Judeţ cu judeţ: Pe Drumul European E60, dintre Constanţa şi Hârşova, va fi construit un pasaj subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: David Sugar
Foto: David Sugar

Procurorii băimăreni au descoperit că suma furată în cazul jafului din Pasul Gutâi este de 600.000 de euro, de aproape zece ori mai mare decât s-a estimat iniţial. Pe Drumul European E60, dintre Constanţa şi Hârşova, va fi construit un pasaj subteran care să uşureze traficul pe litoral. Zeci de mii de beculeţe au fost aprinse aseară în oraşul Sinaia, marcând intrarea staţiunii montane în sezonul sărbătorilor.

ALBA. Veniturile celor aproape 300 de taximetrişti din Alba Iulia s-au înjumătăţit faţă de anul trecut. Un şofer de taxi are în medie 30 de comenzi pe zi, care îi aduc un venit lunar maxim de 800 de lei.

ARAD. Reni austrieci pentru Crăciun românesc. Primăria Arad a închiriat, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, doi reni. Aceştia vor putea fi admiraţi, de săptămâna viitoare, lângă Palatul Administrativ.

ARGEŞ. Riscul de inundaţii, diminuat cu 80%. Lucrările la construirea celui mai mare canal colector pentru apele pluviale din judeţ au început ieri, în sudul Piteştiului. Investiţia este evaluată la şase milioane de euro.

BACĂU. Asurziţi de claxoane. Localnicii din Şerbăneşti sunt exasperaţi de claxoanele, de gazele de eşapament şi de vibraţiile produse de camioane la ieşirea din Bacău spre Vaslui şi Iaşi. Ei aşteaptă de doi ani ca Poliţia şi Primăria să îi scape de gălăgie.

BIHOR. Florian Demian, tânărul de 23 de ani care a încercat să jefuiască un magazin cu un pistol de jucărie, a fost eliberat de procurori miercuri seară. Tânărul a vrut să dea lovitura după ce pierduse toţi banii la jocuri de noroc.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. S-a ieftinit carnea de porc. Cu două săptămâni înaintea Crăciunului, porcii vii se vând cu 7 lei/kg, cu trei lei mai ieftin faţă de acum câteva săptămâni. Bistriţenii nu se înghesuie deocamdată să cumpere.

BOTOŞANI. Şomerii îşi tratează depresiile prin artă. O fundaţie îi consiliază pe botoşănenii care trec prin momente dificile. Printre metodele folosite de specialişti se numără pictura şi confecţionarea obiectelor de artizanat.

BRAŞOV. Proiect boicotat. Judeţele din regiunea Centru ar putea rămâne fără maşinile de intervenţie pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Judeţul Braşov nu şi-a achitat partea de cofinanţare, de 3,5 milioane de lei.

BRĂILA. Tăticii la cratiţă, mămicile la muncă. Numărul bărbaţilor care, de teama concedierii, au preferat să fie dădace şi să încaseze indemnizaţia pentru creşterea copiilor a ajuns la 420, cu 80 mai mare decât în luna august.

BUZĂU. În noaptea de miercuri spre joi, o familie din Râmnicu Sărat s-a trezit cu doi hoţi în casă. Agresorii au fost puşi pe fugă după ce proprietarul l-a împuşcat pe unul dintre ei cu un pistol cu gloanţe de cauciuc.

CARAŞ-SEVERIN. Muncă voluntară. Aproximativ 200 de angajaţi de la CET Energoterm Reşiţa îşi aşteaptă salariile de aproape trei săptămâni. Conducerea societăţii susţine că nu sunt bani din cauza datoriei mari către furnizorul de gaz.

CĂLĂRAŞI. Cadou de Sărbători pentru gravide. Reabilitarea maternităţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă va fi finalizată imediat după Crăciun. Lucrările, care au costat 100.000 de euro, au început la finele lunii august.

CLUJ. Familia Turcu, din Cluj-Napoca, produce de 15 ani globuri pentru pieţele din Occident şi pentru America. Anul acesta, ardelenii au exportat 800.000 de ornamente, cele mai multe în SUA, Anglia, Italia, Elveţia şi Austria.

CONSTANŢA. Pasaj spre Marea Neagră. Pe Drumul European E60, dintre Constanţa şi Hârşova, va fi construit, cu cinci milioane de euro, un pasaj subteran care să uşureze traficul. Circulaţia la intrarea în Constanţa se blochează mai ales vara.

COVASNA. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna şi-a cumpărat două autospeciale ultraperformante. Maşinile au costat 1,9 milioane de lei şi au fost plătite din fonduri europene.

DÂMBOVIŢA. Dispar cărucioarele din supermarketuri. 30 de cărucioare dispar, în medie, în fiecare lună din marile centre comerciale din Târgovişte. Clienţii pleacă cu ele şi le abandonează în faţa scărilor de bloc.

DOLJ. Un bărbat care a urmărit cu un pistol de jucărie un tânăr, pe o stradă din Craiova, a fost amendat cu 200 de lei. Cătălin Meltzer, pistolarul, nu recunoaşte că l-ar fi agresat pe Doru Mardare.

GALAŢI. Mai bine bolnav, decât şomer. Anul acesta, doar 15 gălăţeni au primit concediu medical pentru boli profesionale. De teamă să nu fie concediaţi, ei preferă să aştepte până când boala se agravează înainte de a intra în medical.

GIURGIU. Moş Crăciun a venit mai repede pentru copiii orfani. 30 de micuţi din Giurgiu au participat, ieri, la o spectacol de colinde. Voluntarii Centrului Pastoral „Sfântul Ioan Valahul" l-e au oferit cadouri.

GORJ. Ancheta în care Ionel Manţog, directorul Complexului Energetic Turceni, este cercetat pentru ucidere din culpă în accidentul de acum trei săptămâni, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

HARGHITA. Protest ecologic la lumina lumânării. Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc organizează, mâine, o oră de priveghi cu candele. Ei se alătură campaniei mondiale de atenţionare asupra schimbărilor climatice.

HUNEDOARA. Dascălul care predă gratis. Ladislau Ballo, profesor la Clubul de Aeromodelism din Deva, nu renunţă nici la pensie, nici la ore. El va preda fără bani pentru că, altfel, s-ar închide singurul club de aeromodelism din oraş.

IALOMIŢA. Locuinţele ANL din Slobozia pot fi cumpărate de chiriaşii care achită 23.000 de euro pentru o garsonieră sau 39.000 de euro pentru două camere.

IAŞI. Amenzi în dosarul Rutiera. Tribunalul Iaşi l-a amendat ieri pe Ionel Nechita, avocatul celor trei poliţişti judecaţi pentru fapte de corupţie. Avocatul trebuie să plătească 4.300 de lei pentru că a lipsit de la proces fără să desemneze un înlocuitor.

ILFOV. Serviciu comun de Ambulanţă pentru Ilfov şi Bucureşti. În urma reclamaţiilor făcute de pacienţi, Guvernul a decis înfiinţarea unui centru comun de Urgenţă.

MARAMUREŞ. Procurorii băimăreni au descoperit că suma furată în cazul jafului din Pasul Gutâi este de 600.000 de euro, de aproape 10 ori mai mare decât s-a crezut iniţial. Jaful a avut loc la 15 septembrie, când şase persoane au atacat o maşină de valori.

MEHEDINŢI. Catedrală cârpită de frig. Lucrările la cea mai mare biserică din oraş sunt oprite de o lună din lipsa banilor. Muncitorii acoperă turlele catedralei pentru a le proteja în timpul iernii.

MUREŞ. Episcopul reformat Laszlo Tokes contestă plasarea bustului generalului Ioan Guşă lângă Cetatea Medievală. El a atacat în instanţă decizia locală prin care s-a hotărât amplasarea statuii.

NEAMŢ. Singurul pasaj pietonal din Piatra Neamţ este ocolit noaptea de locuitori, pentru că nu este iluminat. Oamenii se tem de persoanele fără locuinţă care se adăpostesc acolo.

OLT. La coadă să dea bani statului. Zeci de slătineni au stat la rând în faţa ghişeelor Casei de Asigurări de Sănătate pentru a-şi plăti contribuţia sau pentru a obţine adeverinţe de asigurat.

PRAHOVA. Sinaia, „îmbrăcată" în lumină. Zeci de mii de beculeţe s-au aprins aseară în oraş, marcând intrarea în sezonul sărbătorilor. Bulevardul Carol I a devenit Bulevardul Luminii.

SATU MARE. O falsă fundaţie adună bani de la naivi. „Ziua Speranţei" strânge bani în numele unei campanii fictive, folosindu-se de notorietatea unui program iniţiat de Fundaţia „Hans Lindner", numit „Raza Speranţei".

SĂLAJ. În plină criză, 2009 a fost pentru municipiul Zalău anul cu cele mai mari investiţii de la Revoluţie până în prezent. Capitalul investit a fost de 31,1 milioane de lei, cu peste şapte milioane mai mult decât anul trecut. Tot anul acesta, la Zalău s-a înregistrat şi o investiţie privată de 3,5 milioane de euro, în primul mall din oraş.

SIBIU. Aeroportul Sibiu este pe profit. Consiliul de Administraţie va micşora tarifele pentru aerogara în care s-au investit zeci de milioane de euro, chiar dacă anul acesta veniturile au fost mai mari decât cheltuielile.

SUCEAVA. Petarde vândute ilegal în bazar. Tranzacţiile se fac în locuri ascunse, după ce clienţii au făcut o comandă de minim 150 de lei. O cutie cu 100 de petarde cu trei focuri costă 15 lei.

TELEORMAN. Bugetul de stat s-a îmbogăţit cu aproape 1,5 milioane de lei, după ce au fost încasate restanţele contribuabililor către buget.

TIMIŞ. Sărbătoare în satul natal al Hertei Muller. În timp ce la Stockholm avea loc ieri decernarea Premiului Nobel pentru Literatură, localnicii din Niţchidorf au sărbătorit evenimentul prin lansări de carte şi piese de teatru dedicate scriitoarei.

TULCEA. În Parcul Naţional Munţii Măcinului a fost amenajat primul traseu tematic din România. Parcurgerea traseului „Poveştile Măcinului" durează 3-4 ore şi are opt puncte de oprire unde sunt oferite informaţii despre zona turistică.

VASLUI. Dependenţi de ajutoarele de căldură. Peste jumătate din populaţia judeţului nu-şi permite să achite încălzirea în această iarnă. Pentru a nu sta în frig, peste 95.000 de familii au cerut subvenţii de la stat. Valoarea lunară a ajutoarelor este de 3,2 milioane de lei.

VÂLCEA. Conducerea Serviciului de Medicină Legală nu-şi mai poate continua activitatea din cauza datoriilor de 530.000 de lei pe care le are de recuperat de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru analize, consultaţii şi expertize.

VRANCEA. Societatea Electrica Focşani vinde la licitaţie locuinţele de serviciu, restaurantele şi farmaciile Companiei de Căi Ferate Române. Datoriile companiei către furnizorul de energie din oraş sunt de aproape 50 de milioane de lei. În viitorul apropiat, societatea feroviară ar putea fi nevoită să scoată la vânzare chiar şi gările.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite