Judeţ cu judeţ: Peste 4.000 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin zac nefolosite în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin zac nefolosite în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi. Pentru a respecta normele internaţionale FIFA şi UEFA, proiectul stadionului Cluj Arena ar putea fi refăcut, deşi lucrarea este finalizată în proporţie de 30%. Profesorul ieşean care-i însoţea pe elevi în Parcul Copou când un copac a căzut peste tineri a fost absolvit de orice vină pentru

ALBA. Spitalul din Abrud va fi modernizat cu fonduri europene. Un contract de două milioane de lei, care prevede reabilitarea clădirilor şi cumpărarea de
echipamente medicale, a fost semnat ieri la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională.

ARAD. Elevi în căutarea unei facultăţi de viitor. Zeci de tineri au vizitat, ieri, facultăţile celor două universităţi din oraş pentru a alege pe care dintre ele să o urmeze. Acţiunea face parte din cadrul Săptămânii „Porţilor Deschise".

ARGEŞ. O argeşeancă de 30 de ani care a suferit, marţi, o întrerupere de sarcină la Spitalul de Urgenţă Piteşti a fost reinternată, câteva ore mai târziu. Ea a intrat în stare de şoc, iar medicii suspectează că motivul complicaţiei ar fi o infecţie intraspitalicească.

BACĂU. Brânza de Asău, pe cale de dispariţie. Producătorii locali susţin că statul i-a împovărat cu taxe şi sunt obligaţi să renunţe la fabricarea celebrului caş. Şapte dintre cele zece produse tradiţionale înregistrare la OSIM sunt în acelaşi pericol.

BIHOR. Orădeanul Ionel Nistor (54 de ani), care a stat trei ani cu un bisturiu uitat de medici în coloană, şi-a trimis, ieri, dosarul la Haga. Bărbatul cere un milion de euro despăgubiri de la medicii legişti, procurorii şi judecătorii care i-au gestionat cazul.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Jumătate dintre satele din judeţ n-au apă potabilă. Localnicii din zona de câmpie sunt nevoiţi să bea apă din fântâni sau din puţuri contaminate cu îngrăşăminte şi gunoi de grajd.

BOTOŞANI. Magistraţii au decis contopirea pedepselor lui Severin Tcaciuc, suceveanul căutat în toată lumea pentru evaziune fiscală. Afaceristul a rămas cu o condamnare de patru ani, din care i s-au scăzut zilele de detenţie.

BRAŞOV. Patronatul Farmaceutic din Braşov cere anularea prevederii potrivit cărei farmaciştii care atacă în instanţă Casa de Asigurări de Sănătate nu mai pot elibera reţete gratuite şi compensate.

BRĂILA. Cei mai de temut cămătari brăileni, fraţii Titi şi Ionel Sgârcitu, acuzaţi că au luat apartamentele a zeci de familii cărora le-au dat bani cu dobândă fabuloasă, au bătut o victimă chiar sub nasul judecătorilor. Ei au fost amendaţi cu câte 200 de lei.

BUZĂU. Poligonul militar Mărăcineni e vândut la bucată. Autorităţile buzoiene vor face un schimb de terenuri cu Armata, iar pe locul dobândit se va construi un cartier cu 400 de case. Preţul unui lot de teren este de 10.000 de euro.

CARAŞ-SEVERIN. Avocatul bancherului învinuit că ar fi vrut să plaseze euro falşi pe piaţă, susţine că Alexandru Franţ ar putea scăpa de invinuiri. El se bazează pe faptul că acuzaţia de aderare la grup infracţional organizat nu este deocamdată fondată.

CĂLĂRAŞI. Peste 4.000 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin zac în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică. Părinţii nu sunt de acord să-şi vaccineze fetiţele.

CLUJ. Pentru a respecta normele internaţionale FIFA şi UEFA, proiectul stadionului Cluj Arena ar putea fi refăcut, deşi lucrarea este finalizată în proporţie de 30%. Proiectanţii iau în calcul înălţarea peluzelor pe care e montată nocturna.

CONSTANŢA. În fiecare zi, 12 dascăli vin la Spitalul Mangalia pentru a le preda copiilor internaţi în unitatea medicală. Micii pacienţi au afecţiuni ortopedice şi fac recuperări.

COVASNA. Proprietarii de pensiuni suferă de 1 Mai. Gradul de ocupare este cu 20% mai mic decât anul trecut, iar prioprietarii cred că vinovată este criza. Turiştii au rezervat 60% din pensiuni.

DÂMBOVIŢA. Ţăranii care nu-şi vând porcii la un targ autorizat riscă amenzi de 10.000 de lei şi eutanasierea animalelor. Cel mai recent caz este al unui bărbat din Odobeşti care a rămas în acest fel fără porci.

DOLJ. Lansarea de carte din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare a fost tulburată ieri de un miting de protest al sindicaliştilor din administraţia publică desfăşurat în faţa Teatrului Naţional.

GALAŢI. Spaniolii vin la cerşit în România. Joachima Marquez Gomez (41 de ani) a fost găsită cerşind pe Faleza Dunării din Galaţi. Femeia avea un paşaport spaniol expirat.

GIURGIU. Tribunalul Militar Bucureşti a respins propunerea de arestare preventivă a fostului şef al ISU Giurgiu, Marian Ghimpeţeanu, şi a altor trei subordonaţi, însă le-a dat interdicţie de a părăsi localitatea. Ei sunt acuzaţi de fals şi instigare la fals.

GORJ. Copil de doi ani, inexistent pentru instituţiile statului. Lucian Alessandro Fulga, din comuna Leleşti, nu beneficiază de niciun drept, deşi este cetăţean român. Autorităţile dau vina pe faptul că băiatul s-a născut în Italia.

HARGHITA. Şase Drumuri Naţionale din judeţ vor fi reparate. Autorităţile judeţene vor finaliza lucrările până la 15 iunie, după ce reabilitarea şi modernizarea şoselei care leagă Harghita de Covasna şi de Mureş au fost sistate.

HUNEDOARA. Locuitorii oraşului Hunedoara au rămas fără hypermarketul Carrefour Express. Deşi managerul magazinului a refuzat să dezvăluie motivele închiderii, clienţii spun că vânzările din ultima perioadă au fost foarte scăzute.

IALOMIŢA. Patru bărbaţi din comuna Făcăeni şi doi din comuna Gheorghe Lazăr au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori. Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi exploatat sexual mai multe minore.

IAŞI. Profesorul care-i însoţea pe elevi în Parcul Copou când un copac a căzut peste tineri a fost absolvit de orice vină. El a primit mustrare deoarece a scos elevii în parc în timpul orei de geografie.

ILFOV. Trei tineri au ajuns la spital marţi noaptea, după ce au furat o maşină şi au intrat cu ea într-un stâlp din oraşul Voluntari. Şoferul a pierdut controlul volanului în timp ce încerca să scape de poliţiştii care-i urmăreau.

MARAMUREŞ. Alesia Lupşa a venit pe lume la începutul lunii cu o malformaţie cardiacă severă şi rară: îi lipseşte vena pulmonară. Singura şansă de a trăi este ca ea să fie supusă unei intervenţii chirurgicale complicate. După ce medicii din România s-au arătat reticenţi, specialiştii de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Linz, Austria, s-au oferit să o opereze pe Alesia.

MEHEDINŢI. „Mascaţii" le-au dat trezirea rromilor din Strehaia. Peste o sută de poliţişti au descins, ieri, în locuinţele unor rromi acuzaţi că au prejudiciat o instituţie bancară cu peste 500.000 de euro.

MUREŞ. Părinţii care încă nu şi-au înscris copiii la grădiniţe aşteaptă nopţi întregi în faţa instituţiilor, chiar dacă, teoretic, perioada de înscriere s-a terminat încă de la începutul lunii aprilie. Cu toate acestea, părinţii mai speră să prindă câte un loc în grădiniţe, întrucât unii copii înscrişi deja sunt retraşi
de pe liste până la începerea cursurilor.

NEAMŢ. Opera Naţională Română din Iaşi le-a deschis locuitorilor din Piatra Neamţ apetitul pentru cultură. La reprezentaţia de aseară a spectacolului „La Traviata", sala de la Teatrul Tineretului a fost plină.

OLT. Bombă descoperită în cel mai nou cartier din Slatina. Muncitorii care amenajau o alee în zona Eugen Ionescu au găsit un focos de calibru 120 de milimetri, din al Doilea Război Mondial.

PRAHOVA. Şcoli Europene la Ploieşti. Colegiul Economic „Virgil Madgearu" şi Grădiniţa cu program prelungit numărul 40 au obţinut certificate valabile trei ani, după ce au derulat mai multe proiecte finanţate din fonduri europene.

SATU MARE. Contrabandă cu căruţa pe fâşie. Poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş au descoperit peste 30.000 de pachete cu ţigări într-un atelaj cu doi cai.Marfa confiscată valorează 30.000 de euro.

SĂLAJ. Proiecţia filmului „Eu când vreau să fluier, fluier" are loc diseară, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. Biletul poate fi achitat cu bani, jucării sau cărţi, care vor fi donate copiilor cu dizabilităţi din judeţ.

SIBIU. Ilie Carabulea, dator vândut la Mitropolia Ardealului. Una dintre firmele preluate de omul de afaceri are de achitat Mitropoliei aproape o jumătate de milion de dolari, pentru un contract de închiriere a fostului Hotel Bulevard.

SUCEAVA. Mii de afaceri de familie au pierit din cauza taxelor şi impozitelor mari. Peste 4.300 de mici întreprinzători, care reprezintă o treime din firmele existente în judeţ, au fost radiaţi la Registrul Comerţului după 25 aprilie.

TELEORMAN. Consilierii judeţeni au hotărât, ieri, utilizarea din fondul de rezervă al instituţiei a peste 400.000 de lei. Cu aceşti bani vor fi cumpărate fructe pentru elevi dar va fi majorat şi capitalul social la SC Piscicola Teleorman SRL.

TIMIŞ. „Teroristul" de la Operă. Regizorul Ioan Ieremia (75 de ani), aflat în greva foamei, a fost ridicat de Poliţie, în noaptea de marţi spre miercuri. El a refuzat să părăsească clădirea şi a fost acuzat de un angajat al teatrului că ar avea asupra sa arme.

TULCEA. Lucrările pentru construirea Palatului de Justiţie încep peste câteva zile. Pentru ridicarea imobilului se vor cheltui 21 de milioane de lei. Finanţarea este asigurată de Banca Mondială, în procent de 85%, şi de Guvernul României.

VASLUI. Subvenţii încasate ilegal. Peste 200 persoane din Vaslui, Bârlad şi Huşi riscă dosare penale pentru înşelăciune fiindcă au luat în acelaşi timp ajutor bănesc pentru lemne de foc şi subvenţie pentru încălzirea locuinţei în sistem centralizat.

VÂLCEA. Big Brother se extinde pe străzile din Râmnicu-Vâlcea. Locuitorii municipiului vor fi, din vară, cei mai supravegheaţi români. 80 de camere video, în valoare de 3,4 milioane de lei, vor fi instalate pe arterele oraşului.

VRANCEA. Poliţiştii au deschis 72 de dosare penale pe numele unor persoane care au declarat venituri mai mici, pentru a putea primi subvenţia pentru căldură de la stat. Oamenii legii au verificat peste 10.000 de dosare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite