Ziua Mondială a Pământului, în jurul Parcului Tăbăcărie. Ei au atras atenţia adulţilor că mediul înconjurător trebuie protejat.

COVASNA. Oferte româno-ungare, la Sfântu Gheorghe. În expoziţia de la Sala Sporturilor vizitatorii pot cumpăra alimente, instrumente muzicale, scaune de masaj, mobilier de grădină. Sunt prezente peste 60 de firme din România şi Ungaria.

DÂMBOVIŢA. Peste 500 de joburi sunt oferite, astăzi, la Bursa locurilor de muncă organizată în oraşele Târgovişte, Moreni, Pucioasa, Găeşti şi Titu.

DOLJ. Grevă la domiciliu. Majoritatea dascălilor din Craiova au lipsit ieri de la şcoală, iar cei care au venit i-au luat la rost pe elevi şi i-au trimis acasă. Profesorii spun că n-au venit la ore pentru că oricum nu sunt plătiţi.

GALAŢI. Unii în şomaj, alţii în Olanda. Deoarece în 2010 nu a fost nicio comandă, o treime din cei 1.500 de angajaţi ai Şantierului Naval au fost trimişi în şomaj tehnic, iar 100 de persoane au fost detaşate în Ţara Lalelelor, unde construiesc nave pentru casa regală din Danemarca.

GIURGIU. Un şofer de 34 de ani, din Giurgiu, a fost decapitat, miercuri seară, într-un accident rutier produs pe Drumul Naţiona 65. Bărbatul a fost lovit de o placă de lemn desprinsă dintr-un autovehicul de mare tonaj ce venea din sens opus. Şoferul vinovat a fost identificat ieri.

GORJ. Restricţiile de circulaţie în Defileul Jiului se amână. Traficul va fi întrerupt, în fiecare zi de marţi şi joi, de la începutul lui mai şi nu de la 21 aprilie, cum anunţase Centrul Info Trafic. Timp de şase luni au loc lucrări hidroenergetice pe râul Jiu.

HARGHITA. Consiliul Judeţean recompensează tinerii şi organizaţiile de tineret în campania „Numeşte-i pe cei mai buni". Premiile care vor fi acordate la 7 mai constau în bonuri cadou pentru cărţi şi weekenduri la Băile Homorod.

HUNEDOARA. O femeie de 52 de ani a murit, ieri dimineaţă, călcată de tren. Potrivit martorilor, femeia nu s-a asigurat la traversarea căii ferate, în apropierea staţiei Livezeni.

IALOMIŢA. Pubele doar pentru cei care plătesc gunoiul. Primăria Olteniţa va distribui, până la finalul lunii, peste 3.000 de coşuri ecologice de gunoi asociaţiilor de locatari care nu au restanţele către firma de salubritate.

IAŞI. Dosarul tragediei de la Scânteia este blocat de birocraţie. La opt luni de la accidentul în care au murit 13 pasageri, ancheta nu a fost finalizată. Anchetatorii au solicitat o nouă expertiză asupra microbuzului. Ei cer verificarea aparatelor care înregistrează viteza şi numărul de kilometri parcurşi. La 14 august 2009, microbuzul a fost lovit de un tren.

ILFOV. Şeful Parchetului Buftea riscă arestul. Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, ieri, Consiliului Superior al Magistraturii reţinerea şi arestarea lui Nelu Carpen pentru corupţie.

MARAMUREŞ. Greşeala autorităţilor l-a costat un an şi jumătate din viaţă. Băimăreanul Iosif Klaiber (58 de ani) a fost achitat, ieri, de judecători, după 16 luni de puşcărie. Bărbatul, care a fost acuzat că şi-a omorât soţia, va cere despăgubiri statului.

MEHEDINŢI. Coadă pentru vouchere. Zeci de oameni păzesc zi şi noapte poarta REMAT din Drobeta-Turnu Severin pentru a fi siguri că prind cupoanele pe care le vând apoi la jumătate de preţ. Coada se întinde pe 500 metri.

MUREŞ. Aleile sănătăţii, în Târgu-Mureş. Medicii şi voluntarii unei asociaţii vor inaugura, săptămâna viitoare, mai multe alei pe care trecătorii vor fi consultaţi gratuit.

NEAMŢ. Niciuna din cele 119 farmacii din judeţ nu mai eliberează reţete compensate după ce au epuizat fondul de 25 de milioane de lei alocat pentru anul 2010 de Casa de Asigurări de Sănătate.

OLT. Taximetristul care a omorât în bătaie un bătrân a fost arestat pentru 29 de zile. Marius Duţă (36 de ani) l-a lovit în cap pe Oprea Marcu (66 de ani), în februarie, în urma unui scandal în trafic.

PRAHOVA. „Elodia" din Valea Călugărească. Poliţiştii o caută pe Adriana Stoica (37 de ani), care a dispărut de acasă. Fiica ei a găsit pe masă telefonul mobil al mamei, cu cartela lângă el şi portofelul.

SATU MARE. Poliţiştii au descoperit, în patru gospodării din Satu Mare, 85 de tone de îngrăşăminte chimice cu potenţial exploziv. Substanţele puteau sări în aer din cauza azotatului de amoniu pe care îl conţin.

SĂLAJ. Aproape jumătate din cele 400 de firme verificate de Garda Financiară în trei luni au fraudat statul. Comisarii au dat 100 de amenzi, în valoare de 172.500 de lei.

SIBIU. Primăria din Biertan, executată silit de pentru o datorie de 600.000 de lei. Banii ar fi trebuit daţi pentru achiziţionarea unor instalaţii de pompieri. Edilul Cornel Raţiu s-a internat la un sanatoriu din Pârâul Rece ca să nu fie tras la răspundere de localnici.

SUCEAVA. Un singur „hingher" aleargă după 1.500 de maidanezi. Şefii Primăriei Suceava spun că, din cei patru angajaţi ai adăpostului, doar unul iese pe teren, iar ceilalţi au grijă de cei 1.300 de câini din padoc.

TELEORMAN. Atraşi de sporuri. 360 de profesori şi-au depus dosarele la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru gradaţii de merit. Doar jumătate dintre aceştia vor beneficia însă, de la 1 septembrie, de creşterea salariului.

TIMIŞ. Un poştaş a fost tâlhărit, ieri, în Timişoara. Bărbatul transporta 40.000 de lei, iar geanta aflată pe bicicletă i-a fost smulsă de doi tineri aflaţi pe un scuter.

TULCEA. A început curăţenia în Deltă. Agenţii ecologi pregătesc traseele pentru turiştii care vor veni în această vară. Ei au umplut deja cu PET-uri zeci de saci.

VASLUI. Locomotiva personalului Iaşi - Tecuci a luat foc, ieri, în gara Rebricea. Incidentul a fost provocat de un scurt circuit. Călătorii din cele şase vagoane ale trenului au aşteptat zeci de minute înlocuirea locomotivei.

VÂLCEA. Candidaţii la primărie se promovează pe Facebook. Romeo Rădulescu şi Remus Grigorescu şi-au făcut conturi şi stau de vorbă cu alegătorii pe internet. Noul primar al oraşului Râmnicu Vâlcea va fi ales duminică.

VRANCEA. Poliţiştii plătesc reparaţiile maşinilor de serviciu. Poliţia Vrancea nu are CASCO pentru autoturismele din dotare, iar în ultimele două săptămâni trei agenţi din Focşani au plătit reparaţii de câte 1.000 de lei pentru maşinile lovite în misiuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite