Judeţ cu judeţ: Pe Muntele Semenic ninge de două zile, însă stratul de zăpadă nu este încă bun pentru schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Foto: Cosmin Turcu
Foto: Cosmin Turcu

Un poliţist din Constanţa, Nicolae Munteanu, este judecat pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal un pieton. Hunedoreanca Loredana Ghiorghioni a primit titlul de „Student eminent“ pentru că a obţinut nota maximă la toate examenele susţinute în cei patru ani de facultate. Pe Muntele Semenic ninge de două zile, însă stratul de zăpadă nu este încă bun pentru schi.

ALBA. Tranzacţiile imobiliare la control. Inspectorii fiscali verifică 46 de persoane care au efectuat, între 2006 şi 2008, aproape 800 de tranzacţii, în valoare de peste cinci milioane de euro. Ei vor să afle dacă cei în cauză au plătit TVA.

ARAD. Sărbători fără infractori. Poliţiştii arădeni au început o campanie în care îi învaţă pe localnici cum să se ferească de hoţi în această perioadă. Poliţiştii susţin că spre finalul anului se înmulţesc furturile.

ARGEŞ. Magistraţii Tribunalului Argeş i-au arestat, ieri, pentru 29 de zile, pe patru dintre cei opt tineri acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de falsificatori de carduri bancare. Ei voiau să monteze dispozitive de citit la bancomatele din Ungaria şi Cehia.

BACĂU. Ovidiu Hasan, unul dintre capii interlopilor băcăuani, a fost arestat la Bucureşti. El este acuzat că a sechestrat şi a tâlhărit un arab, pe care l-a abandonat pe un câmp. Hasan a fost arestat şi în 2007, pentru trafic de persoane.

BIHOR. Bătaie pe locuri de muncă. Media cererilor pentru un job în Oradea este de 3.000 de aspiranţi, indiferent de locul de muncă scos la concurs. Cel puţin 700 de persoane aplică zilnic la slujbe care în anii trecuţi nu atrăgeau mai mult de o sută de CV-uri.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. A dat Berlinul pe un sătuc. Scriitoarea germană Nina Klaus Berger s-a mutat de un an în satul Tonciu, unde şi-a cumpărat o casă. Fosta membră a Ambasadei Germaniei la Bucureşti scrie poveşti pentru copii şi cărţi de ficţiune în limbile germană şi română.

BOTOŞANI. Somaţie pentru proprietarii de rable. Botoşănenii care şi-au abandonat maşinile pe străzi sau în parcări trebuie să le ridice până la sfârşitul anului. În caz contrar, cele 120 de rable vor fi ridicate de municipalitate.

BRAŞOV. Intrare gratuită la patinoar. Astăzi, la ora 12.00, se deschide patinoarul din Poiana Braşov, iar cei care vin cu patinele lor pot sta pe gheaţă, toată ziua, fără să plătească bilet de intrare. Ceilalţi vor plăti doar pentru închirierea patinelor: 10 lei copiii, 15 lei adulţii.

BRĂILA. Stejari din zece tone de deşeuri. Din banii strânşi de elevii brăileni de la 40 de şcoli în urma vânzării hârtiei colectate au fost cumpăraţi 3.000 de puieţi de stejar. Pomii au fost plantaţi în parcuri şi în curţile şcolilor.

BUZĂU. Orfanii buzoieni ar putea ajunge pe drumuri. Tot mai mulţi asistenţi maternali renunţă să mai aibă grijă de copii, nemulţumiţi de banii pe care-i primesc de la stat. În acest an, 16 dintre ei şi-au retras atestatele.

CARAŞ-SEVERIN. Prima zăpadă îşi aşteaptă turiştii. Pe Muntele Semenic ninge de două zile şi chiar dacă stratul de zăpadă nu este încă ideal pentru schi, s-au rezervat multe locuri la pensiuni pentru acest weekend.

CĂLĂRAŞI. În municipiul Călăraşi se va deschide un centru medical privat pentru dializă, acesta urmând a fi amenajat în zona Bisericii Volna. Proiectul presupune investiţii de peste 2,5 milioane de euro.

CLUJ. Cel mai mare coş de nuiele din lume a primit atestat de Guinness World Records. Coşul are înălţimea de 9,48 de metri, lungimea de 18 de metri şi peste 10 metri lăţime. A fost realizat de o echipă de împletitori la Festivalul TurdaFest.

CONSTANŢA. Poliţist trimis în judecată. Nicolae Munteanu (40 de ani) a accidentat mortal un pieton care traversa prin loc nepermis şi este judecat pentru ucidere din culpă. Anchetatorii au stabilit că agentul consumase alcool. El a fost dat afară din Poliţie.

COVASNA. Decoraţiuni unicat la târgul meşteşugarilor. Astăzi şi mâine, 50 de meşteri populari vând ornamente de Crăciun, din lemn şi ceramică, la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe.

DÂMBOVIŢA. Orăşelul lui Moş Crăciun a fost inaugurat, ieri, la Târgovişte. Între 19 şi 25 decembrie, Moşul şi spiriduşii îi vor aştepta pe copii cu daruri şi cu ateliere de creaţie. Amenajarea orăşelului a costat 20.000 de euro.

DOLJ. Adrian Mititelu, ameninţat cu tribunalul. Clubul Universitatea a fost somat de Primăria Craiova să prezinte până la 15 decembrie modul în care au fost cheltuite cele două milioane de lei primite de la municipalitate. Dacă nu are acte contabile, patronul Mititelu va fi dat în judecată şi pus să restituie banii.

GALAŢI. Epava navei Transilvania, recuperată cu greu. Cea mai mare parte a vaporului scufundat în urmă cu trei decenii zace încă pe fundul Dunării. Doar 30% din navă a ajuns la lumina zilei, deşi trebuia scoasă la suprafaţă până în iunie.

GIURGIU. Un bărbat de 35 de ani din Giurgiu, dat în urmărire internaţională pentru de trafic de persoane, a fost prins la Milano, Italia, şi a fost extrădat. Tânărul a fost condamnat la trei ani de închisoare.

GORJ. Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, a spus că va ajuta victimele accidentului produs la 24 noiembrie. Patru persoane au fost rănite, iar pacientul din Salvarea pe care a lovit-o a murit.

HARGHITA. Copiii s-au întrecut la împodobitul brazilor. Zeci de elevi din clasele I - IV au participat, ieri, la Miercurea Ciuc, la un concurs organizat de primărie, în care ornamentele au fost făcute chiar de ei.

HUNEDOARA. Castelul Huniazilor, din piese Lego. Pentru construcţia de jucărie s-au folosit 20.000 de piese. Lucrarea artistului clujean Adrian Florea poate fi admirată în acest weekend în cadrul evenimentului „Crăciun la Castel".

IALOMIŢA. Niciun brad vândut. Comercianţii din Slobozia nu au vândut până în prezent nici un pom pentru Crăciun. Preţurile, între 80 şi 200 de lei, sunt prea mari pentru localnici, care preferă brazii artificiali, care costă de la 40 de lei în sus.

IAŞI. Moldoveni în Cartea Recordurilor. În semn de solidaritate cu persoanele seropozitive, 4.751 de persoane au format, ieri, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, cea mai mare fundă umană din lume. Vechiul record a fost stabilit în 2007, în Germania, când funda a fost formată din 3.640 de oameni.

ILFOV. Moş Crăciun a început să viziteze copiii cuminţi. Primii au fost elevii clasei a V-a A de la Şcoala Generală nr. 1 din Cernica. Ieri, aceştia au primit pungi pline cu jucării, cărţi şi dulciuri.

MARAMUREŞ. Taximetristă agresată. Irina Chirmair a fost atacată, joi seară, în Baia Mare, cu un cuţit, de un client care nu a vrut să achite cursa de 6,7 lei. Bărbatul a tăiat-o pe femeie pe mâni şi pe faţă şi a fugit.

MEHEDINŢI. La prima ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Severin, cotidianul „Adevărul de Seară" a primit trofeul la secţiunea mass-media. Premiul a fost obţinut la mai puţin de un an de la apariţia cotidianului gratuit. Gala a fost organizată de Primăria Drobeta-Turnu Severin la Palatul „Theodor Costescu".

MUREŞ. Celebrarea zilei Terra Madre a avut loc, aseară, în crama „La Mitică" din Târgu Mureş, unde s-au servit caltaboşi, tocăniţă, murături şi prăjituri coapte în cuptorul cu lemne. Evenimentul s-a desfăşurat simultan în peste 1.000 de localităţi din lume.

NEAMŢ. Poliţia Comunitară a rămas fără şefi, care au renunţat la funcţii în favoarea pensiei. Mihai Agafiţei şi adjunctul său, Ioan Sârghi, au pensii de câte 2.083 de lei, iar salariile de 2.100 de lei, respectiv 1.708 lei.

OLT. În semn de omagiu pentru Cristina Mihai, care a murit marţi într-un accident, elevii din clasa a XII-a P1 de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu" au pus pe banca adolescentei flori, candele şi o fotografie în care ea le zâmbeşte.

PRAHOVA. Stadionul „Ilie Oană", doar o amintire. Tribunele arenei din Ploieşti au început să fie demontate ieri. Lucrările vor dura două luni şi vor costa peste 430.000 de lei. Stadionul va fi modernizat şi va avea o capacitate de 15.000 de locuri.

SATU MARE. Bani puţini pentru un festival de tradiţie. Ediţia a XIV-a a „Christmas Fest" va avea un buget de 40.000 de lei, de cinci ori mai mic faţă de cel din 2008. Trupa rock maghiară „Remembering the Steel" este capul de afiş al festivalului care va avea loc la Satu Mare între 17 şi 19 decembrie.

SĂLAJ. Premii în bani pentru 81 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare. Inspectoratul Şcolar le-a dat câte 500 de lei celor care au luat premiul I, 350 de lei pentru premiul II, 200 de lei pentru premiul III şi 100 de lei copiilor care au luat menţiune.

SIBIU. Bijuterii cu minerale. Ieri s-a deschis, la Sibiu, expoziţia „Mineralia", la care sunt expuse pietre rare, precum charoitul, serafinitul sau aripi de înger şi eudialitul. Clienţii pot găsi cercei cu 5 lei perechea, dar şi seturi de bijuterii cu 500 de lei.

SUCEAVA. Clădirea în care funcţionează Poliţia Municipală şi Poliţia Rutieră a fost cumpărată în 2006 cu 11,9 milioane de lei, dar valorează doar 4 milioane, potrivit expertizei din dosarul în care sunt anchetaţi cinci poliţişti suceveni. Cei cinci agenţi, în frunte cu Ioan Todiruţ, şeful Inspectoratului de Poliţie, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu.

TELEORMAN. Două angajate de la o agenţie bancară din comuna Peretu sunt cercetate penal pentru că au furat din conturile clienţilor peste 2,2 milioane de lei. Timp de trei ani, cele două femei de 41 de ani au păgubit 120 de clienţi.

TIMIŞ. Nota 10 pe linie. Loredana Ghiorghioni a primit titlul de „Student eminent" pentru că a obţinut nota maximă la toate examenele susţinute, timp de patru ani, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

TULCEA. Inspectorii muncii vor da, de săptămâna viitoare, amenzi de două ori mai mari decât cele de până acum patronilor care au în subordine angajaţi fără forme legale de muncă.

VASLUI. Şomeri de Sărbători. Peste 200 de vasluieni sunt disponibilizaţi în această lună, iar 50 vor fi concediaţi în ianuarie. Majoritatea lucrează în construcţii şi în agricultură.

VÂLCEA. Mobilizare exemplară. Zeci de poliţişti, jandarmi, vânători de munte, salvamontişti şi localnici au căutat-o, joi noaptea pe Andreea Dumitrescu. Fetiţa de trei ani din satul Rădăcineşti s-a rătăcit când ducea vaca la păşune, împreună cu mama ei. Ea a fost găsită ieri dimineaţă, prinsă într-un mărăcine.

VRANCEA. Foc cu lemne la „negru". Focşănenii care locuiesc la case se aprovizionează de la căruţaşii care le aduc lemnele gata tăiate, la un preţ mult mai bun decât cel de la ocoalele silvice. O căruţă de lemne costă aproximativ 120 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite