Judeţ cu judeţ: Ruşii au pus sechestru pe cărbunele din Africa ce trebuia folosit pentru încălzirea ieşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Comisiei Centrale de Arbitri a FRF, Gheorghe Constantin, rămâne în arest.Judeţul Hunedoara s-a retras din euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.Ruşii au pus sechestru pe cărbunele din Africa ce trebuia folosit pentru încălzirea ieşenilor.Un copil de 13 ani, din Târgu-Mureş, a intrat în comă după ce a fumat împreună cu câţiva prieteni droguri uşoare.80 la sută din angajaţii firmelor din judeţul Olt au stat cel

ALBA. DN 1 şi DN 7 sunt cele mai periculoase drumuri din judeţ. 36 de persoane au decedat anul acesta pe şosele, cele mai periculoase zone fiind în apropierea localităţilor Răhău, Câlnic, Cunţa, Cut, Mirăslău şi Vinţu de Jos.

ARAD. Imobilele confiscate de fisc de la datornicii arădeni sunt scoase la vânzare la jumătate din preţul de acum doi ani. Cu toate acestea, arădenii preferă să păstreze banii şi nu investesc, de teama crizei financiare.

ARGEŞ. Unsprezece trupe de teatru din ţară şi din străinătate participă la Festivalul Internaţional al Teatrului de studio. Piteştenii sunt invitaţi azi, de la ora 17.00, la piesa „Întâmplări provinciale"de Alexandru Vampilov.

BACĂU. Două vulpi turbate i-au alertat pe stăpânii de animale din localitatea Dărmăneşti. Comuna a intrat în carantină după ce analizele au confirmat că cele două animale, împuşcate la începutul săptămânii, aveau rabie.

BIHOR. Orădenii vor avea un hotel din lanţul Ramada, din iulie 2010. Când va fi gata, investiţia de 15 milioane de euro va oferi 120 de locuri de muncă.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Mandoline din Japonia se vor auzi în Sinagoga din Bistriţa. Ansamblul „TFB"va susţine, duminică, un „concert de prânz" la Sinagoga din oraş.

BOTOŞANI. Copiii infectaţi cu virusul A(H1N1) sunt purtaţi pe drumuri. Motivul: Spitalul de Pediatrie din Botoşani nu are secţie de terapie intensivă pentru tratarea cazurilor grave de gripă porcină. Micuţii sunt trimişi cu Ambulanţa la Iaşi. Transportul durează cel puţin trei ore, iar medicii spun că în acest interval pot apărea complicaţii.

BRAŞOV. Festivalul Etnovember începe azi la Braşov. Timp de două zile, turiştii vor avea parte de 20 de expoziţii pornind de la carte, fotografie şi până la arhitectură, şi de două concerte - unul de percuţie şi celălalt de flamenco. Cavalerii Cetăţilor Bârsei vor pleca mâine de la Bastionul Ţesătorilor cu torţele aprinse şi se vor opri în Piaţa Sfatului.

BRĂILA. Iubita unui mafiot spaniol, Adela Năstase (26 de ani), a fost condamnată în lipsă, ieri, de Tribunalul Brăila, la cinci ani de închisoare pentru trafic de carne vie. Imediat ce sentinţa va fi definitivă, femeia va fi dată în urmărire internaţională.

BUZĂU. Peste 700 de persoane din judeţ au sunat nejustificat la numărul 112 în primele nouă luni ale anului. Acestea au fost amendate pentru că au apelat numărul de urgenţă fără motiv.

CARAŞ-SEVERIN. Recursul împotriva arestării preventive a opt suspecţi de trafic de droguri din Reşiţa a avut loc ieri. Instanţa nu a pronunţat încă soluţia. 15 persoane au fost arestate la 12 noiembrie, iar opt dintre ele au rămas în arest.

CĂLĂRAŞI. Pista de role şi skateboard care va fi amenajată în parcul Dumbrava din municipiul Călăraşi va fi gata până la sfârşitul anului. Valoarea proiectului a fost estimată la aproximativ 450.000 de lei.

CLUJ. Copilul înecat la Bazinul Olimpic putea fi salvat. Incidentul petrecut joia trecută, când Alex Seleş (6 ani) a murit la cursul de înot, putea fi evitat, conform specialiştilor, dacă lângă bazin ar fi fost mai mulţi salvamari.

CONSTANŢA. Trupele Detaşamentului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale au simulat, ieri, o intervenţie în forţă pentru capturarea unui suspect.

COVASNA. Podul de peste râul Olt din Sfântu Gheorghe va fi închis de primărie în cazul în care Compania de Drumuri Naţionale nu se va apuca în curând de reabilitarea lui. Podul este vechi şi degradat.

DÂMBOVIŢA. 582 de copii din judeţ au abandonat studiile în anul şcolar 2008 - 2009, arată statisticile Inspectoratului Şcolar. Potrivit datelor, 48 de elevi din clasele primare nu s-au mai prezentat la şcoală în 2008.

DOLJ. Construcţia Sălii Polivalente din Craiova a ajuns să coste 100 de milioane de lei, triplu faţă de estimările iniţiale. Banii vor fi daţi de Compania Naţională de Investiţii, primăria asigurând 1,5 milioane, pentru utilităţi.

GALAŢI. Elevii din judeţ au primit 240 de porţii de brânză topită expirată în cadrul programului „Cornul si laptele". Firma care le-a distribuit a fost amendată ieri cu 2.000 de lei de Inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

GIURGIU. Supăraţi că nu şi-au mai primit salariile din luna mai, asistenţii personali şi însoţitorii persoanelor cu handicap vor intra în grevă.. Timp de cinci zile, între 23 şi 27 noiembrie, ei vor protesta în faţa Prefecturii.

GORJ. Drumul European 79, care leagă oraşele Rovinari şi Filiaşi, este aproape gata. Lucrările de modernizare au costat 35 de milioane de euro.

HARGHITA. Circulaţia pe DN 12, între localităţile Ciceu şi Racu, va fi închisă azi, între orele 7.00 şi 14.00, din cauza unor lucrări. Traficul se va derula pe ruta ocolitoare Racu - Mihăileni - Frumoasa - Miercurea Ciuc.

HUNEDOARA. Judeţul Hunedoara s-a retras din euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT). Motivul: lipsa interesului care s-a manifestat în DKMT faţă de Hunedoara. Consilierii judeţeni spun că judeţul a investit mulţi bani şi a primit nimic în schimb.

IALOMIŢA. Slobozia va avea anul viitor un bazin de înot de peste 40 de metri lungime, în complexul sportive de vest al oraşului. Lucrările vor începe luna viitoare.

IAŞI. Ruşii au pus sechestru pe cărbunele din Africa ce trebuia folosit pentru încălzirea ieşenilor. Pentru a pune mâna pe combustibil, Consiliul Local se va împrumuta cu 7,9 milioane de euro.

ILFOV. Un copil de opt ani din comuna Tunari, care a traversat prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentat grav, ieri, în Otopeni. La volanul maşinii se afla Constantin Popescu din Otopeni.

MARAMUREŞ. Doar 1,3 milioane de euro din fonduri europene au ajuns în Maramureş pentru a-I despăgubi pe sinistraţii inundaţiilor de anul trecut. Banii acoperă doar 4% din necesarul de 30 de milioane de euro.

MEHEDINŢI. La preselecţia pentru Miss Severin din sala Teatrului din Drobeta-Turnu Severin au participat, ieri, 38 de tinere. Concursul organizat de primărie şi de Casa Municipală de Cultură va avea loc la 29 noiembrie.

MUREŞ. Un copil de 13 ani, din Târgu-Mureş, a intrat în comă după ce a fumat împreună cu câţiva prieteni droguri uşoare. Mama copilului a afirmat că a sesizat autorităţile cu privire la produsele etnobotanice comercializate de „magazinele de vise", dar acestea nu au luat nicio măsură.

NEAMŢ. Salvarea va veni numai după nemţenii norocoşi. Ambulanţierii spun că vor interveni numai la trei din zece apeluri primite, din cauza legii care-i obligă să-şi ia concediu fără plată.

OLT. 80 la sută din angajaţii firmelor din judeţul Olt au stat cel puţin o dată în concediu medical anul acesta. Zilele libere pentru boală sunt plătite din bugetul Asigurărilor de Sănătate şi multe din certificate au fost contestate.

PRAHOVA. Fostul şef al Comisiei Centrale de Arbitri a FRF, Gheorghe Constantin, rămâne în arest. Decizia Curţii de Apel Ploieşti a fost dată ieri, când au fost judecate recursurile inculpaţilor din dosarul „Mită în fotbal".

SATU MARE. Hinghierii ies din nou la vânătoare. După ce timp de un an, oraşul nu a mai avut serviciu de ecarisaj, numărul câinilor fără stăpân a crescut îngrijorător. Primăria a semnat un contract cu o firmă privată.

SĂLAJ. Sălăjenii au rămas fără medicamente compensate. Farmaciile din judeţ nu mai eliberează, de ieri, reţete compensate şi gratuite. Pentru a doua oară în acest an, fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurari de Sănatate au fost epuizate.

SIBIU. Sibienii fac coadă ca să doneze sânge. Dacă anul trecut au fost 7.250 de donatori, anul acesta, Centrul de Transfuzie se laudă cu acelaşi număr de recoltări până la 1 noiembrie. Media zilnică este de 60 de recoltări.

SUCEAVA. Suceveanul Ioan Bîrleanu (50 de ani), bolnav de epilepsie, s-a plâns poliţiştilor că a fost bătut de trei angajaţi ai Gării Burdujeni. Incidentul a avut loc la 11 noiembrie, când bărbatul a intrat în Biroul de Mişcare pentru a cere lămuriri în legătură cu un bilet.

TELEORMAN. Medicii şi asistentele din judeţ au protestat, ieri, în faţa Casei de Cultură din Alexandria. Aceştia nu sunt de acord cu cele opt zile de concediu fără plată.

TIMIŞ. Arhitecţii şi experţii străini au terminat ieri primele studii pentru noul brand al Timişoarei: oraş al ştiinţei şi al afacerilor. Până acum, oraşul de pe Bega era cunoscut ca Mica Vienă, o etichetă depăşită.

TULCEA. Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna" din Tulcea a fost redeschisă ieri. Reparaţiile capitale ale clădirii au costat 3,2 milioane de lei şi au durat un an.

VASLUI. 11 saloane de înfrumuseţare din judeţ au fost închise săptămâna aceasta pentru că foloseau creme şi vopsele de păr expirate. Patronii au fost amendaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorului.

VÂLCEA. 50 de tineri le vor preda pensionalilor din Râmnicu-Vâlcea limba engleză şi cursuri de calculator. Ei vor lucra ca voluntari în cadrul Centrului Europe Direct.

VRANCEA. Peste 1.000 de sportivi, profesori şi antrenori de la Clubul Municipal Focşani, CS Unirea Focşani şi LPS Focşani sunt obligaţi să-şi ia concediu fără plată în următoarele zile. Reprezentanţii cluburilor au anunţat că vor respecta graficul meciurilor oficiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite