Judeţ cu judeţ: Şase ieşeni care au consumat în exces produse etnobotanice au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii din Caraş-Severin au căutat şi în acest weekend, fără succes, trupul neînsufleţit al meteorologului Ionuţ Gruia şi al soţiei acestuia, Adriana, dispăruţi pe Vârful Ţarcu. Patronii frizeriilor canine din Piatra Neamţ au pregătit pentru blana căţeilor nuanţele la modă în această vară: roz, mov şi albastru. Şase ieşeni care au consumat în exces produse etnobotanice au ajuns la spital la sfârşitul săptă

ALBA. O femeie de 38 de ani din Munţii Apuseni a murit, ieri, după ce a căzut de la o înălţime de peste 200 de metri. Ea se urcase pe o stâncă pentru a o asculta pe fiica sa, care cânta la o nuntă într-un cătun din apropiere.

ARAD. Dascălii arădeni au învăţat de la colegii spanioli cum să se facă iubiţi de elevi. Câţiva profesori care s-au întors ieri de la un schimb de experienţă în Spania spun că acolo elevii nu le vorbesc urât dascălilor datorită comunicării bune, tehnică pe care o vor aplica şi ei.

ARGEŞ. Cele 13 fântâni arteziene din Piteşti scot lunar din bugetul local aproape 64.000 de lei. Acestea costă mai mult decât hrana la Spitalul Judeţean pe două săptămâni.

BACĂU. Aproape 4.800 de firme, executate de fisc pentru restanţe. Datoriile totale ale acestora depăşesc 89 de milioane de lei. În contul banilor, inspectorii de la Fisc au luat utilaje, terenuri sau imobile.

BIHOR. Criza îi ţine pe turiştii orădeni acasă. Agroturismul şi ecoturismul sunt aşii pe care proprietarii de pensiuni din judeţ i-au scos din mânecă la târgul care a avut loc ieri la Oradea pentru a atrage clienţi. Orădenii au cumpărat albume şi hărţi care prezintă traseele din Apuseni.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Termen limită la avizul pentru sporul de vitamine. Prefectul Cristian Florian se pronunţă azi asupra legalităţii hotărârii de consiliu local care prevede acordarea unui spor de 400 de lei pentru cei peste 1.000 de angajaţi ai Primăriei Bistriţa.

BOTOŞANI. Târgul auto, tansformat în târg de bibelouri. Sute de oameni îşi duc maşinile la vânzare, dar se întorc cu ele acasă. Preţurile celor mai ieftine autoturisme străine au scăzut până la 1.500 de euro, dar clienţii nu sunt interesaţi.

BRAŞOV. Lecţii gratuite de skate pentru copii. Câţiva tineri braşoveni împătimiţi ai skateboardingului au pus în practică o ideea în Centrul Civic. Acţiunea lor, desfăşurată în fiecare weekend, este „antidotul" propus de ei împotriva orelor petrecute în faţa computerului.

BRĂILA. Poliţiştii au scotocit 14 case din Brăila pentru a prinde o reţea de traficanţi din Republica Moldova şi Ucraina. Ei au confiscat 16.000 de pachete cu ţigări şi 200 de litri de alcool contrafăcut şi au întocmit şase dosare penale pentru evaziune şi fals.

BUZĂU. Traficul pe Drumul Naţional 10, Buzău - Braşov, se desfăşoară cu dificultate din cauza stâncilor căzute de pe versanţi în zona barajului de acumulare de la Siriu. Autorităţile le recomandă şoferilor să evite zona în zilele următoare.

CARAŞ-SEVERIN. Salvamontiştii au căutat şi în acest weekend trupul meteorologului Ionuţ Gruia şi al soţiei acestuia, Adriana, dispăruţi înainte de Crăciun pe Vârful Ţarcu. Codul galben, de vijelie şi grindină, a oprit ieri căutările.

CĂLĂRAŞI. Piese arheologice de patrimoniu din perioada neo-eneolitică, aparţinând Muzeului „Dunării de Jos" au fost alese, alături de alte colecţii din 17 zone ale ţării, pentru o expoziţie internaţională care va avea loc la Oxford, la 18 mai.

CLUJ. Un lăutar îi cântă „Az a szép" lui Paszkany în Gruia. Mugurel Macingo (45 de ani) îi cântă la vioară finanţatorului CFR Cluj cunoscuta melodie populară maghiară, după fiecare meci pe care feroviarii îl au acasă. El primeşte între 200 şi 500 de lei.

CONSTANŢA. Lucian Meca (21 de ani) din comuna Nazarcea a căzut, ieri, cu autoturismul de pe podul din Agigea. Tânărul, care nu are carnet de conducere, a fost internat în spital.

COVASNA. Primăria Sfântu Gheorghe a găsit metoda prin care să atragă cât mai mulţi investitori. Autorităţile locale le vor oferi acestora facilităţi fiscale în următorii trei ani. Astfel, investitorii pot beneficia de o scutire de până la 80% din impozitul pe proprietate şi teren, în funcţie de volumul investiţiei, numărul de angajaţi şi tipul activităţii desfăşurate.

DÂMBOVIŢA. Cristina Ghiţă, tânăra din localitatea Corneşti care şi-a omorât soţul cu o lovitură de cuţit după o ceartă, are interdicţia de a părăsi localitatea. Anchetatorii vor stabili dacă ea a fost în legitimă apărare sau a premeditat fapta.

DOLJ. Comercianţii din Târgul Romaneşti, lăsaţi cu marfa în bătătură. Negustorii au fost nevoiţi, ieri, să evacueze târgul craiovean şi să-şi demoleze barăcile, pentru a lăsa loc construcţiei unui Centru Multifuncţional, cu săli de conferinţe şi sedii de firme.

GALAŢI. Studenţii medicinişti din Galaţi vor protesta azi, între orele 13.00 şi 14.00, în faţa Prefecturii. Ei sunt nemulţumiţi că ministrul Educaţiei a refuzat să semneze un document prin care să garanteze că plata burselor se va face după aceleaşi criterii ca în 2009.

GIURGIU. Sărbătoarea bujorului, afectată de ploaie. Serbarea câmpenească tradiţională a locuitorilor din comuna Comana, a avut loc ieri. Participarea a fost mai redusă decât în alţi ani din cauza ploilor care au căzut în cursul nopţii de sâmbătă şi a vântului care a bătut în rafale.

GORJ. Rromii din Meteor se opun căsătoriilor la 10 ani. Liderii comunităţii de ţigani din cartierul din Târgu-Jiu împreună cu Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj au lansat un proiect care să le permită tinerilor să aleagă singuri vârsta la care se vor căsători.

HARGHITA. Autorităţile medicale au hotărât să reducă cu 300 numărul total al paturilor de spital din judeţ, pentru reducerea cheltuielilor. Decizia vizează toate spitalele, cu excepţia celui din Tulgheş. Datoriile unităţilor medicale depăşesc 15 milioane de lei.

HUNEDOARA. Dacii şi romanii la muzeu. Asociaţia clujeană „Terra Dacica Aeterna" a reedidat momente istorice la muzeu, ieri-noapte. Soldaţii au fost principala atracţie a evenimentului de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

IALOMIŢA. Piloţii secţiei de karturi de la Palatul Copiilor au oferit, ieri, un recital de viteză, îndemânare, frâne şi mult fum. Demonstraţia a vut loc pe Bulevardul Matei Basarab din Slobozia, cu ocazia zilelor oraşului.

IAŞI. Cod galben de drogaţi la Urgenţe. Şase ieşeni care au consumat în exces produse etnobotanice au ajuns la spital în weekendul trecut. Potrivit medicilor, numărul dependenţilor de droguri este în creştere.

ILFOV. O parte dintre locuitorii oraşului Voluntari vor rămâne fără curent electric, astăzi şi mâine, timp de mai multe ore. Compania Enel a luat această decizie pentru a putea efectua reparaţii la reţeaua de distribuţie.

MARAMUREŞ. Ploile căzute în weekend în nordul ţării au cauzat revărsări de râuri, alunecări de teren şi blocaje pe şosele. Circulaţia în Pasul Gutâi s-a desfăşurat pe un singur fir, ieri, din cauza stâncilor căzute pe şosea. Tot ieri, drumul dintre Baia Mare şi Satu Mare a fost temporar blocat de doi arbori prăbuşiţi din cauza furtunii.

MEHEDINŢI. Ies din criză lucrând pe navele de croazieră. Echipajele vapoarelor sub pavilion străin care circulă pe Dunăre sunt în mare parte alcătuite din severineni, atraşi cu salarii de până la 3.000 de euro.

MUREŞ. Cei mai tari bucătari se vor întrece la Târgu-Mureş, la 29 mai. A doua ediţie a concursului internaţional de gătit „Poftă Bună! - Jó étvágyat!" va avea loc pe Platoul Corneşti. Înscrierile se mai pot face până la 21 mai.

NEAMŢ. Căţei vopsiţi în roz, mov şi albastru. Patronii frizeriilor canine au pregătit pentru blana patrupedelor nuanţele la modă în această vară. O astfel de coafură costă 150 de lei.

OLT. Plouă în Casa Căsătoriilor din Slatina. Cununiile şi şedinţele de consiliu local care au loc în clădirea de pe Dealul Grădişte se desfăşoară cu o găleată în mijlocul sălii. Construcţia a costat 600.000 de lei.

PRAHOVA. Autorităţile vor verifica, până la sfârşitul lunii, sistemul de acordare a pensiilor de invaliditate în judeţ, care ocupă, după Bucureşti, locul doi în ţară la numărul de persoane încadrate într-un grad de handicap.

SATU MARE. Numele a 13.000 de evrei care au pierit în lagărele de exterminare naziste vor fi inscripţionate pe 14 plăci de granit, care vor fi montate pe pereţii sinagogii „Share Tora" din municipiul Satu Mare. Costul lucrării, 35.000 de euro, va fi plătit din fonduri europene.

SĂLAJ. Patru elevi de liceu care au lipsit la unele probe ale examenului de Bacalaureat vor susţine probele într-o sesiune specială. Aceasta va avea loc între 6 şi 12 iunie, la Colegiul „Nicolae Titulescu" din Slatina. Cei patru reprezintă România la diferite olimpiade internaţionale.

SIBIU. Pelicula „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, va deschide TIFF. Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine pentru a patra oară, la Sibiu, în perioada 9 - 13 iunie.

SUCEAVA. Grădina Zoologică din Rădăuţi, adusă la nivel european. Până la sfârşitul anului se vor cheltui 1,3 milioane de lei pentru amenajarea grădinii după modelele din străinătate.

TELEORMAN. Paturi mai puţine în spitale. 31 de locuri de la Spitalul de Urgenţă Alexandria şi 18 de la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede vor fi desfiinţate pentru a reduce cheltuielile unităţilor medicale.

TIMIŞ. Luptă împotriva sedentarismului. Sute de angajaţi ai companiilor din judeţ au participat, ieri, la tradiţionalul „Cros al firmelor". Unii au parcurs pe jos un traseu de cinci kilometri prin oraş, iar alţii au pedalat zece kilometri.

TULCEA. O companie australiană va construi, anul acesta, un cartier de locuinţe de tip ANL. Autorităţile locale vor pune la dispoziţie terenul, iar locuinţele vor fi împărţite între cei doi parteneri.

VASLUI. Cursurile de recalificare pentru şomeri, inutile. Din cei 2.000 de vasluieni care şi-au schimbat specializarea, doar 51 şi-au găsit locuri de muncă. Rata şomajului în judeţ depăşeşte 14%.

VÂLCEA. Sistemul NETCity intră în funcţiune. Primăria Râmnicu-Vâlcea a aprobat taxele pentru noul sistem prin care cablurile de internet şi electricitate din oraş vor fi mutate în subteran. Instalarea de cabluri pe stâlpii din municipiu este interzisă începând de azi.

VRANCEA. Inspectorii sanitari au amendat trei şcoli din Focşani pentru că aparatura din cabinetele stomatologice este veche de peste 30 de ani. Primăria spune că nu are bani pentru una nouă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite