Judeţ cu judeţ: Peste 500 de urători din toate colţurile Banatului au venit ieri în Timişoara la colindat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi vor primi de Crăciun prime de până la 2.000 de lei.Sătmărenii îşi fac cumpărăturile  de Crăciun în hipermarketurile ungureşti, care au preţuri mai mici. Salvamontiştii au renunţat să-i mai caute pe  soţii Adriana şi Ioan Gruia, rătăciţi de trei zile pe Muntele Ţarcu din Caraş-Severin. Peste 500 de urători din toate colţurile Banatului au venit ieri î

ALBA. Compania de gaz E.ON a fost amendată pentru 35 de intervenţii neautorizate pe străzile din oraş. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate companiei de gaz metan de Primăria Blaj a fost de 360.000 de lei, echivalentul a 120.000 de dolari.

ARAD. Urmaşii celor care şi-au pierdut viaţa la 21 decembrie 1989 au aprins, în noaptea trecută, 24 de făclii la Monumentul Revoluţiei. Rudele celor morţi au depus coroane în memoria celor care au fost împuşcaţi acum 20 de ani.

ARGEŞ. Un bărbat care a omorât în bătaie un amic de pahar şi a înscenat un accident de maşină ca să acopere urmele a fost arestat. Gheorghe Barbu (52 de ani), acuzat de moartea lui Cristian Mantea (28 de ani), este reţinut pentru 29 de zile.

BACĂU. Stau la coadă ca să-şi doneze sângele. Peste 40 de băcăuani trec zilnic pragul Centrului de Transfuzii, cu peste 50% mai mulţi decât în lunile trecute. Unii o fac pentru cele şapte bonuri de masă în valoare de 60 de lei.

BIHOR. Contabila Penitenciarului Oradea, Ioana Tişe, surprinsă la Carrefour în timp ce schimba codurile de bare la produse pentru a plăti mai puţin, are o avere impresionantă. Împreună cu soţul ei are un venit de circa 8.000 de lei lunar, un Nissan Qashquai, şase terenuri intravilane şi trei locuinţe.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Miss World România a refuzat un contract în SUA oferit de Miss World Organization. Loredana Salanţă a spus că vrea să-şi termine studiile în ţară şi s-a întors de Sărbători în comuna natală.

BOTOŞANI. Artista jefuită şi-a pus bijuteriile la adăpost. După ce şi-a recuperat podoabele de aur şi platină furate săptămâna trecută de doi basarabeni, Brânduşa Covalciuc Ciobanu a decis să le depună la bancă.

BRAŞOV. Şi-a tatuat zilele revoluţiei pe braţ. În 1989, Sorin Boacă era cercetat penal de ofiţerii Serviciului Antiterorism al Inspectoratului Judeţean de Miliţie. Zilele de 21 şi 22 decembrie sunt, pentru el, cele în care s-a născut a doua oară.

BRĂILA. Cei peste 20.000 de porci sacrificaţi până acum în Brăila n-au fost adormiţi înainte de tăiere. Până ieri niciun brăilean nu a apelat la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru asomarea animalelor, deşi aceasta e gratuită.

BUZĂU. Primăria foloseşte recuperatori de taxe. Autorităţile locale din Râmnicu Sărat plătesc 15% din suma adunată din amenzi şi taxe neachitate. Firma nu a reuşit însă, din cauza crizei, să adune decât 200.000 de lei din totalul de 3,8 milioane datoraţi de localnici.

CARAŞ-SEVERIN. Cazul soţilor Adriana şi Ioan Gruia, dispăruţi pe muntele Ţarcu, a fost preluat de poliţişti. Salvamontiştii au renunţat la căutările celor doi rătăciţi de trei zile prin zăpadă. Şansele ca ei să mai fie în viaţă sunt mici.

CĂLĂRAŞI. Peste 200 de locuri de muncă vor fi create în municipiul Călărași anul viitor. O firmă din Bucureşti va construi o fabrică de motoare, generatoare și transformatoare electrice. Bugetul local va încasa 300.000 de euro pe an din concesionarea terenului.

CLUJ. Pentru a fi siguri că au plătită asiguarea de sănătate zeci de clujeni aşteaptă în frig la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Mulţi dintre angajatori nu le-au plătit salariaţilor asigurările de sănătate.

CONSTANŢA. „Promoţia de incubator" merge de Crăciun acasă. Bebeluşii născuţi prematur vor părăsi Spitalul Judeţean înainte de Sărbători. Copiii au avut la naştere între 750 şi 1.100 de grame. Teodora Bucur, medicul-şef de la Secţia de Neonatologie, a reuşit să salveze anul acesta un copil născut prematur care a avut 680 de grame când a văzut lumina zilei.

COVASNA. Şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au anunţat că-i vor recompensa pe angajaţii care au stat 12 ore în frig pentru a-i ajuta pe cei înzăpeziţi. Cuantumul primelor nu a fost stabilit.

DÂMBOVIŢA. Dispecerul Inspectoratului de Miliţie al Judeţului care era de serviciu la 22 decembrie 1989, Mihai Nicolae (70 de ani), povesteşte că a avut momente când a încremenit de spaimă. Sediul Miliţiei era înţesat de revoluţionari, iar el păzea cheile de la armament.

DOLJ. Eroii Revoluţiei au fost pomeniţi cu fasole şi vin. Sute de persoane au participat ieri, pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova, la pomana organizată de primărie în memoria eroilor din Decembrie 1989. Autorităţile locale au pregătit fasole bătută cu cârnaţi, sarmale, cozonac şi vin fiert.

GALAŢI. Prime uriaşe de porc pentru unii bugetari. Angajaţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi vor primi bonusuri de Crăciun în cuantum de până la 2.000 de lei de fiecare.

GIURGIU. Iepuri, fazani şi potârnichi împuşcate ilegal. Doi bucureşteni sunt cercetaţi penal pentru braconaj şi uz ilegal de armă letală. Ei au fost prinşi în timp ce vânau pe fondurile de vânătoare Letca Nouă şi Mihăileşti.

GORJ. Nicolae Buică, din comuna Săuleşti, a fost găsit îngheţat în pădurea Ţicleni luni seară. Bărbatul şi-ar putea pierde mâinile şi picioarele din cauza degerăturilor. El a fost condamnat la închisoare pentru că şi-a ucis soţia, dar a fost eliberat din motive medicale.

HARGHITA. Sărbătorile aduc demisia inspectorului şcolar general. Anda Elena Ianoşi şi-a depus ieri demisia, din motive personale. Ianoşi va redeveni director al şcolii generale din Topliţa.

HUNEDOARA. Au făcut bani pentru Sărbătorile de iarnă din ghiocei de primăvară. Vasile Haralambie, un băieţel de 7 ani, îmbie de două zile hunedorenii care trec prin centrul Devei cu bucheţele care costă un leu. El a venit din Iaşi cu mama lui şi în prima zi au vândut ghiocei în valoare de 1.300 de lei.

IALOMIŢA. Aproape 80 de familii de tineri din Slobozia se vor muta în cele două blocuri ANL predate ieri primăriei. Construcţiile au în total 66 de garsoniere și 14 apartamente cu două camere.

IAŞI. Proiectul imobiliar Palas îi readuce pe edilii locali la DNA. Procurorii anticorupţie au relut ieri audierile în dosar. Sunt cercetate nouă persoane, în frunte cu primarul Gheorghe Nichita. Edilul a fost chemat luni la Bucureşti pentru a da explicaţii cu privire la prevederile contractului Palas, încheiat în decembrie 2004 între Consiliul Local şi Iulius Grup.

ILFOV. Podul de la Ciolpani va fi modernizat. Compania Naţională de Drumuri a anunţat ieri că va reface podul de pe râul Ialomiţa, care leagă Bucureştiul de Braşov. Lucrările vor începe la primăvară şi vor dura doi ani.

MARAMUREŞ. Tribunalul din Baia Mare pare bântuit de stafii. Lifturi care pornesc din senin, uşi care se trântesc subit, sunete ciudate, lucruri mutate peste noapte, când nu e nimeni în clădire. Toate acestea se întâmplă în Palatul de Justiţie, susţin jandarmii care asigură paza obiectivului.

MEHEDINŢI. Românii din străinătate bat la Porţile de Fier I. Aproape 2.000 de persoane au trecut ieri graniţa, iar vameşii estimează că numărul acestora va creşte în următoarele zile. Traficul a crescut cu 40% faţă de săptămâna trecută.

MUREŞ. Un bărbat de 76 de ani, din Căpuşu de Câmpie, este în stare gravă la spital după ce i-a explodat aragazul uitat deschis. Deflagraţia s-a produs când acesta a aprins lumina. Concubina sa, de 70 de ani, este în afara pericolului.

NEAMŢ. Căluţii, caprele şi urşii au făcut spectacol pe străzile din Piatra Neamţ. Zeci de localnici au fost luaţi prin surprindere ieri de fluierăturile şi urăturile rostite de 250 de colindători şi mascaţi veniţi din toate zonele ţării.

OLT. Sărbători triste pentru soţul judecătoarei dispărute din Corabia. Nicu Năvală spune că nu va sărbători Crăciunul anul acesta pentru că soţia sa, Lăcrămioara, este de negăsit de patru luni.

PRAHOVA. Cursuri involuntare de balet, în cel mai important pasaj subteran din Ploieşti. Scările necurăţate şi foarte alunecoase au provocat reacţii fizice dintre cele mai diverse celor care aveau de traversat zona.

SATU MARE. Hipermarketul Tesco din oraşul ungar Mátészalka, situat la 40 de kilometri de graniţă, este vizitat zilnic de sute de sătmăreni. Preţurile produselor pentru masa de Crăciun sunt mai mici decât cele din România.

SĂLAJ. Municipiul Zalău va avea o nouă hală agroalimentară, în valoare de 6 milioane de euro. Proiectul aprobat de consiliul local prevede o suprafaţă desfăşurată de peste 4.000 de metri pătraţi.

SIBIU. Acuzaţi că au uitat de „oraşul martir". Concluzia primului documentar despre revoluţie, „Sibiu 1989", este că autorităţile locale sunt indiferente. Plăcuţele-simbol de la intrarea în oraş au dispărut şi nu au mai fost înlocuite.

SUCEAVA. O fată de 14 ani a murit ieri, într-un accident produs de fratele ei din cauza vitezei şi a poleiului. Maşina condusă de Beniamin Petroniac pe Drumul European 85, în dreptul localităţii Dănila, a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un alt vehicul. Şoferul vinovat şi alţi doi bărbaţi din cealaltă maşină au ajuns la spital.

TELEORMAN. Peste 300 de proiecte de accesare a fondurilor europene depuse de fermierii din judeţ au fost aprobate. Fiecare dintre aceştia va primi anual 1.500 de euro dacă va vinde la piaţă o parte din recoltă.

TIMIŞ. Peste 500 de urători din toate colţurile Banatului au venit în oraş la colindat. Ei s-au oprit la Consiliul Judeţean şi la Mitropolia Banatului. Timişorenii au fost impresionaţi în special de dubaşi.

TULCEA. Penitenciarul Tulcea are venituri lunare de aproximativ 100.000 de lei din munca unor deţinuţi plătiţi cu un euro pe oră. Din câştigul lunar, puşcăriaşii primesc 40%, iar restul intră în conturile închisorii.

VASLUI. Zăpada a anulat cinci curse judeţene. Din cauza circulaţiei pe un singur sens pe unele drumuri judeţene, autobuzele din autogara Bârlad au suspendat transportul de pasageri. De asemenea, călătorii pentru cursa Galaţi - Piatra Neamţ trebuie să găsească altă soluţie.

VÂLCEA. Rudele studentei decedate în accidentul vitezomanului de la Veştem - Sibiu vor avea parte de sărbători îndoliate. Andreea Georgescu (23 de ani) va fi înmormântată azi, la ora 13.00, în Cimitirul Cetăţuia din Râmnicu Vâlcea.

VRANCEA. Sărbătorile cresc încasările transportatorilor. Miile de focşăneni care se întorc în ţară pentru a petrece Crăciunul au triplat veniturile firmelor de transport.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite