Judeţ cu judeţ: Studentul acuzat de crima de la Facultatea Medicină, este şef de celulă în Penitenciarul Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii orădeni nu au găsit pe nimeni responsabil de moartea Laurei Costa, fetiţa de 3 ani strivită de un panou publicitar în sediul Băncii Transilvania din Oradea. Şantierul Naval Tulcea a lansat la apă, ieri, cea de-a 11 navă construită în anul acesta, un remorcher comandat de o firmă norvegiană. Studentul Sergiu Florea, acuzat de crima de la Facultatea Medicină, este şef de celulă în Penitenciarul Timişoara.

ALBA. Munţi de gunoaie după artificii. 16 tone de gunoi s-au adunat pe străzile din Alba Iulia, după manifestările organizate de Ziua Naţională, la care au participat circa 10.000 de persoane.

ARAD. Studenta Carmen Bejan, acuzată de uciderea lui Trifu Schroth, este consiliată de psihologul de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad. Timp de o lună ea va sta singură în celulă şi va fi supusă unor examene medicale complexe.

ARGEŞ. Şi-a înjunghiat soţul sub ochii copilului. Emilia Piscan (44 de ani), din Ciomăgeşti, s-a enervat că bărbatul a cheltuit toţi banii pe băutură şi l-a lovit de trei ori în gât cu un cuţit. Victima este internată în stare gravă.

BACĂU. Conducerea Spitalului de Urgenţă nu a luat măsuri împotriva infirmierei care a fost filmată în timp ce recunoştea că a luat şpagă 5 lei pentru a îngriji un pacient. Directorul spune că aşteaptă o sesizare scrisă pentru a începe o anchetă.

BIHOR. Un copil mort, niciun vinovat. Poliţiştii nu au găsit niciun responsabil de moartea Laurei Costa (3 ani), strivită de un panou publicitar în sediul Băncii Transilvania din Oradea. Agenţii le cer procurorilor neînceperea urmării penale.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Brazi comandaţi prin telefon. Bistriţenii care nu au timp să-şi cumpere singuri pomul de Crăciun îl pot cere de la Direcţia Silvică. Bradul costă 60 de lei, iar transportul, 10 lei. La trei pomi comandaţi, transportul e gratuit.

BOTOŞANI. Abandonată chiar de ziua ei. Andreea Alexa, de un an şi trei luni, din localitatea Călăraşi, a fost părăsită de mamă în grădina părinţilor tatălui. Fetiţa a făcut pneumonie şi e internată la Spitalul de Pediatrie. Femeia spune că şi-a părăsit copilul supărată că, de Sfântul Andrei, concubinul nu a venit în vizită.

BRAŞOV. Viaţa bate filmul. Paula Mate (53 de ani) se luptă să-şi crească nepoţica, abandonată de mamă în maternitate. Autorităţile i-ar putea-o însă lua pe Alexandra (3 ani), deoarece femeia este ameninţată cu evacuarea, din cauza datoriilor pe care le are la plata chiriei. Paula a rămas fără slujbă după ce şi-a rupt piciorul în august.

BRĂILA. La puşcărie pentru o bătaie ciobănească. Anghel Dumitru a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru tentativă de omor, după ce i-a zdrobit capul unui alt cioban cu găleata în care mulgea oile. Victima a stat 80 de zile în spital.

BUZĂU. Profesorii, fără tichete cadou. Cei 2.800 de dascăli din Buzău nu vor primi tichetele de Sărbători, deoarece autorităţile locale fac economii. La ultima rectificare, primăria a tăiat 9 milioane de lei din bugetul pe 2009.

CARAŞ-SEVERIN. Reşiţa a ajuns capitala jafurilor din Banat. Un local cu jocuri de noroc a fost prădat de două persoane care au ameninţat angajaţii cu un cuţit. Hoţii au furat 80.000 de lei, dar au fost prinşi. Este al doilea jaf din oraş în trei zile.

CĂLĂRAŞI. Locuri noi de parcare în municipiul Călăraşi. Autorităţile locale vor amenaja, în primăvară, 250 de locuri, pentru care s-au depus deja peste 100 de cereri din partea localnicilor.

CLUJ. Spectacol de muzică clasică în capitala Ardealului .Pe scena festivalului care începe mâine vor urca muzicieni de marcă, precum violonistul american Sherban Lupu şi ansamblul elveţian Kostyak. Invitat special este celebrul pianist Robert Levin, profesor la Universitatea Harvard, unul din cei mai mari cercetători ai muzicii lui Mozart. Concertele vor dura opt zile.

CONSTANŢA. Spânzurat din joacă. Un băiat de 11 ani din comuna Ghindăreşti a vrut să le arate prietenilor, într-o staţie de autobuz, o scenă dintr-un film: şi-a băgat capul într-un lanţ, dar a alunecat de pe bancă. Puştiul a fost salvat de un trecător, dar este în comă şi are şanse minime de supravieţuire.

COVASNA. Căldură pentru copii. Asociaţia de Tineret Ecou din Sf. Gheorghe organizează o campanie caritabilă pentru a strânge căciuli, mănuşi şi fulare care vor fi donate copiilor din centrele de plasament din judeţ.

DÂMBOVIŢA. Eşec în campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin. 90% din părinţii fetelor din clasele a VI-a şi a VII-a din Târgovişte au refuzat vaccinarea copiilor, în special de teama reacţiilor adverse.

DOLJ. Ofertă de criză în post. Comercianţii de lactate din Piaţa Centrală din Craiova au oferte speciale la smântâna şi la iaurtul făcute în casă, care nu prea au căutare în post. Ţăranii oferă paharul de iaurt cu un leu, la jumătate faţă de preţul din magazine.

GALAŢI. Viaţă fără bani. La marginea Galaţiului, în case de carton şi fără curent electric, trăiesc peste 50 de oameni, inclusiv copii. Locuitorii „coloniei" îşi duc traiul scormonind prin containere de gunoi ale blocurilor din apropiere.

GIURGIU. Doi tineri din comuna Frăţeşti au furat din curtea unui localnic componentele unei instalaţii pentru fast food, în valoare de 13.200 de euro. Hoţii voiau să vândă piesele furate la centrele de fier vechi.

GORJ. Ramona Mischie lipseşte de la şcoală. Profesoara de limba română din Târgu-Jiu, din cauza căreia s-a sinucis Alexandru Popovici, nu a fost nici ieri la şcoală. Tânăra a vrut să-şi dea demisia, dar a fost oprită de directorul liceului.

HARGHITA. Internet wireless. Locuitorii din Lunca de Jos vor beneficia de astăzi de acces gratuit la internet în cadrul programului Biblionet, care se lansează astăzi.

HUNEDOARA. Un tânăr de 24 de ani a provocat un grav accident rutier, ieri, în care iubita lui de 22 de ani a murit. Cristina Coste a decedat pe loc, iar Ciprian Rad este în comă, internat la spital. Accidentul a fost provocat de Ciprian, care a condus fără permis. Într-o depăşire neregulamentară a lovit frontal un microbuz. Alte trei persoane au fost rănite.

IALOMIŢA. Două grădiniţe noi în Slobozia. Anul viitor se vor construi două două unităţi cu câte 200 de locuri, investiţia totală fiind de 7 milioane de lei.

IAŞI. Ore sub depozitul de bombe. Elevii şcolii din satul Cogeasca au fost evacuaţi, ieri, după ce pirotehniştii au descoperit sub clădire peste 50 de proiectile de artilerie din cel De-al Doilea Război Mondial, rămase neexplodate.

ILFOV. Razie cu scandal la complexul Europa. Peste 100 de comercianţi au aruncat cu pietre şi cu scaune în forţele de ordine care i-au însoţit pe reprezentanţii Gărzii Financiare la controlul de ieri. Aceasta a fost cea de-a treia razie din ultimele zece zile.

MARAMUREŞ. Moş Crăciun rocker împarte jucării orfanilor. Trei trupe de rock din judeţ, Dirty Shirt, Smog şi Twister, organizează două concerte caritabile pentru copii. Formaţiile vor cânta joi la Sighetu Marmaţiei şi vineri la Baia Mare. Preţul de intrare: o jucărie care va fi făcută cadou.

MEHEDINŢI. Filtru la graniţă. Agenţii Poliţiei de Frontieră din punctul Porţile de Fier I au confiscat, ieri, 7.500 de pachete de ţigări netimbrate, după ce au organizat un filtru pentru a-i prinde pe traficanţi.

MUREŞ. Maşinuţe economice. Un om de afaceri a achiziţionat, din Austria, patru vehicule ecologice care consumă doar doi litri de benzină la suta de kilometri. Maşinuţele costă între 1.500 şi 2.000 de euro, ating viteza maximă de 90 km/h şi pot fi conduse fără permis.

NEAMŢ. Zoo fără rege. Leul Simba, principala atracţie de la Grădina Zoologică Piatra Neamţ, a fost trimis într-o rezervaţie naturală din Africa de Sud. Felina se afla din 2000 la Piatra Neamţ şi era închisă într-un spaţiu foarte mic.

OLT. Sătenii au prins hoţul de găini. Localnicii din Brâncoveni s-au rânduit la pază pentru a pune mâna pe cel care, timp de şase luni, le fura găinile şi bunurile din gospodării. Marian Munteanu a fost prins şi a fost arestat pentru 29 de zile.

PRAHOVA. Crăciunul vine mai repede la Ploieşti. De marţi seară, 12 milioane de beculeţe multicolore luminează oraşul, investiţie pentru care autorităţile au cheltuit 500.000 de lei.

SATU MARE. Pe drumuri de sărbători. Direcţia pentru Protecţia Copilului continuă disponibilizările, aproape 50 de asistenţi maternali fiind concediaţi. Copiii sunt transferaţi la alte familii.

SĂLAJ. Centrul Social de Urgenţă Zalău, care a fost inaugurat ieri, oferă 60 de locuri de cazare pentru cei rămaşi fără adăpost. Centrul are şi un serviciu de informare şi consiliere pentru persoanele cu nevoi speciale. Centrul a costat 730.000 de lei, de la buget.

SIBIU. Târg de Crăciun la Muzeul Astra. Persoanele cu handicap au rezervat un loc special unde-şi vor vinde, în toată perioada a Sărbătorilor de Iarnă, produsele făcute manual.

SUCEAVA. Bazar cu maşini vechi pe străzile Sucevei. Sutele de automobile expuse pentru vânzare pe drumuri şi în parcări perturbă traficul. Şefii Primăriei spun că cei în cauză pot primi amenzi între 500 şi 2.500 de lei, dar puţini sunt sancţionaţi.

TELEORMAN. Păcăleală de 40.000 de euro. O firmă din Alexandria a fost înşelată cu 160.000 de lei de o femeie de 46 de ani din oraşul Mioveni. Femeia a emis cecuri fără acoperire şi este cercetată penal.

TIMIŞ. Şef de celulă. Sergiu Florea, acuzat de crima de la Medicină, se impune în camera din Penitenciarul Timişoara. Tânărul de 20 de ani stă cu opt tineri puşcăriaşi pe care-i coordonează la muncile zilnice.

TULCEA. Şantierul Naval Tulcea a lansat la apă, ieri, cea de-a 11 navă construită în 2010. Este vorba de un remorcher de aprovizionare lung de 95 de metri, comandat de o firmă norvegiană. Până la finele anului, la Tulcea se vor mai face încă două nave.

VASLUI. Avalanşă de bolnavi psihic. Medicii care lucrează în secţiile de psihiatrie ale spitalelor nu mai fac faţă numărului crescut de pacienţi. În evidenţele spitalelor au fost în acest an 817 cazuri, cu aproape 100 mai multe decât în 2008.

VÂLCEA. Fântânile publice sunt poluate. Două treimi din cele 1.128 de fântâni nu au apa potabilă, dar numai 10% din ele sunt inscripţionate de primării cu plăcuţe care să avertizeze asupra calităţii apei.

VRANCEA. Centrul regional pentru tratarea copiilor bolnavi de autism din Focşani riscă să se închidă, întrucât Direcţia pentru Protecţia Copilului nu mai are bani pentru a-i asigura finanţarea. Centrul a fost inaugurat, cu ajutor european, în urmă cu şase luni.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite