Judeţ cu judeţ: Poliţiştii unei secţii din Piteşti sunt branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 FOTO: Madalina Grosu
FOTO: Madalina Grosu

Poliţiştii unei secţii din Piteşti sunt branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu apă. Americanii din Carolina de Nord investesc şapte milioane de dolari într-un sat de vacanţa din Bihor. Un tânăr din Deva, Hunedoara, a furat un seif gol ca să îl vândă la un centru de colectare a fierului vechi. Autorităţile din Craiova vor construi un parc industrial destinat furnizorilor Ford.

ALBA. Reprezentanţii CFR sunt acuzaţi că au ascuns un accident feroviar. Nicio instituţie publică nu a fost anunţată că luni au deraiat, la Vinţu de Jos, două vagoane ale unui tren marfar. Şeful staţiei spune că a respectat regulamentul.

ARAD. Secţia de Oncologie a Spitalului Municipal a fost inaugurată ieri. Amenajarea secţiei cu 45 de paturi a costat două milioane de lei.

ARGEŞ. Poliţia foloseşte apă fără să o plătească. Secţia 3 din Piteşti este legată la conducta magistrală de apă şi nu are contor. Angajaţii de la societatea de apă au descoperit branşamentul ilegal după ce poliţiştii anunţaseră o avarie.

BACĂU. Întreţinere plătită cu banii de pe vouchere. Primii care s-au grăbit să încaseze bani de pe urma maşinilor vechi au fost bătrânii cu pensii mici, care şi-au dat tichetele cu 1.200 de lei, pentru a-şi achita facturile.

BIHOR. Fraţi „de sânge" cu americanii. Autorităţile din regiunea Transylvania, statul Carolina de Nord, au propus înfrăţirea cu transilvănenii din România. Americanii investesc 7 milioane de dolari în comuna Pietroasa, ca să ridice satul de vacanţă New Vista.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Grevă spontană la spitalul din Năsăud. Cele 200 de cadre medicale au înterupt, ieri, activitatea pentru a protesta împotriva programului impus de conducerea interimară. Ei vor programul de 12 ore de lucru şi 24 libere, nu de 8 cu 16 ore.

BOTOŞANI. Şeful Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă vrea să spargă un perete pentru a face loc unui frigider de doi metri şi jumătate primit de la Uniunea Europeană. Aparatul ar urma să fie folosit la un curs pentru şomeri într-un atelier de patiserie.

BRAŞOV. Primarii iau lecţii de la spanioli. Ieri, 40 de edili din judeţ au plecat la Madrid pentru a învăţa cum pot fi obţinute fondurile de dezvoltare rurală.

BRĂILA. Peste 60 de copii şi tineri de la orfelinat şi de la Grupul „Steluţe Dunărene" s-au distrat, miercuri seară, la Balul lui Cupidon de la Brăila. Dansurile cu portocala au fost atracţia serii.

BUZĂU. Jumătatea de munte s-a prăvălit în satul Colţi. În urma alunecărilor de teren care au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, 70 de familii au rămas izolate, întrucât drumurile s-au rupt.

CARAŞ-SEVERIN. Preţurile locuinţelor au scăzut cu 40% în Reşiţa. Cea mai ieftină garsonieră costă 10.000 de euro, iar preţul unui apartament de lux a ajuns la 50.000 de euro.

CĂLĂRAŞI. Peste 50 de şcoli din judeţ vor rămâne la stadiul de şantier şi anul acesta. Din cele 5 milioane de lei primite de Inspectoratul Şcolar de la buget se vor finaliza lucrările la doar două din cele 60 de şcoli aflate în reparaţii.

CLUJ. Investiţii amânate la aerogară. Conducerea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a anunţat că nu mai are bani pentru a cumpăra în acest an echipamentele care ar facilita îmbarcarea pasagerilor în aeronave.

CONSTANŢA. Protest la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Şoferii a zeci de camioane au blocat, ieri, accesul în unitatea militară americană pentru că nu şi-au primit salariile din august 2009. Ei transportă materiale de construcţii, iar contractorul turc le este dator cu 750.000 de lei.

COVASNA. Premiu pentru prima barză care vine în judeţ din ţările calde. Asociaţia „Rara avis", din Sfântu-Gheorghe, va oferi 100 de lei celui care va poza prima barză care se întoarce din migraţie.

DÂMBOVIŢA. Alice Constanţa Iosifescu, avocat din Baroul Dâmboviţa, este acuzată că ar fi intervenit pe lângă o judecătoare, pentru a-i da unui client o soluţie favorabilă în proces. Mita ar consta într-o pereche de cercei din aur.

DOLJ. Autorităţile judeţene vor construi un parc industrial special pentru furnizorii Ford. Consilierii voiau iniţial să extindă Parcul Industrial Craiova, dar au renunţat după ce proprietarii terenurilor respective au cerut prea mulţi bani.

GALAŢI. Femeia care a murit la Spitalul Judeţean din Galaţi la scurt timp după ce a născut a suferit complicaţii din cauza unei cardiopatii ischemice nedepistate. Poliţia va continua ancheta pentru stabilirea împrejurărilor morţii tinerei de 31 de ani.

GIURGIU. Peste 200 de funcţionari de la Consiliul Judeţean şi de la Prefectură au participat în ultimul an la un program de eficientizare a serviciilor administrative. Proiectul a costat o jumătate de milion de lei, din bani europeni.

GORJ. Un bătrân de 77 de ani din Târgu-Jiu acuzat de viol de o elevă de 14 ani spune că era internat în mai 2009, perioada în care Andreea Rotaru susţine că ar fi fost agresată. Antonie Ohotă susţine că are acte cu care să demonstreze că nu avea cum să o violeze.

HARGHITA. Deţinuţii din Miercurea Ciuc învaţă să fie tâmplari. Condamnaţii participă la un curs de calificare, pentru a avea şanse mai mari să-şi găsească un loc de muncă atunci când vor părăsi închisoarea.

HUNEDOARA. A furat un seif gol ca să-l vândă la un centru de colectare a fierului vechi. Un tânăr de 19 ani din Deva a luat, ieri, seiful de 500 de kilograme din curtea unei firme, dar când să primească banii a fost prins de poliţişti.

IALOMIŢA. Aparatură modernă de 100.000 de lei pentru poliţiştii comunitari din Slobozia. Maşinile vor fi dotate cu sisteme video şi GPS, iar agenţii vor primi camere video şi staţii digitale de emisie-recepţie.

IAŞI. Pacientul mort cu zile la Spitalul din Paşcani a fost deshumat, la cererea procurorilor care cercetează decesul acestuia. Vasile Achihăii (37 de ani), din localitatea Vânători, a murit la 18 ianuarie, după ce fusese internat cu o fractură la picior.

ILFOV. Lucrările la linia de metrou care va lega Piaţa Victoriei de Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" din Otopeni ar putea începe la toamnă, a declarat Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex. Noua magistrală va fi gata peste şapte ani, va include 19 staţii şi va avea o lungime de 15,79 kilometri.

MARAMUREŞ. Învaţă la Bucureşti cum să-şi vândă marfa. Peste 300 de femei de la sate vor fi şcolite cum să facă bani de pe urma meşteşugurilor tradiţionale. Proiectul va dura 18 luni, iar o sesiune de instruire va fi de 2 - 3 zile.

MEHEDINŢI. Primăria Drobeta-Turnu Severin investeşte în şcoli. Autorităţile au alocat o primă tranşă de 10 milioane de lei pentru a renova 17 şcoli, care au nevoie de reabilitări termice şi electrice.

MUREŞ. Andreea Dragotă, o studentă de 20 de ani din Cluj, a fugit la Reghin după o ceartă cu părinţii şi a fost găsită moartă în faţa unui bloc. Fata petrecuse cu doi necunoscuţi în apartamentul acestora şi se pare că a fost agresată sexual.

NEAMŢ. Pirotehniştii se luptă de patru zile cu podul de gheaţă de pe râul Bistriţa. Specialiştii nemţeni au folosit peste 100 de kilograme de trotil şi au dinamitat 5.000 de metri cubi de gheaţă pentru ca apele să nu inunde gospodăriile.

OLT. Slătinenii vor avea sală polivalentă şi cinematograf. Edilii au împrumutat 45 de milioane de lei de la o bancă pentru a finaliza lucrările din cadrul Complexului Cultural „Eugen Ionescu".

PRAHOVA. Doi angajaţi ai unei societăţi de construcţii din Ploieşti au căzut de la o înălţime de patru metri. Bărbaţii lucrau la demolarea unei clădiri din comuna Măgureni. Ei au scăpat cu răni uşoare.

SATU MARE. A început „marea cârpeală" a străzilor din Satu Mare. Peste 4.300 de tone de asfalt vor fi turnate în gropi. Investiţia depăşeşte 700.000 de lei.

SĂLAJ. Un centru-pilot pentru boli rare va fi ridicat la Zalău de Asociaţia Prader Willi România. Investiţia de două milioane de euro va fi realizată cu sprijinul Guvernului Norvegiei.

SIBIU. Chirie pentru case nelocuibile. Peste 60 de familii repartizate în blocurile ANL din Cisnădie, inaugurate în toamnă, nu se pot muta pentru că apartamentele nu beneficiază de utilităţi. Oamenii trebuie să plătească 83 de lei pe lună.

SUCEAVA. Douăsprezece autospeciale de poliţie dotate cu radare „invizibile" vor circula pe drumurile din judeţ, de săptămâna viitoare. Detectoarelele de radar nu au efect împotriva noilor dispozitive.

TELEORMAN. O contabilă şi-a însuşit 60.000 de lei. Poliţiştii teleormăneni au început urmărirea penală pe numele unei femei de 34 de ani, acuzată de fals în înscrisuri şi delapidare. Ea era administrator la o firmă din Bucureşti.

TIMIŞ. Judecătoria din oraşul Jimbolia, în care statul a investit 500.000 de euro, stă nefolosită de patru ani. După ce clădirea a fost finalizată, Ministerul Justiţiei a decis că nu mai are nevoie de ea. Deşi acolo nu a avut loc niciun proces, judecătoria este păzită de jandarmi, iar încălzirea şi utilităţile sunt plătite la zi de patru ani.

TULCEA. Zeci de kilometri de plase de pescuit folosite de braconieri au fost arse de autorităţile tulcene. Poliţiştii au confiscat, în 2009, 7.000 de unelte de pescuit şi 2.800 de kilograme de peşte.

VASLUI. Cu ATV-ul pentru cadastru. Edilii comunei Ştefan cel Mare vor da 10.000 de lei pentru cumpărarea vehiculului care va fi folosit de funcţionarii care se ocupă cu titlurile de proprietate.

VÂLCEA. Telecabină şi pârtie de schi pe Vârful Cozia. Autorităţile judeţene vor solicita 14 milioane de euro de la UE pentru a face din Călimăneşti „perla Olteniei".

VRANCEA. Judecătoarea Luminiţa Duţă, de la Tribunalul Vrancea, a decis să se autorecuze în dosarul în care Marian Oprişan este judecat pentru un prejudiciu de două milioane de euro adus statului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite