Judeţ cu judeţ: Trei poduri din Suceava sunt în continuare închise circulaţiei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a obţinut avizul pentru construirea unui infocentru turistic pe Semenic, lângă o arie protejată. Un deţinut din Penitenciarul Galaţi a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a automutilat în semn de protest că a fost mutat din închisoarea Poarta Albă. Sute de maramureşeni care s-au întors din străinătate vor să-şi înscrie copiii la şcolile de acasă. Trei poduri din Suceava sunt în conti

ALBA. Administratorul pensiunii Steaua Arieşului din Albac, unde nouă copii şi un adult au suferit o toxiinfecţie alimentară, a fost amendat cu 30.000 de lei, pentru lipsa instalaţiilor frigorifice.

ARAD. Poliţiştii au oprit, ieri, mai multe autocare de transport şi au constatat că acestea puneau în pericol siguranţa călătorilor. Cele mai grave probleme s-au descoperit la sistemul de frânare.

ARGEŞ. Test cu Dusterul cu tracţiune integrală. Peste 500 de muncitori, ingineri şi şefi de la Uzina Dacia din Mioveni au testat cea mai nouă maşină a uzinei, pe un teren accidentat din Davideşti.

BACĂU. I-au lăsat stomacul de doar 4 centimetri. O echipă de medici români şi spanioli a făcut ieri, în premieră pentru România, la Moineşti o operaţie prin care l-au scăpat pe Vasilică Sandu (36 de ani) de kilogramele în plus.

BIHOR. Zeci de tineri din Oradea s-au întâlnit, ieri, în Parcul Magnoliei din oraş în cadrul proiectului „Lecturi urbane". Ei au citit şi au donat cărţi trecătorilor, invitându-i la câteva minute de lectură.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Psihoterapie în munţi. 60 de studenţi interesaţi de psihoterapie, din zece centre universitare, vor participa, începând de mâine, la o şcoală de vară organizată la un complex turistic din Munţii Rodnei.

BOTOŞANI. Atelier de artă populară la Ipoteşti. Zeci de tineri vor putea lua lecţii de la meşterii maramureşeni, timp de 10 zile. Acţiunea îşi propune promovarea specificului tradiţional popular prin conservarea vechilor meşteşuguri.

BRAŞOV. Cursanţii străini, premianţi la română. 35 de studenţi străini din 17 ţări au fost premiaţi ieri, la festivitatea de închidere a Cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească pentru străini, organizate de Institutul Cultural Român.

BRĂILA. Brăileanul Dan Protopopescu (65 de ani), internat la un cămin de pensionari, a fost mort, spun medicii, timp de 20 de minute, după ce s-a înecat cu o coajă de pâine. Resuscitarea a reuşit, dar starea bărbatului este critică.

BUZĂU. Firmele publice care furnizează apă, căldură şi se ocupă de salubrizarea Buzăului şi-ar putea înceta activitatea dacă primăria nu obţine de la bănci un împrumut de opt milioane de lei pentru a le achita serviciile.

CARAŞ-SEVERIN. Consiliul Judeţean a obţinut avizul pentru construirea unui infocentru turistic pe Semenic, cu condiţia ca viitoarea construcţie să nu se mai extindă în aria protejată.

CĂLĂRAŞI. Peste 100 de hectare din fostul Combinat Siderurgic sunt poluate cu gudron scurs din instalaţiile dezafectate ale Uzinei Cocsochimice. Inspectorii nu vor să se pronunţe dacă poluarea este periculoasă pentru populaţie.

CLUJ. Prima tabără de gastronomie din România se desfăşoară până la 7 august în staţiunea Muntele Băişorii. La tabăra organizată de Asociaţia Slow Food Turda participă 32 de persoane, care vor învăţa să deguste şi să gătească diverse preparate culinare.

CONSTANŢA. Mii de pescăruşi au venit atraşi de peştii morţi de pe plaja Modern din Constanţa. Turiştii au fost şocaţi de invazia păsărilor. Aproape de mal, în apele litoralului românesc plutesc peşti morţi din cauza temperaturilor extreme şi a salinităţii scăzute.

COVASNA. Proprietarii de maşini Trabant şi-au dat întâlnire la Reci. Clubul Auto Crono organizează, în acest weekend, la Complexul Nufărul, ediţia 2010 a Întâlnirii posesorilor de maşini Trabant, care vor defila, astăzi, la Târgu Secuiesc.

DÂMBOVIŢA. Primarul din Fieni susţine că economiile impuse de Guvern îi vor creşte de fapt cheltuielile cu 50%. El este obligat să concedieze 12 poliţişti comunitari, dar să angajeze o firmă pentru paza instuţiilor.

DOLJ. Consilierii locali din Craiova au aprobat scumpirea biletelor de autobuz cu 25%, deşi mijloacele de transport în comun sunt vechi de 30 de ani. Călătorii vor plăti de acum câte 2 lei pentru o călătorie. Regia de Transport plăteşte încă rate la creditele contractate în 2007 pentru cumpărarea unor mijloace de transport second-hand.

GALAŢI. Un deţinut din Penitenciarul Galaţi a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a automutilat în semn de protest că a fost mutat din închisoarea Poarta Albă. Aurel Răsmeriţă (35 ani) şi-a bătut un cui în cap şi şi-a cusut gura cu sârmă.

GIURGIU. Curtea Militară de Apel a decis, ieri, arestarea fostului şef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca", col. Marian Ghimpiţeanu, în cazul privind fraudarea concursului pentru ocuparea mai multor posturi la această unitate.

GORJ. Liliana Crăciun, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, nu mai are voie să profeseze timp de un an. În urma aplicării unui tratament greşit, ea a fost găsită vinovată de decesul unei tinere de 24 de ani.

HARGHITA. Interzis la caziere judiciare. Pentru că în judeţ nu mai există timbre fiscale de 2 lei necesare eliberării cazierului judiciar, timbrul poate fi înlocuit cu o taxă achitată la sediul primăriilor.

HUNEDOARA. 361 de salariaţi bugetari îşi vor pierde locurile de muncă în urma reducerii posturilor din administraţie. În judeţ, din 1.256 de posturi propuse pentru a fi desfiinţate, 895 sunt neocupate.

IALOMIŢA. 150.000 de euro va cheltui municipalitatea din Slobozia pentru amenajarea celui mai mare parc din oraş. Costurile proiectului sunt duble, dar 50% din investiţie este suportată din Fondul de Mediu.

IAŞI. Tarifele de cazare în căminele Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi nu vor fi majorate anul acesta. Preţurile practicate în prezent variază de la 105 lei la 240 de lei pe lună. La căminele de lux „Gaudeamus" şi „Akademos" tarifele lunare sunt de 490, respectiv 630 de lei. Cererile se pot depune în perioada 1-10 septembrie de către studenţii cursanţi la zi.

ILFOV. Weekend cultural la Palatul Mogoşoaia. Iubitorii de artă pot admira operele de sculptură, de pictură şi de imagine fotografică în acest weekend, după ora 17.00.

MARAMUREŞ. Sute de maramureşeni s-au întors din străinătate şi încearcă să-şi înscrie copiii la şcolile de acasă. De la începutul anului au fost aprobate la nivel de judeţ 150 de asemenea cereri, dublu faţă de anul trecut.

MEHEDINŢI. Criză de dreptate în instanţele din Severin. Numărul magistraţilor de la Tribunalul Mehedinţi şi de la Judecătoria din municipiu este mai mic decât prevede organigrama. Un judecător are de soluţionat 500 de dosare pe an.

MUREŞ. Pentru că Poliţia Comunitară trebuie să disponibilizeze jumătate dintre angajaţi, conducerea instituţiei îi va redistribui ca şoferi sau electricieni la Serviciul Administrativ, Grădina Zoologică sau la Serviciul de Sere.

NEAMŢ. Sute de asistaţi social din judeţ au primit bani fără motiv. Verificările din ultimele două săptămâni ale ITM au scos la iveală că, din cele peste 1.600 de dosare, aproape un sfert au fost eliberate ilegal.

OLT. Conductele de apă din Slatina, Drăgăneşti, Potcoava, Piatra Olt şi Scorniceşti vor fi reabilitate cu fonduri nerambursabile, de peste 280 de milioane de lei, într-un program al Companiei de Apă Olt.

PRAHOVA. Serbările berii de la Sala Sporturilor din Ploieşti care au început ieri cuprind o petrecere în aer liber, de trei zile şi trei nopţi, la care băutorii de bere sunt invitaţi să participle la concursuri cu premii.

SATU MARE. Motocicletă cât o garsonieră. Cea mai scumpă motocicletă din judeţ costă 17.000 de euro şi este 100% tunată. Yamaha Willstar este o motocicletă unicat, ce-i aparţine omului de afaceri Ştefan Fastus, preşedintele Viking Moto Club.

SĂLAJ. Beach volley printre blocurile gri. Echipele Rafe şi Phoenix au deschis ieri primul concurs de beach volley din Zalău. 17 echipe vor participa la competiţie.

SIBIU. Tinerii de până la 18 ani vor avea acces, începând din august, la zeci de evenimente, fără să mai achite taxa de intrare. Consilierii locali au anunţat că vor fi gratuite 5% dintre locuri, dar nu mai puţin de 20 de locuri.

SUCEAVA. Trei poduri din Suceava sunt închise circulaţiei auto. Drumurile sunt blocate în localităţile Vereşti, Dorneşti şi Roşcani din cauza inundaţiilor din iunie. Consiliul Judeţean nu poate preciza data la care se vor remedia tronsoanele.

TELEORMAN. Primeau bani necuveniţi. 100 de dosare de ajutor social au fost anulate, aproape 900 au fost suspendate şi 7.000 de dosare de ajutor de încălzire au fost întrerupte după controalele efectuate de specialiştii ITM.

TIMIŞ. Şapte poliţişti de frontieră sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu. Ancheta are loc după ce o sârboaică a fost prinsă la Jimbolia cu 11.000 de pachete de ţigări, iar în baza de date a frontierei nu apare ca şi intrată în România.

TULCEA. Premieră la Penitenciarul Tulcea: programări on-line pentru a vizita deţinuţii. Solicitările se pot trimite de săptămâna viitoare pe adresa de e-mail tulcea@dgp.ro.

VASLUI. Dascălii de la Grupul Şcolar Industrial din Negreşti acuzaţi că au luat mită au scăpat de anchetă. Procurorii nu au putut proba că aceştia au luat şpagă de la elevi pentru rezultate bune la Bac.

VÂLCEA. Serviciul de iluminat public din Râmnicu Vâlcea trece în proprietatea autorităţilor locale, care intenţionează să modernizeze sistemul folosind becuri ecologice şi surse regenerabile de electricitate.

VRANCEA. Instanţele se sufocă, mediatorii şomează. Doar cinci vrânceni au apelat, în ultimele patru luni, la mediatori. În tot acest timp, instanţele vrâncene sunt sufocate de peste 24.000 de dosare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite