Judeţ cu judeţ: Romeo Stavarache, primarul oraşului Bacău, este urmărit penal pentru că nu a respectat mai multe hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 primării din judeţul Maramureş au fost sancţionate de Garda de Mediu pentru că nu au organizat colectarea selectivă a deşeurilor. Combinatul Chimic Azomureş a fost amendat cu 73.000 de lei pentru poluarea apelor. Peste 4.000 de contracte de muncă au fost înregistrate în luna mai în judeţul Olt.

ALBA. Zonele Mirăslău, de pe DN1, şi Vinţu de Jos, de pe DN7, sunt cele mai periculoase segmente de drum din judeţ. Şapte persoane au murit aici într-un an. Poliţiştii vor monitoriza „la sânge", timp de trei luni, cele două porţiuni.

ARAD. Un poliţist din oraşul Sebiş este cercetat pentru tentativă de omor după ce ar fi bătut un tânăr în postul de Poliţie. Bărbatul a fost transportat în comă la Spitalul Judeţean din Timişoara. În acest caz mai sunt anchetaţi încă doi agenţi. Tânărul ar fi fost dus la sediu pentru cercetări în urma unui conflict pe care l-a avut cu un localnic.

ARGEŞ. Un bărbat de 31 de ani din judeţ a fost prins ieri, în comuna Bascov, în timp ce transporta aproape o tonă de ţiţei pentru care nu avea acte. Marfa a fost confiscată.

BACĂU. Romeo Stavarache, primarul oraşului Bacău, este urmărit penal pentru că nu a respectat mai multe hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Edilul refuză să-i dea autorizaţie de funcţionare, pentru mai multe spaţii, lui Vasile Botomei.

BIHOR. Fiul unei foste poliţiste din Oradea a fost arestat pentru trafic de influenţă. Din decembrie 2010 până în ianuarie 2011, Răzvan Lelea a pretins de la trei puşcăriaşi 50.000 de euro pentru a interveni pentru eliberarea lor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Aproape 100 de falşi handicapaţi din judeţ au rămas fără indemnizaţii, după ce au fost verificate 2.000 de dosare de pensii pentru persoanele cu dizabilităţi.

BOTOŞANI
. 26 de creşe şi grădiniţe vor fi construite în judeţ, cu 22,7 milioane de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării. În oraşul Botoşani va fi amenajată o creşă cu 60 de locuri.

BRAŞOV. Reabilitarea Pieţei Sfatului din Braşov şi a zonelor de acces se va face în următorii doi ani, iar valoarea investiţiei este de 3,16 milioane de euro, bani europeni. Se va înlocui cu granit întreg pavimentul, se va schimba iluminatul public şi se va reamenaja fântâna arteziană, căreia îi va fi montat un sistem modern de iluminare.

BRĂILA. Platoul din faţa Palatului Administrativ din Brăila se transformă în şantier. Spaţiul va fi reabilitat în cadrul unui proiect amplu care vizează renovarea centrului oraşului. Lucrările vor dura doi ani.

BUZĂU. Pisicile sălbatice produc panică în comuna Săhăteni după ce un bărbat de 57 de ani a fost muşcat de gât. Animalul şi-a înfipt colţii atât de adânc încât a trebuit să i se taie maxilarul pentru ca bărbatul să poată fi dus la spital.

CARAŞ-SEVERIN. Cei trei tineri, dintre care doi minori, acuzaţi că ar fi violat o fată de 14 ani au fost lăsaţi în libertate de Tribunalul Caraş-Severin, care nu a mai prelungit măsura arestării preventive.

CĂLĂRAŞI. O nouă bursă a locurilor de muncă va fi organizată mâine, la Călăraşi şi la Olteniţa. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că sunt disponibile 205 joburi. În judeţ sunt peste 6.400 de şomeri.

CONSTANŢA. Senatul României a decis ieri ca municipiul Constanţa să fie declarat oraş-martir al Revoluţiei din 1989. Proiectul a primit 73 de voturi favorabile, 11 împotrivă şi 3 abţineri.

COVASNA.
Suporturi pentru biciclete, la Sfântu Gheorghe. La iniţiativa Asociaţiei Bike Walk, mai multe organizaţii vor cumpăra rastele pentru biciclete.

CLUJ. Festivalul Îngheţatei a început, ieri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Şapte producători îşi aşteaptă clienţii până duminică. Surpriza ediţiei din acest an este îngheţata cu aromă de cireşe.

DÂMBOVIŢA.
Cartierul de rromi de pe Şanţul Cetăţii din Târgovişte a fost demolat ieri de angajaţii Primăriei. Muncitorii au pus la pământ cocioabele în care trăiau ilegal de peste 20 de ani.

DOLJ. Mascaţii i-au săltat pe oamenii interlopului Caiac. Şapte persoane, printre care şi Irinel Ocnăreasa, un apropiat al lui Mihai Pârvu, zis Caiac, au fost reţinute sub acuzaţia de clonare de carduri.

GALAŢI
. Avocaţii se pregătesc de grevă. Conducerea Baroului Galaţi ameninţă cu blocarea proceselor penale dacă instanţele nu le vor achita avocaţilor onorariile restante pentru asistenţa juridică din oficiu.

GIURGIU.
Aproape 100 de elevi din Giurgiu au participat ieri la un concurs de legislaţie rutieră organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române. La finalul competiţiei, copiii au primit legitimaţii de poliţist valabile pentru o zi.

GORJ. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit despăgubiri de 16.000 de euro pentru Ana Baldovin, din localitatea Băleşti, care i-a acuzat pe medici de malpraxis după ce fetiţa sa a murit la naştere. Copila a fost strangulată cu cordonul ombilical.

HARGHITA. Investiţie de 100.000 de euro pentru refacerea fondului de pescuit din pârâul Cormoş. Asociaţia Harghita de Sud a închiriat pârâul pentru 10 ani, cu obligaţia să-l cureţe și să-l repopuleze cu păstrăv.

HUNEDOARA.
Procurorii care anchetează moartea lui Mathias Gabrovski, care s-a prăbuşit cu avionul în Munţii Şureanu, spun că cea mai probabilă variantă este sinuciderea. El a trimis mail-uri concubinei în care-şi cerea scuze pentru gestul său.

IALOMIŢA.
Profesorul şpăgar din Slobozia a fost pus în libertate sub control judiciar, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Gheorghe Neagu a fost prins în flagrant, în urmă cu o lună, în timp ce primea mită 100 de euro de la o elevă.

IAŞI. Sute de agricultori din judeţ s-au îmbulzit ieri la ghişeele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură din Iaşi pentru a depune dosarele pentru subvenţii. O parte dintre ei au stat încă din timpul nopţii în curtea instituţiei.

ILFOV. Un bărbat de 42 de ani din localitatea Periş a furat uşa de la intrarea în casă a vecinului său. Bărbatul a scos uşa din balamale şi a plecat cu ea. El este cercetat în libertate pentru furt calificat.

MARAMUREŞ. 18 primării din judeţ au fost sancţionate de Garda de Mediu pentru că nu au organizat colectarea selectivă a deşeurilor. Comuna Ieud a fost amendată cu 5.000 de lei, iar în celelalte cazuri s-au dat avertismente.

MEHEDINŢI. O profesoară de matematică este acuzată că ar fi apărut într-un filmuleţ porno, care a fost descoperit pe internet chiar de elevii săi. Comisia de disciplină a liceului din comuna Şimian a deschis o anchetă.

MUREŞ. Combinatul Azomureş a fost amendat cu 73.000 de lei pentru poluarea apelor. Reprezentanţii Greenpeace România susţin că, din cauza exploatării la capacitate maximă a instalaţiei, canalele se umplu şi se revarsă în pânza freatică.

NEAMŢ. Copiii din Piatra Neamţ sunt aşteptaţi, de la 20 iunie, la Clubul de vacanţă, un proiect al Bibliotecii Judeţene. Cursanţii pot participa la ateliere de limbi străine, pictură, educaţie rutieră sau ecologie şi la proiecţii de filme.

OLT. Peste 4.000 de contracte individuale de muncă, aproape dublu faţă de aprilie, au fost înregistrate în judeţ luna trecută, când a intrat în vigoare Noul Cod al Muncii.

PRAHOVA. „Târgul cu Bunătăţi", la Sinaia. Mâine se deschide târgul de produse tradiţionale româneşti şi bunătăţi preparate după reţete din gospodăriile tărăneşti.

SATU MARE.
Încă o vară fără ştrand în Satu Mare. Firma care a concesionat de la primărie baza de agrement a amânat pe termen nelimitat deschiderea piscinei, din cauza neînţelegerilor cu autorităţile.

SĂLAJ. Familiile din Zalău care în acest an sărbătoresc nunta de aur sunt invitate, la 30 iunie, la festivitatea de deschidere a Zilelor Cetăţii. Cuplurile vor fi premiate de autorităţile locale.

SIBIU. Absolvire cu torţe, la Copşa Mică. Aseară, elevii claselor a VIII-a au spus adio anilor de gimnaziu, iar ceremonialul s-a desfăşurat în prezenţa colegilor, profesorilor, părinţilor şi a bunicilor.

SUCEAVA.
Un bărbat de 41 de ani din comuna Dornești s-a îmbătat şi a furat o autoutilitară a poliţiei. Agenţii l-au găsit după 35 de minute, dar bărbatul a refuzat să oprească şi a fost urmărit un kilometru.

TELEORMAN.
Primarul Alexandriei respinge proiectul de regionalizare şi spune că aplicarea acestuia ar distruge oraşul. Victor Drăguşin susţine că vor ajunge şomeri 5.000 de bugetari şi 2.000 de salariaţi din sistemul privat.

TIMIŞ.
Marc Marius Itela Elembola, consilier II în cadrul ambasadei Republicii Congo din Serbia, a fost pus sub acuzare pentru contrabandă cu ţigări. Soţia sa, Pascalinei Bombeto, este arestată la Timişoara, alături de alte trei persoane.

TULCEA. Lucrările pentru realizarea căilor de acces în Triunghiul mănăstirilor tulcene vor fi finalizate în iulie. Au mai rămas de asfaltat cei trei kilometri spre mănăstirea Saon. Investiţia este de 41 de milioane de lei.

VASLUI. Asistenţii sociali din Bârlad se confruntă cu o avalanşă de cazuri de abuz asupra minorilor. În mai puţin de o săptămână, au retras din familii 12 copii ţinuţi de părinţi în mizerie, cu păduchi şi înfometaţi.

VÂLCEA. Inspectoratul Şcolar a scos pentru titularizare 63 de posturi, majoritatea la şcolile şi grădiniţele din mediul rural. În Râmnicu Vâlcea sunt doar 11 catedre.

VRANCEA. Supraveghere video la Bacalaureat. 160 de camere web, împrumutate de la Prefectură, vor fi montate în cele zece centre de examinare din judeţ. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite