Judeţ cu judeţ: Peste o sută de familii din Brăila au plătit 3.000 de lei pentru prelevarea celulelor stem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de familii din Brăila au plătit 3.000 de lei pentru prelevarea celulelor stem şi păstrarea lor timp de 20 de ani. Graniţa dintre judeţele Neamţ şi Harghita va fi stabilită în instanţă pentru că reprezentanţii celor două judeţe n-au căzut de acord asupra panourilor de delimitare a teritoriului în Cheile Bicazului. Familia elevei împuşcate de fiul unui poliţist din Craiova nu găseşte un avocat care să pledeze p

ALBA. Centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a obţinut, anul trecut, peste 50.000 de euro din organizarea de acţiuni religioase. 1.300 de persoane au luat parte la astfel de excursii în Israel şi la Muntele Athos.

ARAD. Sinucidere în grajd. Petre Tănase (12 ani), din comuna Sânmărtin, s-a spânzurat sâmbătă seară, după ce le-a spus fraţilor săi că „pleacă într-o călătorie foarte lungă".

ARGEŞ. Preţurile la maşinile mai vechi de zece ani au crescut simţitor în Piteşti, după ce în programul „Rabla" au fost incluse şi autoturismele neînmatriculate. O Dacia din 1999 costă acum 3.800 de lei, echivalentul primei de casare.

BACĂU. Sărăcia şi vremea rea îi sperie pe miri. Numărul căsătoriilor oficiate de la începutul anului a scăzut cu 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

BIHOR. Căţeii cu fiţe reprezintă o sursă de profit în vreme de criză. 12 saloane de coafură canină funcţionează acum în Oradea, iar proprietarii acestora spun că nu duc lipsă de clienţi. Toaleta unui câine costă şi câteva sute de lei pe lună.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Doar jumătate dintre bistriţeni îşi plătesc amenzile. Poliţia Comunitară va rezolva în instanţă, de săptămâna aceasta, problema celor 723 de persoane din judeţ care trebuie să-şi achite sancţiunile.

BOTOŞANI. Aquaparkul de la Cucorăni va fi mai mare decât cel din Mamaia. Un investitor italian a cumpărat opt hectare de teren la 10 kilometri de Botoşani, unde va ridica un parc acvatic, un hotel, restaurante şi un cartier de vile.

BRAŞOV. La 87 de ani schiază ca-n prima tinereţe. Fostul schior de performanţă Constantin Vlădea a deschis, ieri, turneul de schi fond destinat veteranilor. Bătrânul a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de Iarnă de la St. Moritz, Elveţia, în 1948.

BRĂILA. Peste o sută de familii din Brăila au plătit 3.000 de lei pentru prelevarea celulelor stem din sângele placentar şi păstrarea lor timp de 20 de ani. Cu ajutorul acestora se pot trata peste 70 de boli.

BUZĂU. 40 de familii din Buzău au aceeaşi adresă: Aleea Grădinilor nr. 4. Cele câteva sute de rromi şi-au amenajat adăposturi pe un fost teren viran, aproape de centrul oraşului.

CARAŞ-SEVERIN. Firma care a dat ţepe cu vacanţe exotice nu poate fi trasă la răspundere. Poliţiştii susţin că nu au suficiente dovezi pentru a continua ancheta în cazul White Sands Marketing, acuzată că a păgubit opt persoane.

CĂLĂRAŞI. Medicii din cadrul secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean spun că-şi vor înceta activitatea dacă blocul operator nu va fi modernizat. Secţia are nevoie de aparatură în valoare totală de 100.000 de euro.

CLUJ. Păcănelele nu ţin cont de criză. Firmele clujene au plătit la bugetul de stat, anul trecut, 1,6 milioane de euro ca taxă pentru jocurile de noroc. Suma este dublă faţă de anul 2008.

CONSTANŢA. În calendarul Arhiepiscopiei Tomisului se găsesc mai mulţi sfinţi decât în alte regiuni ale ţării. Printre aceştia se numără Sfântul Sfinţit Mucenic Tit, Episcopul Tomisului, Cuvioşii Antonie cel Nou din Veria şi Ahila sau Constantin Brâncoveanu şi pe cei patru fii ai săi.

COVASNA. Cea mai înaltă comună din judeţ, Comandău, va avea semnal pentru telefonia mobilă începând din vară. Autorităţile au semnat un contract pe 15 ani cu o companie de telefonie mobilă.

DÂMBOVIŢA. Clipe de groază pentru călătorii personalului 9101 care se deplasa, ieri-dimineaţă, pe ruta Bucureşti - Pietroşiţa. Ultimul vagon al garniturii a luat foc, în apropiere de staţia CFR Bâldana. Doi călători s-au intoxicat cu fum.

DOLJ. Familia elevei împuşcate de fiul unui poliţist din Craiova nu găseşte un avocat care să pledeze pentru omor. Părinţii spun că au fost refuzaţi de toţi apărătorii pe care i-au contactat. Toţi spun că se tem de cei cu influenţă în justiţie.

GALAŢI. Performanţă de excepţie. Doar elevii gălăţeni au reuşit să obţină două premii I la Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română. Geanina Druţă, din Tecuci, elevă în clasa a XI-a, este pentru a cincea oară olimpică naţională.

GIURGIU. Serviciul de Salubrizare al municipiului Giurgiu plăteşte anual 8,4 milioane de lei pentru transportul gunoiului la un depozit din Capitală, fiindcă în judeţ nu există încă o groapă ecologică. Suma reprezintă un sfert din costul unui depozit de gunoi nou.

GORJ. Eleva gravidă cu propriul bunic nu va fi exmatriculată. Andreea Rotaru, copila care susţine că a fost violată de un bătrân de 77 de ani, îşi va continua studiile cu sprijinul profesorilor. Eleva aşteaptă să nască.

HARGHITA. Card turistic de fidelitate. Aceasta este ulitma găselniţă a autorităţilor din Harghita şi Covasna pentru dezvoltarea turismului. Deţinătorii cardului vor avea reduceri de 10-20% la muzee, hoteluri, pensiuni, restaurante, magazine de suveniruri, centre sportive şi pe mijloacele de transport.

HUNEDOARA. Dascălul elevei sinucigaşe se întoarce la catedră. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a decis ca Alin Cioară să nu mai fie suspendat din funcţie până la finalizarea cercetărilor. Profesorul din Brad e cercetat de Parchet după ce o elevă de 16 ani, cu care s-a presupus că a avut o relaţie, s-a spânzurat.

IALOMIŢA. O treime dintre cadrele Inspectoratului Judeţean de Poliţie pot controla şi sancţiona şoferii din trafic. Decizia aparţine comandantului care a dispus ca 246 de poliţişti din alte structuri să poată prelua şi activităţile celor de la Rutieră.

IAŞI. O tânără de 31 de ani, însărcinată în luna a patra, a ajuns la Spitalul „Sf. Ioan" după ce a băut un litru de oţet, cu gândul de a-şi pune capăt zilelor. De la începutul anului s-au înregistrat patru cazuri de acest gen. De fiecare dată medicii au salvat viaţa bebeluşului. Potrivit acestora, femeile aleg să se sinucidă din cauza sărăciei.

ILFOV. Nu se circulă între Baloteşti şi Tunari. Poliţia Ilfov a anunţat ieri că Drumul Judeţean 200 va fi închis şi în prima parte a zilei de astăzi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Viscolul este principalul duşman al utilajelor de deszăpezire care încearcă să cureţe artera blocată.

MARAMUREŞ. Bal mascat în patru labe. 30 de căţei, înscrişi la Grădiniţa canină Kayra din Baia Mare, au defilat ieri în costumele lui Zorro, Super Dog sau Dracula. Patrupedele cu cele mai spectaculoase costumaţii au primit ca premiu diplome şi un tort.

MEHEDINŢI. Circulaţia navelor pe Dunăre este închisă. Măsura a fost luată sâmbătă noapte, din cauza vântului puternic care, în zona Moldova Veche, înregistrează viteze cuprinse între 21 şi 28 de metri pe secundă.

MUREŞ. Actorii din Târgu-Mureş au pregătit 15 spectacole dedicate îndrăgostiţilor, care vor beneficia de un tarif special la intrare: 10 lei. Săptămâna dragostei va culmina cu un Bal al Îndrăgostiţilor.

NEAMŢ. Graniţa dintre judeţele Neamţ şi Harghita va fi stabilită în instanţă pentru că reprezentanţii celor două judeţe n-au căzut de acord asupra delimitării teritoriului în Cheile Bicazului.

OLT. Armele neletale au căutare după scandalul de la Caracal. 240 de persoane şi-au cumpărat arme cu aer comprimat, cele mai multe spre sfârşitul anului 2009, când un om de afaceri s-a apărat de rromi cu un astfel de pistol.

PRAHOVA. Ucisă de avalanşă. Salvatorii montani au adus ieri în Sinaia trupul unei bucureştence de 42 de ani. Turista a fost surprinsă, sâmbătă, de o avalanşă în Munţii Baiului, în timpul unei drumeţii alături de soţul şi de fiul ei.

SATU MARE. Doi oameni de afaceri din Satu Mare au investit 110.000 de euro într-un balon de aer care adăposteşte trei terenuri de sport. Sătmărenii solicită la maximum balonul, plătind 50 de lei pentru o oră de tenis şi 150 lei pentru o oră de fotbal.

SĂLAJ. Spitalele din judeţ au acumulat datorii de peste 10 milioane de lei la furnizorii de medicamente şi de utilităţi. Cele mai mari datorii le are Spitalul de Urgenţă Zalău, 7 milioane de lei.

SIBIU. Winter Park Bâlea Lac va fi inaugurat oficial la 20 februarie. Cu această ocazie vor fi organizate concursuri de snowboard free-style, schi free-style şi sărituri.

SUCEAVA. Îndrăgostiţii sunt poftiţi la mallul din Suceava să-şi demonstreze iubirea într-un mod sănătos. Astfel, perechile care participă la „Maratonul dragostei" câştigă cadouri în funcţie de numărul de kilometri parcurşi pe banda de alergare. Marele premiu, un dormitor şi un sejur romantic la munte, va fi decernat la 14 februarie.

TELEORMAN. Un şofer a murit şi o femeie a fost grav rănită ieri, după ce maşina în care se aflau a fost izbită de un tren, în localitatea Peretu. În zonă nu există barieră.

TIMIŞ. Mirii Lucia şi Ciprian Tarţă împreună cu naşa şi şase invitaţi au ajuns sâmbătă seara la Urgenţe, intoxicaţi cu monoxid de carbon de la centrala termică a bisericii în care a avut loc cununia religioasă.

TULCEA. Numărul zonelor de campare pentru turişti din Delta Dunării a crescut anul acesta de la 13, la 28. Autorităţile au aprobat modificarea zonelor de campare din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării în funcţie de opţiunile turiştilor.

VASLUI. Bebeluş mort în satul izolat de viscol. O fetiţă de trei luni din Coroieşti, care suferea de insuficienţă respiratorie şi avea probleme cardiace, s-a stins în timp ce ambulanţa a rămas înzăpezită la trei kilometri de intrarea în sat.

VÂLCEA. Investitori pe timp de criză. O firmă spaniolă a anunţat că va construi opt microhidrocentrale, fiecare în valoare de 2,5 milioane de euro, în comuna Câineni, în Ţara Loviştei.

VRANCEA. Un băieţel de nouă ani, din comuna Urecheşti, a suferit arsuri de gradul III pe gât şi piept după ce s-a stropit cu parfum şi apoi s-a jucat cu o brichetă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite