Judeţ cu judeţ: Peste 360 de camere video şi web vor fi montate, până mâine, în liceele din judeţul Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Oradea va primi 77 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Singurul muzeu al Poştei Române va fi construit în toamnă la Călăraşi. Centura ocolitoare a Târgoviştei este modernizată cu fonduri europene. Azi va fi lansat proiectul de terapie cu măgăruşi la Centrul de Îngrijiri Comunitare „Don Orione“ din Voluntari.

ALBA. Patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore după un scandal. Sâmbătă noaptea, ei au spart geamurile unor imobile din centrul oraşului şi l-au lovit cu o bâtă pe rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia.

ARAD. Vârstnicii din Arad vor putea să se trateze de bolile respiratorii într-o salină modernă, pusă la dispoziţie de Liga Pensionarilor. Aceasta va fi deschisă de luni.

ARGEŞ. 366 de camere video şi web vor fi montate, până mâine, în liceele din judeţ. Inspectoratul Şcolar vrea să descurajeze astfel tentativele de fraudare a Bacalaureatului.

BACĂU.
Un incendiu a izbucnit ieri în clubul din subsolul Casei de Cultură „Vasile Alecsandri" din Bacău, din cauza unui scurtcircuit. Proprietarul a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că avea căile de evacuare blocate.

BIHOR. Oradea primeşte 77 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Echipamentele de la Electrocentrale Oradea sunt învechite şi poluante.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. 19 şcoli primare şi şase şcoli cu clase gimnaziale din mediul rural vor fi desfiinţate, din cauza numărului mic de copii. Clasele vor fi mutate în alte şcoli şi niciun profesor nu-şi va pierde postul.

BOTOŞANI. 47 de persoane bănuite de evaziune cu cereale au fost audiate ieri la DIICOT Botoşani. Suspecţii, administratori ai unor firme-fantomă, au prejudiciat bugetul statului cu circa 500.000 de euro.

BRAŞOV. Mai multe persoane  au apelat, marţi seara, serviciul de urgenţă 112, după ce o turistă din Belgia a fost lovită de un bolovan. Salvamontiştii au coborât-o ieri, în zori, din zona Vârfului Ascuţit şi au dus-o la spital.

BRĂILA. Pentru prima dată în istoria teatrului românesc, piesa „O noapte furtunoasă" s-a jucat în limba rromani, la Teatrul „Maria Filotti" din Brăila. Spectacolul a fost pus în scenă aseară de regizorii Rudy Moca şi Sorin Sandu.

BUZĂU. Criminaliştii au deschis ieri o anchetă la Complexul de servicii pentru copii cu handicap sever numărul 8, din Buzău, după ce un minor a murit în timp ce mânca. Îngrijitoarele spun că micuţul, în vârstă de 10 ani, avea o afecţiune cardiacă.

CARAŞ-SEVERIN. Cinci tineri reşiţeni au băgat în spital un adolescent de 15 ani după ce l-au lovit, marţi, pe stradă, cu pumnii şi picioarele. Victima e internată într-un spital din Timişoara şi necesită 18 zile de îngrijiri medicale, iar agresorii au interdicţie de a părăsi Reşiţa.

CĂLĂRAŞI. Singurul muzeu al Poştei Române va fi construit, în toamnă, la Călăraşi. Investiţia va fi de 700.000 de euro.

CLUJ. Un profesor de matematică şi statistică la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din Cluj-Napoca, în vârstă de 61 de ani, a fost filmat pe jumătate dezbrăcat, încercând să „negocieze" cu o studentă o notă de trecere. Conducerea facultăţii a decis ieri desfacerea contractului de muncă.

CONSTANŢA. Bronz sub potopul ultravioletelor. Deşi nivelul radiaţiilor a crescut la cote alarmante în ultimele zile, turiştii din Mamaia au stat ieri pe plajă la orele amiezei. Chiar şi copiii au fost lăsaţi de părinţi să se joace pe malul mării, deşi soarele ardea cu putere.

COVASNA. Consiliul Local din Sfântu Gheorghe va depune un proiect la Administraţia Fondului de Mediu, în vederea finanţării lucrărilor de amenajare a unei piste pentru biciclişti. Aceasta va fi realizată pe malul Oltului.

DÂMBOVIŢA. Centura ocolitoare a Târgoviştei e modernizată cu fonduri europene. Până acum au fost asfaltaţi şapte dintre cei 13 kilometri de şosea.

DOLJ. Un agent de la Secţia 3 de Poliţie din Craiova a fost agresat marţi seara de mai mulţi rromi, în cartierul Valea Roşie. Colegii poliţistului au tras mai multe focuri de avertisment, iar agresorii au fugit.

GALAŢI. Procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul asasinării lui Marcel Nicolau, unul dintre liderii lumii interlope din Galaţi. Patru dintre agresori, membri ai clanului Stănescu, au fost trimişi ieri în judecată, sub acuzaţia de omor calificat.

GIURGIU. În doar o săptămână, Inspectoratul Teritorial de Muncă a aplicat 69 de sancţiuni, în valoare totală de 84.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost date pentru munca la negru.

GORJ. Gheorghe Avram, suspectul în cazul Ţundrea, susţine că i s-a cerut să ia asupra sa vina pentru crima de la Pojogeni. El contestă probele pe baza cărora a fost inculpat.

HARGHITA. Izvorul de apă minerală Kecske, din Borsec, a fost modernizat. Lucrările au costat 21.000 de lei şi au fost finanţate de Consiliul Judeţean.

HUNEDOARA. Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani a fost audiat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care e acuzat de trafic de influenţă şi alte infracţiuni de corupţie. Magistratul a fost eliberat din arest preventiv după un an şi trei luni.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia vrea să ia un credit de 50 de milioane de lei pe 20 de ani pentru amenajarea unei parcări subterane, a unor spaţii verzi şi fântâni arteziene în centrul oraşului. Alte proiecte vizează amenajarea unui parc industrial şi refacerea străzilor.

IAŞI. Un tânăr de 21 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi după ce a consumat droguri şi substanţe etnobotanice. El fusese internat cu febră, dar stupefiantele i-au afectat starea de sănătate.

ILFOV. Azi va fi lansat proiectul de terapie cu măgăruşi la Centrul de Îngrijiri Comunitare „Don Orione" din Voluntari. „ Pet Therapy" se adresează unui grup de 18 copii orfani, cu afecţiuni mentale grave, şi se bazează pe efectul pozitiv al măgăruşilor asupra persoanelor cu astfel de boli.

MARAMUREŞ. 48 de tentative de furt s-au înregistrat în acest an în supermarketurile din Baia Mare. Cea mai mare „captură", constând în produse cosmetice, a fost de 770 de lei.

MEHEDINŢI. Doar 20 de firme înfiinţate de tineri anul trecut, în judeţ. Prefectul i-a somat pe directorii instituţiilor publice să promoveze în presă programele pentru tinerii întreprinzători.

MUREŞ. Sub pretextul unor vizite oficiale în oraşe înfrăţite cu oraşul Târgu-Mureş, consilierii locali se plimbă în Turcia şi Ungaria, pe banii publici. Opt edili vor merge, în această vară, pe malul Mării Egee şi la Festivalul ciorbei pescăreşti, în Ungaria. Membrii delegaţiilor vor fi anunţaţi în următoarea şedinţă de Consiliu Local, iar deplasările vor costa peste 9.130 de lei.

NEAMŢ. Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului vinde 1.000 de truse de înmormântare, la preţul de 25 de lei bucata. Pachetele conţin o icoană, o cruce de mână, un toiag de ceară, tămâie şi un „Îndrumător privind înmormântarea şi pomenirile pentru cei adormiţi".

OLT. Cele două milioane de lei alocate judeţului pentru programul „Casa Verde" s-au epuizat într-o săptămână. Fondurile vor fi suplimentate pentru încă 171 de cereri.

PRAHOVA. Termocentrala construită de Petrom la Brazi a început să livreze energie electrică în reţeaua naţională. Unitatea va genera 10% din producţia de energie a ţării, iar puterea instalată (860 MW) o depăşeşte pe cea a unui reactor de la Cernavodă. Proiectul a demarat în urmă cu trei ani, iar investiţia se ridică la 530 de milioane de euro.

SATU MARE. Protecţia Consumatorului  a câştigat 15 procese cu băncile. Clienţii vor recupera comisioanele de risc plătite în ultimul an. Inspectorii au amendat 10 bănci cu 300.000 de lei.

SĂLAJ. 122 de copii din grupa pregătitoare au fost depistaţi cu probleme de vedere la un consult oftalmologic realizat în grădiniţele din Zalău. Cifra reprezintă aproape o treime din totalul copiilor care vor intra în clasa I la toamnă.

SIBIU. Consiliul Judeţean va dezbate mâine organizarea unui referendum privind reorganizarea administrativă a ţării. Scrutinul ar putea avea loc la 17 iulie.

SUCEAVA. Doi jandarmi din municipiul Suceava vor pleca mâine într-o misiune de menţinere a păcii în Kosovo. Ei vor fi detaşaţi şase luni.

TELEORMAN. O femeie de 46 de ani, din comuna Peretu, a murit ieri după ce a fost călcată de o autoutilitară. Şoferul, aflat sub influenţa alcoolului, a vrut să dea cu spatele şi nu a văzut-o pe femeie care traversa strada.

TIMIŞ
. Festivalul urban „ sTRAdART" începe vineri în cartierul timişorean Fabric. Până duminică, vor avea loc sesiuni de hip-hop, streetdance şi concerte de muzică underground.

TULCEA.
Un centru de permanenţă va fi înfiinţat la Babadag, după ce spitalul din oraş a fost desfiinţat. Unitatea va asigura asistenţa medicală primară pentru populaţia oraşului şi din împrejurimi.

VASLUI. O femeie de 77 de ani din Bârlad a murit după ce a dat foc în curte unor haine vechi. Ea s-a intoxicat cu fum, iar medicii n-au reuşit să o salveze.

VÂLCEA. De ieri, tinerii de la Centrul Europe Direct predau gratuit lecţii de engleză, franceză şi germană pentru şomeri. Programul, „Atelierul de Vacanţă" se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană din Râmnicu Vâlcea.

VRANCEA.
Un copil de 10 ani din Adjud a ajuns în spital cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului după ce s-a jucat pe un vagon-cisternă. El s-a electrocutat în timp ce bunicul  său încărca hârtie într-un TIR parcat în staţia CFR Adjud. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite