Judeţ cu judeţ: Procurorii au pus sechestru pe averea primarului din comuna Giurgiţa, judeţul Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRAŞOV. Show aerian în oraşul Ghimbav. Zeci de piloţi şi paraşutişti din ţară şi din străinătate au făcut spectacol ieri
BRAŞOV. Show aerian în oraşul Ghimbav. Zeci de piloţi şi paraşutişti din ţară şi din străinătate au făcut spectacol ieri

Un poliţist din Aleşd, judeţul Bihor, s-a urcat băut la volan şi a accidentat grav o femeie care mergea pe marginea drumului.  Trei agenţi din comuna Trivalea Moşteni, judeţul Teleorman, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Doi profesori de la Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu“ din Lugoj, judeţul Timiş, sunt acuzaţi că vindeau diplome pentru şcoala postliceală.

ALBA. Orchestre din Ungaria şi Norvegia participă astăzi la Festivalul muzicii de fanfară care se desfăşoară în zona amfiteatrului roman din Cetate. Pe lângă muzica de promenadă sau vals, în program sunt incluse şi spectacole de marş.

ARAD. Mai mulţi profesori din judeţ vor pierde dreptul de a mai participa la supravegherea examenelor. Această decizie s-a luat după ce mai mulţi dascăli au fost surprinşi de camerele video în timp ce le permiteau elevilor să copieze.

ARGEŞ. Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti găzduieşte săptămâna viitoare o tabără de creaţie populară. 170 de copii sunt aşteptaţi să deprindă  meşteşugul olăritului.

BACĂU. Astăzi începe, la Teatrul „Bacovia" din Bacău, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru în Limba Engleză „The Ingenious Drama Festival". Vor participa 120 de tineri actori din toată ţara.

BIHOR. Un poliţist din Aleşd s-a urcat băut la volan şi a accidentat grav o femeie de 75 de ani care mergea pe marginea drumului. Marian Podilă, care şi-a dat demisia după accident, va fi judecat în libertate.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Patru absolvenţi ai Universităţii Ecologice din Bistriţa s-au autodenunţat că au dat mită pentru a lua licenţa. Ei îl acuză pe colegul lor Aurel Sângeorzan că şi-a însuşit cei 1.900 de euro în loc să-i dea profesorilor.

BOTOŞANI. 40 de hectare aflate în administrarea Penitenciarului Botoşani vor fi predate Agenţiei Domeniilor Statului. Comisia de Fond Funciar a luat decizia în baza solicitărilor venite de la proprietarii care au rămas fără pământuri la colectivizare.

BRAŞOV.  Show aerian în oraşul Ghimbav. Zeci de piloţi şi paraşutişti din ţară şi din străinătate au făcut spectacol ieri în faţa a peste 1.000 de persoane. Astăzi vor avea loc noi acrobaţii. Galerie foto pe www.adevarul.ro.

BRĂILA. A şaptea sinucidere din acest an pe calea ferată la Brăila. Vasile Vizireanu (57 de ani) s-a aruncat în faţa unui tren de marfă. Bărbatul a lăsat un bilet în care spunea că s-a săturat de sărăcie.

BUZĂU. Biblioteca Judeţeană din Buzău a amenajat o ludotecă unde copiii pot vedea filme şi desene animate, pot colora şi pot să citească. Aceasta va fi deschisă mâine.

CARAŞ-SEVERIN. Rata şomajului a ajuns în judeţ la 4,54% şi este în continuă scădere. De la începutul anului şi până acum, aproape 2.800 de şomeri şi-au găsit un job în urma burselor de muncă.

CĂLĂRAŞI. Peste 80% din cele peste 93.000 de apeluri primite la 112 în al doilea trimestru din acest an au fost false. 14 persoane au fost sancţionate conform legii pentru apeluri fără temei.

CLUJ. Două femei şi o fetiţă au fost rănite ieri după ce au fost lovite de un motociclist pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca. Potrivit poliţiştilor, victimele au traversat pe culoarea roşie a semaforului.

CONSTANŢA. Se reiau operaţiunile de salvare a delfinilor. Voluntarii Oceanic Club au reuşit să repare ambarcaţiunea Delphins care deserveşte la identificarea năvoadelor braconierilor în care se prind mamiferele.

COVASNA. Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe are tarife speciale pe timpul verii. Astfel, elevii îl pot vizita gratis toată vacanţa, studenţii plătesc 1,5 lei, iar adulţii - 6 lei.

DÂMBOVIŢA. Primarul Gabriel Boriga a semnat protocolul de colaborare între oraşele Târgovişte şi Karadeniz Eregli (Turcia). Sunt vizate în special consolidarea și dezvoltarea relaţiilor la nivelul administraţiilor publice locale.

DOLJ. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea au pus sechestru pe averea primarului din comuna Giurgiţa. Valentin Mitrică este cercetat pentru delapidare şi abuz în serviciu. Prejudiciul este de aproape 1,5 milioane de lei.

GALAŢI. Şeful Inspectoratului Şcolar, Doru Rezmeriţă, a declarat că anul trecut au fost cazuri în care diplomele de Bacalaureat s-au vândut cu 2.000 - 5.000 de euro bucata. La DNA există în lucru dosare penale despre tranzacţiile ilegale.

GIURGIU. Un bărbat din comuna Prundu a reuşit să imobilizeze un hoţ care îi spărgea casa. Interogat de poliţişti, tânărul a recunoscut că mai furase din acea locuinţă. El este cercetat în libertate pentru furt.

GORJ. Bărbatul evadat la 30 iunie de la Penitenciarul Pelendava din Craiova este căutat în localităţi gorjene. Oamenii legii au primit indicii că Eusebiu Grumezea s-ar afla în zona Corneşti.

HARGHITA. Consiliul Judeţean vrea să construiască o pistă de biciclete de aproape 10 kilometri pe marginea digului râului Olt, pe traseul Miercurea Ciuc - Siculeni. Scopul este de a se încuraja folosirea mijloacelor de deplasare neplouante.

HUNEDOARA. La Deva începe azi competiţia de off-road Transilvania Adventure Trophy. Evenimentul va dura şase zile, iar piloţii vor fi nevoiţi să depăşească obstacolele traseelor prin munţi.

IALOMIŢA. Spitalul Orăşenesc Ţăndărei va fi redeschis. Unitatea închisă în aprilie va fi transformată în Centrul Medical Multifuncţional, iar bolnavii vor fi consultaţi de medici de familie şi de specialişti.

IAŞI. O prostituată de 26 de ani a fost găsită ieri moartă sub o pasarelă din Iaşi. Tânăra era pe jumătate dezbrăcată şi era murdară de sânge. Se pare că a suferit o hemoragie internă în urma provocării unui avort.

ILFOV. Un executor judecătoresc va scoate la vânzare fabrica de pâine şi un depozit al SC Spicul SA din localitatea Chitila pentru recuperarea unor datorii către o companie olandeză. Licitaţia va porni de la 39 milioane de lei.

MARAMUREŞ. Noul primar al oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, nu are bani în conturi personale, dar conduce o maşină de 75.000 de euro şi poartă Rolex. Potrivit declaraţiei de avere, edilul a primit de la părinţi 1,5 milioane de euro.

MEHEDINŢI. Drumul Judeţean 606 va fi reabilitat cu 30 de milioane de euro, bani europeni. Vor fi asfaltaţi 65 de kilometri care străbat cinci comune.

MUREŞ. În comuna Răstoliţa are loc astăzi Festivalul „Valea Mureşului". Turiştii pot admira un sat alegoric, amenajat în stil tradiţional, şi pot asculta muzică populară. Seara se va încheia cu un concert Hi-Q.

NEAMŢ. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în premieră, cursuri de calificare pentru persoanele cu dizabilităţi. Din august, 25 de persoane vor putea opta pentru meseria de tâmplar, iar alte 10 pentru cea de confecţioner.

OLT. Primăria Slatina a început inventarierea clădirilor istorice din centrul vechi al oraşului. Cel puţin 90 de imobile necesită lucrări urgente de consolidare.

PRAHOVA. O femeie care se căţăra pe un perete abrupt, pe un traseu din zona „Valea Albă" din Masivul Bucegi, s-a rănit după ce a alunecat în gol şi a rămas agăţată în coarda cu care era legată. Colegii ei au încercat să o ajute, însă nu au reuşit şi au solicitat intervenţia salvamontiştilor. Victima a fost coborâtă în staţiunea Buşteni.

SATU MARE. Ioan Marchiş, fost şef al SAPARD, este acuzat că şi-a făcut fermă cu bani europeni în timp ce conducea instituţia care făcea plăţi din fondurile UE. Procurorii au trimis dosarul în judecată la sfârşitul săptămânii.

SĂLAJ. Primul caz de corupţie finalizat în judeţ este cel al inspectorului fiscal Elena Plosca. Femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că în 2009 ar fi luat 21.000 de lei mită de la administratorii unei firme.

SIBIU. Primăria Sibiu a anunţat că de luni se va face dezinsecţie în tot oraşul. Acţiunea este îndreptată împotriva căpuşelor şi a ţânţarilor şi va cuprinde în special parcurile şi zonele verzi. Costurile totale se ridică la aproape 100.000 de lei.

SUCEAVA. Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit primeşte, până la 29 iulie, proiecte pentru obţinerea de finanţare privind refacerea drumurilor afectate de inundaţii. Solicitanţii au la dispoziţie aproape 156 de milioane de euro.

TELEORMAN. Trei agenţi de la Postul de Poliţie din comuna Trivalea Moşteni au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Poliţiştii sunt acuzaţi că au luat mită de la şoferi pentru a nu fi sancţionaţi că au încălcat regulile de circulaţie.

TIMIŞ. Doi profesori de la Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu" din Lugoj sunt acuzaţi că vindeau diplome pentru şcoala postliceală, cu sume cuprinse între 50 şi 400 de lei. Unul dintre elevi, cel care aduna banii, a anunţat Poliţia.

TULCEA. Astăzi, cele mai puternice maşini se vor întrece pe Aeroportul „Delta Dunării" . Este prezent şi grecul Theodor Perimenis, cel care anul trecut a stabilit un nou record naţional la „liniuţe" (9,3 secunde pe 400 de metri).

VASLUI. 150 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie vor da mâine interviul şi textul grilă hotărâtoare pentru disponibilizări. Din noua organigramă au dispărut 13 posturi.

VÂLCEA. Aproape 20 de cooperative din localităţile Horezu, Costeşti, Măldăreşti, Vaideeni şi Slătioara vor beneficia de promovare, achiziţionare de utilaje şi salarii. Micile întreprinderi sunt ajutate în cadrul unui proiect european de 700.000 de euro. Cele mai multe vizează dezvoltarea apiculturii, creşterea animalelor sau prelucrarea laptelui. 

VRANCEA. Ofiţerii de la Crima Organizată au reţinut şase bărbaţi din Câmpineanca asupra cărora a fost descoperit un kilogram de canabis. Traficanţii au declarat că au adus marfa din Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite