Judeţ cu judeţ: Peste 200 de poliţişti din Ialomiţa supraveghează traficul către litoral în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de poliţişti din Ialomiţa supraveghează traficul către litoral în acest weekend. Cel mai scump transport în comun din ţară este plătit la Iaşi, unde un bilet costă 1,8 lei. Hipermarketul Carrefour din Baia Mare s-a închis fără vreo explicaţie din partea reprezentanţilor lanţului de magazine. Alpinistul nemţean Sorin Baciu a ratat, pentru a doua oară, cucerirea Everestului. Grădiniţele din Harghita vor fi pictate cu

ALBA. Liber pentru turişti în temniţa lui Horea. Celula în care a fost încarcerat Horea înainte să fie tras pe roată pe Dealul Furcilor din Alba Iulia a fost redată ieri circuitului turistic, după 12 ani de restaurări. Vizitatorii pot vizita temniţa din celebra cetate de tip Vauban în fiecare zi, între orele 10.00 şi 19.30. Un bilet costă 15 lei.

ARAD. Poliţiştii din localitatea Şeitin caută clopotul de bronz vechi de o sută de ani care a fost furat ieri din clopotniţa cimitirului. Acesta a mai fost furat acum trei ani, dar oamenii legii l-au găsit la fier vechi.

ARGEŞ. Cel mai modern club de PlayStation din ţară s-a deschis ieri, la Central Plazza din Piteşti. În acest weekend, jocurile sunt gratuite, iar de luna viitoare încep concursurile pentru cei mai tari „gameri" din România.

BACĂU. Peste 1.000 de bărbaţi au făcut cereri anul acesta pentru concediu de paternitate. Numărul lor reprezintă o cincime din totalul dosarelor depuse pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului.

BIHOR. Drumul Naţional Oradea - Deva este pe locul doi în topul celor mai proaste şosele din România, într-un clasament întocmit de Daily Business. Transportatorii spun că pierd 1.000 de euro pe săptămână din cauza drumurilor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Stomatologi nemţi repară dinţii copiilor din Lunca Ilvei. 50 de micuţi au beneficiat de tratamente dentare gratuite din partea unor medici din Ordinul Cavalerilor Ioaniţi şi Asociaţia Dentiştilor fără Frontiere.

BOTOŞANI. Şase angajaţi şi fostul director de la Cadastru sunt cercetaţi de procurorii DNA. Din casieria instituţiei lipsesc peste 11.000 de lei, iar actele depuse de botoşăneni nu erau înregistrate şi nici însoţite de chitanţe.

BRAŞOV. Sute de cavaleri şi domniţe au umplut străzile oraşului şi i-au îndemnat pe locuitorii cetăţii să se adune la fortăreaţa de pe Dealul Straja. Parada cavalerilor a deschis Festivalul Medieval care se desfăşoară în acest weekend la Braşov.

BRĂILA. Poliţistul ucigaş, tot în misiune. Ofiţerul Georgian Dragomir, care l-a împuşcat mortal în urmă cu jumătate de an pe Sorin Pârvu, lucrează în continuare. Şefii săi spun că el nu poate fi suspendat atât timp cât nu s-a început urmărirea penală.

BUZĂU. Moarte învăluită în mister. O bătrână de 82 de ani a fost găsită moartă, ieri, după ce a căzut de la etajul al doilea al blocului în care locuia. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă a fost sinucidere sau accident.

CARAŞ-SEVERIN. Adunare MISA se adună la Băile Herculane. Peste 5.000 de adepţi ai lui Gregorian Bivolaru şi-au anunţat prezenţa, zilele acestea, în localitatea de pe Valea Cernei. Adunarea va dura 10 zile.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ 200 de poliţiști ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au fost trimiși, în acest weekend, pentru a monitoriza traficul rutier la punctul de trecere a frontierei spre Bulgaria. Aceştia au misiunea de a fluidiza și supraveghea circulaţia.

CLUJ. Peste 1.200 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti au fost raportate anul trecut în judeţ. Principala cauză a acestora a fost instrumentarul adus din China, susţine Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj.

CONSTANŢA. Ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate își petrec minivacanţa de 1 Mai prin staţiuni şi cluburi cu ochii după cei care şi-ar putea „condimenta" distracţia cu droguri. Principalele localuri vizate sunt cele din Vama Veche, Costineşti şi Mamaia.

COVASNA. Jaf la Primăria Bodoc. Hoţii au tăiat alimentarea cu energie electrică în zonă, au dezactivat alarma şi au scos balamalele seifului. Ei au plecat cu 18.000 de lei şi cu o cameră video.

DÂMBOVIŢA. Un medic de la spitalul din Titu a fost lovit, ieri, de către un bărbat care venise la camera de gardă cu dureri abdominale. Bărbatului, care este bolnav psihic, i s-a întocmit dosar penal.

DOLJ. Alpinişti cu acte. Zeci de tineri din Craiova au absolvit ieri primul curs organizat de singurul club de escaladă din oraş.

GALAŢI. Judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis să elibereze din arest şapte dintre cei 11 membri ai unei reţele de hoţi de aluminiu care „opera" pe platforma Combinatului Siderurgic ArcelorMittal şi vindea marfa la Slatina.

GIURGIU. Primarul localităţii Clejani, Florin Nidelea, a rămas fără maşină. Autoturismul marca BMW X5 a fost furat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din parcarea hotelului din staţiunea bulgară Nisipurile de Aur. Edilul se afla în vacanţă, împreună cu familia şi avea în autoturism actele maşinii şi paşapoartele persoanelor care îl însoţeau.

GORJ. Vesteşte noutăţile bătând toba pe uliţă. Mihai Frăţilescu (70 de ani) a împlinit trei decenii de când păstrează obiceiul de a-i informa pe consătenii săi din Sohodol despre evenimentele comunităţii.

HARGHITA. Grădiniţele din judeţ, pictate cu personaje din poveşti. Consiliul Judeţean a lansat programul „Zâmbet de copii", pentru înfrumuseţarea a 50 de grădiniţe, care vor fi zugrăvite şi pictate, gratuit, de graficianul Farkas Barna, din Miercurea Ciuc.

HUNEDOARA. Peste 130 de concurenţi au luat startul, ieri, la competiţia motociclistă Enduro Panorama. Enduriştii au avut de străbătut un traseu de 100 de kilometri cu obstacole, prin pădurile din zona Ghelari.

IALOMIŢA. Complexul Sportiv din Slobozia va fi alimentat cu energie neconvenţională. Panourile solare vor fi montate în vară, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la peste 100.000 de euro.

IAŞI. Cele mai scumpe bilete de transport în comun din ţară se găsesc la Iaşi. Autorităţile locale au majorat preţul acestora cu 40%, o călătorie fiind acum 1,8 lei. Noile tarife au intrat în vigoare de ieri.

ILFOV. Un copil de patru ani a murit ieri într-un accident rutier pe DN 1, în Corbeanca. Alte cinci persoane sunt internate cu răni grave în spital. Accidentul, în care au fost implicate cinci autoturisme, s-a produs din cauza unei depăşiri neregulamentare.

MARAMUREŞ. Secretomanie la Carrefour. Mai marii lanţului de magazine au închis zilele trecute centrul comercial din Baia Mare, fără a da vreo explicaţie. Reprezentanţii hipermarketului au refuzat să spună dacă închiderea magazinului este definitivă sau temporară.

MEHEDINŢI. Dau profitul pe amenzi. Comercianţii din Bazarul Dunărea susţin că nu mai au bani de chirii din cauza sancţiunilor repetate ale Protecţiei Consumatorului. Inspectorii spun că târgul din Severin e sufocat de produse contrafăcute.

MUREŞ. Concurs de preparat gulaş. Peste 50 de bucătari şi-au arătat iscusinţa în pregătirea gulaşului la ceaun, în cadrul unei competiţii organizate ieri pe malul râului Mureş. Preparatul câştigător a fost împărţit spectatorilor.

NEAMŢ. Alpinistul Sorin Baciu a ratat, pentru a doua oară, cucerirea Everestului. Ajuns la altitudinea de 5.400 de metri, el a alunecat pe gheaţă şi s-a accidentat grav la coloana vertebrală. Mai avea de urcat 3.450 de metri.

OLT. Energie verde pentru iluminatul public. Primăria Slatina a solicitat fonduri europene pentru a ridica o centrală solară ce costă 45 de milioane de lei. Edilii au depus proiectul şi aşteaptă finanţarea.

PRAHOVA. Traseele montane din Masivul Bucegi sunt practicabile oficial începând de ieri. Acestea au fost închise la începutul lunii noiembrie 2009 din cauza riscului de producere a avalanşelor.

SATU MARE. Deficienţele sistemului medical l-au adus la disperare. Vasile Timiş, un sătmărean a cărei mamă a murit ieri-noapte, acuză Serviciul de Ambulanţă că a trimis prea târziu o maşină care s-o ducă pe femeie la spital.

SĂLAJ. Înmormântat după o săptămână. Studentul de 20 de ani care a pierit sâmbăta trecută în apele lacului Beliş din judeţul Cluj a fost îngropat ieri, în satul natal al părinţilor, Meseşenii de Sus. Trupul său a fost găsit de scafandri după cinci zile de la înec.

SIBIU. Căutare de comori, de Ziua Tinerilor. Sute de tineri sunt aşteptaţi, azi, în Piaţa Mare din centrul oraşului, pentru a găsi „comorile ascunse ale oraşului", mai exact fotografii şi machete ale monumentelor ascunse de muzeografi.

SUCEAVA. Plimbări cu trăsura la Cetatea de Scaun. Turiştii se vor putea plimba cu caleaşca trasă de cai pe un traseu care mai curpinde mănăstirea Dragomirna şi Biserica Pătrăuţi, din luna iunie. Călătoria va costa 14 lei.

TELEORMAN. Aproape şase hectare din zona Lunca au fost plantate cu puieţi în cadrul unui parteneriat între Consiliul Judeţean şi Provincia Overijssel din Olanda. Costul celor 46.000 de arbori a fost suportat de olandezi.

TIMIŞ. Rromii se îngroapă ca faraonii. Ţiganii timişoreni îşi înalţă în cimitire palate ţigăneşti ca să trăiască în lumea de apoi ca acum: în castele cu turnuleţe. Ei au cumpărat şi casele funerare de la familiile austro-ungare din oraş.

TULCEA. Doar 400 de turiști au ales să petreacă 1 Mai în Delta Dunării. Cei mai mulţi dintre vizitatori s-au cazat la pensiunile din Murighiol, Dunavăţ şi Crişani.

VASLUI. Peste 200 de case din judeţ se duc la vale din cauza alunecărilor de teren pe o suprafaţă de 33.000 de hectare. Edilii vor să facă împăduriri masive pentru stabilizarea suprafeţelor afectate.

VÂLCEA. Cei 900 de angajaţi ai Serviciului de Intervenţie Rapidă din Râmnicu-Vâlcea se antrenează într-o sală veche de 40 de ani. Autorităţile locale au alocat 7.000 de lei pentru refacerea acoperişului distrus.

VRANCEA. Fostul arbitru Ionică Serea a rămas fără slujba de la puşcărie. Conducerea Penitenciarului Focşani, unde Serea era angajat, a decis să-i suspende contractul de muncă după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea acestuia pentru luare de mită.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite