Judeţ cu judeţ: Primăria Bacău va da burse şi studenţilor de la universitatea particulară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada modei de la începutul secolului XIX
Parada modei de la începutul secolului XIX

Primăria Bacău va da burse şi studenţilor de la universitatea particulară, nu doar celor de la universitatea de stat. La Braşov a nins ieri ca-n toiul iernii, iar turiştii şi administratorii pârtiilor speră ca sezonul de schi să se prelungească . Profesorii buzoieni vor ieşi, astăzi, din nou în stradă. Urmaşii lui Sturdza Vodă revendică o casă din Galaţi care stă să cadă. Un copil de un an şi patru luni din localitatea Me

ALBA. Jandarmii de pe Valea Sebeşului au salvat un bărbat de 31 de ani din Dolj care rătăcea prin zonă. Tânărul, bolnav psihic, risca să moară îngheţat sau să fie atacat de animale. El voia să doarmă sub cerul liber, deşi era îmbrăcat sumar.

ARAD. Iepuraşul vine la Târgul de Primăvară. Comercianţii de decoraţiuni de Paşte îi aşteaptă pe arădeni, în această săptămână, în cele 36 de căsuţe amplasate în faţa Palatului Administrativ.

ARGEŞ. Medicul ortoped Gabriel Copciag şi doi doctori elveţieni au montat, ieri, la Spitalul Judeţean din Piteşti, o proteză ceramică în şoldul unui bărbat de 46 de ani. Marin Ristoiu a avut un accident la şoldul stâng când era copil. A fost operat şi i-a fost introdusă o tijă care însă în timp i-a tocit osul. Proteza montată ieri are 30 de ani garanţie.

BACĂU. Primăria va da burse şi studenţilor de la Universitatea particulară „George Bacovia", nu doar tinerilor de la cea de stat. Bursele variază între 150 şi 400 de lei.

BIHOR. Record pe skateboard. Orădeanul Harris Wallmen a stabilit primul record naţional la slalom special. Sportivul a trecut printre 50 de jaloane în 12,34 secunde, exact cât a fost, până de curând, cea mai bună performanţă mondială.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Trenurile pe ruta Bistriţa Nord - Miceştii de Câmpie şi retur sunt anulate de astăzi, din cauza unor lucrări care se desfăşoară pe tronsonul de cale ferată. Cursele vor fi reluate la 17 aprilie.

BOTOŞANI. Tunuri, sculpturi şi poezii. Batalionul de Artilerie „Alexandru cel Bun" din Botoşani a sărbătorit, în weekend, 15 ani de la înfiinţare. Aniversarea a fost marcată cu salve de tun, demonstraţii de arte marţiale, o expoziţie cu sculpturi din rădăcini de copac şi alta cu volume de poezii scrise de doi dintre tunari.

BRAŞOV. Iarna s-a întors la munte. Ieri a nins ca în toiul iernii, iar schiorii şi administratorii pârtiilor speră ca zăpada căzută de Florii să prelungească sezonul de schi, mai ales că meteorologii au anunţat temperaturi scăzute în aceste zile.

BRĂILA. Caravana de film eco Guerilla Verde vine la Brăila. Peste 300 de elevi şi studenţi vor viziona azi, în Aula Universităţii „Brâncoveanu", proiecţiile care au drept scop implicarea tinerilor în acţiuni ecologice.

BUZĂU. Profesorii ies din nou în stradă. Aproape 4.000 de dascăli sunt asteptaţi astăzi, de la ora 11.00, în faţa Primăriei Buzău. Este cea de-a treia săptămână de protest a profesorilor care cer achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă.

CARAŞ-SEVERIN. Un autotren a rupt două din cele trei grinzi orizontale ale podului din Reşiţa, iar autorităţile au închis circulaţia. Edilii au nevoie de trei milioane de lei pentru reparaţii.

CĂLĂRAŞI. Trei noi ambulanţe vor fi achiziţionate în această primăvară la SMURD Călăraşi. Valoarea lor este de 250.000 de euro şi vor fi achiziţionate din bani europeni. Parcul auto are deja trei maşini.

CLUJ. Unul dintre cele mai frecventate cluburi studenţeşti din Cluj-Napoca, Janis Stuf, a ars din temelii ieri. Trei din cele patru etaje ale localului au fost făcute scrum. Cauzele incendiului nu au fost încă stabilite.

CONSTANŢA. Parada modei de la începutul secolului XIX. Cea mai recentă colecţie a designerului Marcela Cuzic, intitulată Coquette Collection, a fost prezentată, sâmbătă seară, în faţa a zeci de constănţeni veniţi să se distreze într-un club.

COVASNA. Pistă de biciclişti la sat. Consilierii locali din Sfântu Gheorghe au decis amenajarea unei piste pe tronsonul Lunca Oltului - satul Coșeni, care ar urma să asigure accesul locuitorilor din cele două sate către oraş.

DÂMBOVIŢA. Un copil de un an şi patru luni din localitatea Merişu s-a înecat într-un canal de irigaţii din spatele casei. Poliţiştii bănuiesc că micuţul nu a fost supravegheat, s-a împiedicat şi a căzut în canal.

DOLJ. Şapte craioveni sunt cercetaţi pentru spargeri de conturi. Ei sunt acuzaţi că au spart o aplicaţie de Internet Banking şi au sustras peste 25.000 de lei din conturile a cinci clujeni. Un suspect a fost reţinut, iar ceilalţi sunt cercetaţi în libertate.

GALAŢI. Urmaşii lui Sturdza Vodă revendică o magherniţă. Dimitrie şi Mihail Sturdza au solicitat în instanţă ca Primăria Galaţi să le retrocedeze o casă care stă să cadă. Moştenitorii spun că aceasta valorează 50.000 de dolari.

GIURGIU. Consiliul Judeţean a suspendat încasarea taxelor speciale pentru maşinile de mare tonaj care traversează drumurile din judeţ. Măsura a fost luată după ce Prefectura a atacat în contencios administrativ taxa care se aplică de trei luni.

GORJ. Angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia intră de azi în şomaj tehnic, pentru două săptămâni, timp în care vor primi 75% din salariu. Măsura a fost luată în urma scăderii cererii de cărbune.

HARGHITA. Covor de flori pentru arhiepiscop. În duminica Floriilor, IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, a fost întâmpinat, la Catedrala din Miercurea Ciuc, cu un covor de flori întins de sute de credincioşi. Obiceiul aminteşte de ceremonialul intrării lui Iisus în Ierusalim. 7

HUNEDOARA. Criminalul din Uricani a fost trimis în arest, ieri, pentru 29 de zile. Iulian Pavel (37 de ani) şi-a măcelărit soţia sub privirile copiilor şi a încercat apoi să se sinucidă.

IALOMIŢA. Bani pentru gunoaie ecologice. Patru comune vor primi luna viitoare 100.000 de lei de la bugetul judeţului pentru achiziţionarea de maşini, utilaje şi pubele.

IAŞI. Bazar în locul hipodromului. Primăria Iaşi va investi 1,1 milioane de lei pentru amenajarea noilor spaţii comerciale pe terenul fostului hipodrom, care este dezafectat.

ILFOV. Cursa Londra - Bucureşti, care ar fi trebuit să aterizeze diseară, la ora 23.55, pe Aeroportul „Henri Coandă", şi cea retur, de mâine, ora 23.55, sunt anulate din cauza grevei operatorilor British Airways.

MARAMUREŞ. Muzeul Aviaţiei din Baia Mare are parapantă cu motor. Aparatul de zbor a fost donat de un stomatolog, cu condiţia să fie reparat şi folosit. Doctorul primise aparatul de la un client în preţul unei lucrări dentare de 4.500 de euro.

MEHEDINŢI. Ajutoarele pentru şomeri golesc vistieria Agenţiei pentru Ocuparea Forţelor de Muncă. Din cauza triplării numărului persoanelor care primesc indemnizaţii, instituţia are un deficit de 35 de milioane de lei.

MUREŞ. Paşte în salină. Turiştii pot să întâmpine Învierea în capela special amenajată în mina de sare Praid, unde se va organiza slujba de Paşte. Între pereţii de sare se poate servi şi cina festivă, la preţul de 60 de lei.

NEAMŢ. Peşte pentru masa de Florii, direct de la sursă. Malurile iazului Lateş au fost pline, ieri, de cei care au preferat să plătească 25 de lei pentru o zi de pescuit decât să cumpere peşte din piaţă, cu 10 lei kilogramul.

OLT. O bandă de hoţi a furat, într-o singură noapte, clopotele de la bisericile din cinci comune. Astfel, pentru locuitorii din Găneasa, Teslui, Curtişoara, Criva şi Cireaşov, sărbătoarea Floriilor a trecut fără să se bată clopotele. Poliţiştii cercetează şi centrele în care hoţii ar putea încerca să vândă clopotele făcute dintr-un aliaj din bronz şi argint.

PRAHOVA. „Pelerinaj" pentru vin, la Valea Călugărească. Zeci de persoane vin zilnic în târgul în care micii producători şi marile crame oferă soiuri variate de vinuri. Preţurile pornesc de la cinci lei pentru un litru. Târgul va fi deschis până sâmbătă.

SATU MARE. Cumpărături mai ieftine peste graniţă. Sătmărenii preferă să-şi facă aprovizionarea de Paşte din Ungaria, unde produsele sunt mai ieftine. De exemplu, diferenţa de preţ la preparatele din carne ajunge până la 8 lei pe kilogram.

SĂLAJ. La singurul mall din judeţ, Activ Plazza din Sălaj, se vor deschide 20 de noi magazine. Toate vor fi cu produse alimentare tradiţionale şi vor fi inaugurate în luna mai.

SIBIU. Bloc ANL pentru medici. O construcţie care urma să devină Maternitate, dar a fost lăsată în paragină, se va transforma în 95 de locuinţe pentru medicii rezidenţi. Lucrările, care vor fi terminate în 2012, costă 7,94 de milioane de lei.

SUCEAVA. Gard de lux pentru ruinele Curţii Domneşti. Vestigiile fostului palat al domnilor Moldovei de la Suceava vor fi împrejmuite cu un gard evaluat la 150.000 de lei. Acesta va fi realizat din piatră şi fier forjat.

TELEORMAN. O persoană a murit şi alte patru au fost rănite după ce două maşini s-au ciocnit frontal, ieri, lângă Alexandria, pe Drumul European 70.

TIMIŞ. Două ameninţări cu bombă în zece zile la Aeroportul „Traian Vuia" din Timişoara. Prima alarmă a avut loc la 17 martie, iar cea de-a doua la 27 martie. Ambele au fost false.

TULCEA. Bolnavi pe capete. Unul din patru tulceni a beneficiat anul trecut de cel puţin un concediu medical. Medicii de familie deţin recordul, cu 7.470 de concedii medicale acordate, urmaţi de cei de la ambulatoriu, cu 7.346.

VASLUI. Ora Pământului a fost sărbătorită doar la Primărie. Singura clădire din Vaslui în care s-au stins luminile sâmbătă seara a fost sediul primăriei. Edilii ar fi vrut să stingă şi iluminatul public, dar au renunţat la idee.

VÂLCEA. Cu mâncare de acasă la spital. Pacientele de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnicu Vâlcea mănâncă ceea ce li se aduce de acasă, întrucât unitatea medicală nu are bani. Spitalul are datorii de 3,3 milioane de lei către furnizori.

VRANCEA. Peste o sută de cunoscuţi şi rude ai asistentei Silvia Chirilă au participat, ieri, la înmormântarea care a avut loc la Focşani. Femeia a fost omorâtă miercuri, iar criminalul nu a fost prins.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite