Judeţ cu judeţ: Prefectul judeţului Dolj a emis, ieri, ordinul de suspendare a mandatului primarului Antonie Solomon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: B. Dimofte
Foto: B. Dimofte

Profesorul de istorie care a pălmuit un elev din Codlea a fost sancţionat cu diminuarea salariului. Prefectul judeţului Dolj a emis, ieri, ordinul de suspendare a mandatului primarului Antonie Solomon. Ieşenii pot urmări gratuit, timp de trei zile, filmele regizorului Nae Caranfil. Notă scăzută la purtare şi trei zile de reculegere la mănăstire pentru doi elevi teologi prinşi că au băut. Un sportiv din Botoşani a fost ucis într-un

ALBA. Doi teologi de la Seminarul Ortodox din Alba Iulia s-au ales cu nota scăzută la purtare pentru consum de alcool, limbaj vulgar şi absenţe. În semn de pocăinţă, băieţii au fost trimişi trei zile să se reculeagă la o mănăstire.

ARAD. Guvernul României a anunţat, ieri, că reîncep expropierile pentru autostrada Arad -Timişoara. Statul va plăti 60 de milioane de lei pentru 390 de proprietăţi, iar lucrările vor fi reluate după 20 martie.

ARGEŞ. Două sute de lei costă o reclamaţie adresată companiei de electricitate. CEZ Piteşti solicită această taxă celor care vor să li se verifice contoarele. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului spun că suma impusă este ilegală.

BACĂU. 17 administratori de magazine de vise au fost reţinuţi, ieri, pentru trafic de droguri. Potrivit procurorilor, aceştia vindeau ceaiuri care conţineau canabis. Valoarea mărfii confiscate se ridică la aproximativ 400.000 de lei.

BIHOR. Un bărbat de 35 ani a fost trimis în judecată pentru că şi-a violat nepoata de 13 ani. Ioan Haraga a recunoscut în faţa procurorilor că anul trecut a abuzat sexual de minoră, dar a negat că ar fi bătut-o.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Doi angajaţi ai unei firme din Bistriţa care reabilitează un drum judeţean au căzut, marţi seară, de pe macaraua cu care lucrau. Unul dintre ei s-a accidentat grav şi a fost transportat la spital.

BOTOŞANI. Sportiv ucis de un poliţist. Lucian Bălăucă (19 ani), campion naţional la lupte greco-romane, a murit, marţi seară, după ce maşina în care se afla a intrat într-un copac. La volan se afla poliţistul Claudiu Simionesei (26 de ani).

BRAŞOV. Profesorul de istorie care a pălmuit un elev a fost sancţionat. Mihail Plăiaşu, dascăl la Şcoala nr. 3 din Codlea, nu mai are voie să predea la clasa elevului pe care l-a lovit şi va primi timp de şase luni salariul redus cu până la 30%.

BRĂILA. O pensionară de 70 de ani îşi vinde mormântul ca să-şi plătească întreţinerea. Maria Barbu a anunţat la mica publicitate că vinde de urgenţă, cu 2.500 de lei, locul de veci cu groapă şi criptă.

BUZĂU. Fond de salarii suplimentat în urma grevei profesorilor. Judeţul a primit 5 milioane de lei pentru a achita integral lefurile restante ale dascălilor.

CARAŞ-SEVERIN. Cinematograful Dacia din Reşiţa a intrat în reparaţii pentru a putea difuza la finalul lunii filmul „Eu când vreau să fluier fluier". Regizorul Florin Şerban s-a născut la Reşiţa.

CĂLĂRAŞI. Primăria oraşului Olteniţa pune la bătaie o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi pentru amenajarea unui mall. Acesta ar urma să fie ridicat în locul fostului sediu al Băncii Naţionale, clădire demolată în 2007.

CLUJ. Peste 400 de taximetrişti au participat, ieri, la un protest pe străzile din Cluj-Napoca. Ei reclamă amenzile mari pe care le aplică Poliţia şi concurenţa neloială a taximetriştilor din comunele limitrofe.

CONSTANŢA. Jandarm prins cu droguri. Subofiţerul Gabriel Ichimuţă (24 de ani) a fost prins în oraşul Ovidiu când voia să vândă 50 de grame de canabis. În aceeaşi zi au fost prinşi alţi trei tineri în Năvodari care încercau să comercializeze droguri.

COVASNA. Oraşul Sfântu Gheorghe candidează la statutul de Capitală Europeană a Tineretului în 2013. Primăria va pune azi la punct detaliile proiectului propus de câţiva tineri. Torino este Capitala Europeană a Tineretului în 2010.

DÂMBOVIŢA. Branşaţi ilegal. Poliţiştii au întocmit, ieri, peste 100 de dosare penale pentru furt de curent electric în localităţile Fântânele, Crevedia sau Butimanu.

DOLJ. Craiova a rămas oficial fără primar. Prefectul Eugen Georgescu a emis, ieri, ordinul de suspendare a mandatului lui Antonie Solomon, arestat pentru luare de mită. Unul dintre cei doi viceprimari va prelua atribuţiile edilului.

GALAŢI. Dunărea a inundat Faleza Galaţiului. Apele fluviului au acoperit, ieri, cea mai frecventată zonă de promenadă şi agrement a gălăţenilor. Hidrologii avertizează că este posibil să se inunde şi cartierul Valea Oraşului.

GIURGIU. Opt TIR-uri au derapat, ieri, în afara carosabilului în zona Vămii Giurgiu, din cauza viscolului şi a zăpezilor căzute în ultimele zile.

GORJ. Consultaţii gratuite pentru bolnavii de rinichi. Cei care au probleme renale sunt aşteptaţi astăzi la Centrul de Dializă din Târgu-Jiu, de Ziua Mondială a Rinichiului.

HARGHITA. Un angajat al Gărzii Naţionale de Mediu a fost trimis în judecată pentru luare de mită. El a primit bani de la administratorii unei pensiuni şi ai unei firme din comuna Praid, ca să nu îi amendeze pentru lipsa autorizaţiilor de mediu.

HUNEDOARA. Fostul director APIA, acuzat de uciderea iubitei sale, a fost audiat din nou, ieri, la Dublin (Irlanda). Potrivit avocatului lui Marian Mihalache, procedurile judiciare în acest caz vor dura până în decembrie.

IALOMIŢA. Ministerul Sănătăţii obligă Primăria Slobozia să rezolve problema apei potabile. Primăria trebuie să monteze filtre performante în toate şcolile şi grădiniţele şi să facă un studiu de evaluare a riscului pentru locuitori.

IAŞI. Invitaţie la film de la Nae Caranfil. Ieşenii pot urmări gratuit, trei zile, filmele cunoscutului regizor, care vine în capitala Moldovei. Vor rula peliculele „E pericoloso sporgersi", „Dolce far niente", „Filantropica" şi „Asfalt Tango".

ILFOV. Pasaj între Ilfov şi Capitală. Primăria Sectorului 2 a lansat, ieri, dezbaterea publică despre proiectul privind lărgirea Şoselei Pipera şi construirea unui pasaj. Locuitorii îşi pot exprima părerile pe site-ul www.ps2.ro.

MARAMUREŞ. Studenţii din judeţ vor mânca mai ieftin la restaurante sau îşi vor putea cumpăra telefoane mobile cu reducere de până la 75%, în baza unui card care a fost lansat ieri la Baia Mare.

MEHEDINŢI. Protestează şi profesorii care şi-au luat salariile. Sindicaliştii din învăţământul mehedinţean au anunţat că se solidarizează cu dascălii din ţară care şi-au luat lefurile diminuate.

MUREŞ. Conflictul interetnic din 1990 va fi comemorat, la 19 martie, printr-un marş cu lumânări aprinse. În urmă cu 20 de ani, românii şi maghiarii s-au înfruntat în lupte de stradă, după ce ungurii au comemorat 142 de ani de la revoluţia maghiară. Cinci persoane au murit în incidente.

NEAMŢ. La zece monumente istorice din Piatra Neamţ au avut loc lucrări fără autorizaţie, iar unele dintre ele sunt în stare avansată de degradare. Inventarierea a fost făcută de specialişti în domeniul protejării patrimoniului.

OLT. Sătenii din Lunca Dunării, care stau de două săptămâni cu apa în gospodării, acuză autorităţile de indiferenţă. În această zonă, fluviul a depăşit cota de inundaţie cu 30 de centimetri, iar localnicii cer construirea unui dig.

PRAHOVA. Bătaie pentru un post de grădinar. Peste 200 de ploieşteni candidează la cele 150 de posturi oferite de Administraţia Domeniului Public la amenajarea de spaţii verzi. Candidaţii vor susţine mâine proba cu sapa.

SATU MARE. „Poliţiştii gropilor" au intrat în acţiune. După ce au semnat contractul de colaborare cu Primăria Satu Mare, pensionarii au făcut, ieri, primele „vizite de lucru" pe şantiere, pentru a verifica dacă drumarii îşi fac sau nu treaba.

SĂLAJ. Aproximativ 30.000 de miei vor fi sacrificaţi, până la Paşte, la abatorul din Hereclean, cel mai mare din Transilvania. Majoritatea mieilor vor lua calea exportului în Italia, Germania şi Grecia.

SIBIU. Pedofili cercetaţi de poliţişti. Doi tineri sunt anchetaţi după ce unul dintre ei a întreţinut relaţii sexuale cu minori, iar celălalt a filmat scenele cu telefonul mobil, apoi a trimis imaginile prietenilor, prin internet.

SUCEAVA. Alcoolici se îmbulzesc la Psihiatrie. Mai mult de jumătate din pacienţii internaţi aici sunt dependenţi de alcool. Medicii spun că zilnic vin câte doi pacienţi în comă alcoolică. Majoritatea au între 25 şi 30 de ani.

TELEORMAN. Jandarmii caută forţe proaspete printre elevi. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a început, ieri, o campanie de promovare în şcolile din judeţ.

TIMIŞ. Peste 150 de ambasadori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au venit, ieri, la Timişoara, la o şedinţă organizată pentru prima dată în afara Genevei. Oficialii au căutat soluţii pentru problemele refugiaţilor din zonele de război. În Timişoara a fost construit primul centru de tranzit al refugiaţilor din lume. Discuţiile continuă şi azi.

TULCEA. Poliţiştii de frontieră au prins, în premieră, un furnizor de unelte de pescuit pentru braconaj. Este vorba de un tulcean de 35 de ani care încerca să vândă peste o mie de metri de plase de pescuit interzise.

VASLUI. Primarul oraşului Negreşti este acuzat de corupţie. Ioan Cozma este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi de fals intelectual pentru obţinerea de fonduri europene. Prejudiciul este de 137.000 de lei.

VÂLCEA. În staţiunile balneare din judeţ nu vor mai veni turişti la tratament anul acesta, în lunile iulie şi august. Casa Judeţeană de Pensii nu va mai primi bilete pentru staţiunile Călimăneşti, Olăneşti şi Govora, din cauza lipsei de fonduri. În sezonul estival, turismul era asigurat în această zonă în special cu ajutorul ofertelor de tratament.

VRANCEA. Noua asfaltare dublează datoria publică a Focşaniului. Consilierii locali au aprobat contractarea unui nou credit de 25 de milioane de lei pentru reabilitarea străzilor, iar oraşul are acum de dat la bănci peste 50 de milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite