Judeţ cu judeţ: Pasajul Pipera-Tunari a fost inaugurat ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Semenic s-a umplut de turişti, după ce ninsoarea căzută în ultimele zile a acoperit pârtiile. Pasionaţii machetelor feroviare participă azi la expoziţia „Train Fest 2009“, găzduită în Gara Cluj. Pasajul Pipera-Tunari, care leagă sectorul 2 al Capitalei de judeţul Ilfov, a fost inaugurat ieri. Din cauza crizei de sânge din spitalele vrâncene, doar pacienţii care erau în pericol de moarte au primit transfuzii în ul

ALBA. Dispariţie misterioasă. Un tânăr de 21 de ani din Ineu a dispărut miercuri seară, în timp ce poliţia cerceta accidentul rutier în care fusese implicată mama sa. Aceasta susţine că, în ultima vreme, fiul său a fost „mai abătut".

ARAD. Cei mai buni dansatori de-o şchioapă din România s-au întrecut la Arad. Competiţia, intitulată Concursul Naţional de Dans Sportiv - Cupa Arad, se desfăşoară pe categorii de vârstă şi are două secţiuni: latino şi standard.

ARGEŞ. Maşini confiscate, lăsate să ruginească. Garda Financiară trebuie să conserve bunurile reţinute până la hotărârile definitive ale instanţelor. Anul acesta au fost reţinute 11 autovehicule folosite de contravenienţi pentru transport.

BACĂU. Prima slujbă pentru surdo-muţi. Băcăuanii cu deficienţe de auz şi vorbire au asistat ieri la o Liturghie ţinută special pentru ei, într-o biserică ridicată special pentru ei.

BIHOR. Angajaţii de la Ambulanţă vor salva vieţi şi în zilele de concediu fără plată. Dacă aceştia ar fi stat acasă, cel puţin o treime dintre Salvări nu ar fi putut interveni în misiuni.

BOTOŞANI. Salarii restante plătite de vremea bună. Două milioane de lei din bugetul pentru deszăpezire au fost redirecţionate pentru plata salariilor asistenţilor sociali.

BRAŞOV. Alternative pentru o viţă „bio". Pâinea făcută din tărâţe şi zer, şi pernuţele umplute cu plante medicinale sunt vedetele târgului de produse bio de la International Trade Center.

BRĂILA. Copiii dispăruţi îmbătrânesc în arhivele Poliţiei. Nouă minori, despre care se bănuieşte că s-au înecat în ultimii zece ani în Dunăre, nu pot fi scoşi din arhive pentru că nu au fost găsite cadavrele lor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Primăria Bistriţa a primit titlul de „Primăria Verde"! Distincţia a fost acordată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Bistriţa a fost nominalizată alături de alte şapte oraşe pentru modul în care a organizat evenimente din calendarul ecologic, pentru acţiuni de reabilitare a spaţiilor verzi şi de colectare a deşeurilor electrocasnice.

BUZĂU. Chiar dacă săptămâna trecută a fost schimbată staţia de pompare a apei potabile, la robinetele buzoienilor curge în continuare apă cu urme de rugină, imposibil de băut. Explicaţia primită este de fiecare dată aceeaşi: ţevile sunt vechi şi ruginite. Autorităţile sanitare le recomandă locuitorilor să consume mai degrabă apă plată.

CARAŞ-SEVERIN. Zăpada aduce primii turişti pe munte. Staţiunea Semenic s-a umplut de turişti, după ce ninsoarea căzută în ultimele zile a acoperit pârtiile.

CĂLĂRAŞI. Centrul de zi pentru persoanele cu handicap din municipiul Călăraşi va fi modernizat la începutul anului viitor. Valoarea lucrărilor se ridică la 300.000 de euro.

CLUJ. Pasionaţii machetelor feroviare participă azi la expoziţia „Train Fest 2009", găzduită în Gara Cluj. Sunt expuse reprezentări la scară ale unor gări şi peisaje, străbătute de machete de tren.

CONSTANŢA. Furtuna închide porturile. Vremea viscolită a dus ieri la suspendarea manevrelor navale din Portul Constanţa. Valurile atingeau înălţimea de 7,5 metri în largul mării.

COVASNA. „Poveşti care au făcut înconjurul lumii". Expoziţia care îi aduce un omagiu scriitoarei Selma Lagerlof şi poveştii sale „Minunata călătorie a lui Nils Holgersson" se deschide marţi, la Muzeul Naţional Secuiesc.

DÂMBOVIŢA. Cei mai frumoşi porumbei din ţară şi-au dat întâlnire în Târgovişte. Peste 300 de crescători de porumbei veniţi din toate colţurile ţării participă la „Expoziţia Naţională Columbofilă", organizată în sala Clubului Sportiv.

DOLJ. Avioane SA, bună de plată. Fabrica a pierdut procesul intentat de cei 80 de salariaţi disponibilizaţi în octombrie. Aceştia şi-au cerut în instanţă salariile restante pe ultimele luni în care au lucrat.

GALAŢI. Păduri păzite de oameni de afaceri. Pentru că au salarii mici, jumătate dintre pădurarii gălăţeni şi-au făcut firme. Majoritatea se ocupă de legumicultură.

GIURGIU. Apă curată la robinete. Proiectul Consiliului Local Giurgiu de renovare a staţiei de epurare a fost aprobat. Banii vor veni de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

GORJ. Ramona Mischie, profesoara pentru care un tânăr de 19 ani s-a sinucis în urmă cu trei săptămâni, este aşteptată de elevi la şcoală. Aceasta se află acum în concediu medical.

HARGHITA. Omorât de o ţigară. Un bărbat din staţiunea Izvoru Mureşului a murit, ieri, într-un incendiu provocat de ţigara cu care adormise în mână. Pompierii au găsit trupul bărbatului carbonizat pe jumătate.

HUNEDOARA. Designerii viitorului fac rochii ecologice. Elevii Liceului de Arte din Deva au defilat vineri seară pe podiumul Casei de Cultură în ţinute excentrice. Hainele au fost croite chiar de ei şi au fost realizate exclusiv din materiale reciclabile.

IALOMIŢA. Şomeri înainte de Sărbători. Peste 700 de angajaţi din construcţii şi agricultură vor rămâne fără serviciu luna aceasta. În plus, hotelierii din Amara vor concedia 100 de salariaţi.

IAŞI. Sărbători de mâna a doua. Ieşenii care vor petrece Revelionul în piaţa Palatului Culturii vor asculta şlagăre de acum 30 de ani, interpretate de formaţia Baccara. Programul de sărbători i-a costat pe edili 1,5 milioane de lei.

ILFOV. Pasajul Pipera-Tunari, care leagă sectorul 2 al Capitalei de judeţul Ilfov, a fost inaugurat ieri. Construcţia pasajului trebuia finalizată în noiembrie 2008, dar, din cauza unor erori de proiectare, a avut o întârziere de un an.

MARAMUREŞ. Patru studenţi de la Universitatea de Nord Baia Mare au programat un robot care poate să facă pe câinele de casă şi să caute ciuperci sau explozibili. Roboţelul are un un sistem informatic dotat cu senzori.

MEHEDINŢI. Ospătari şcoliţi pe bani europeni. 180 de bucătari, ospătari şi lucrători în comerţ vor urma cursuri recunoscute în mai multe ţări europene. Costurile proiectului depăşesc 1,4 milioane de lei, iar banii provin de la Uniunea Europeană.

MUREŞ. Trăsura lui Moş Crăciun îi aşteaptă pe cei mici. Copiii mureşeni sunt invitaţi, astăzi, la Clubul „Romsilva" la concursul hipic „Cupa Moş Crăciun". Micuţii vor avea ocazia să îi spună lui Moş Crăciun ce cadouri îşi doresc.

NEAMŢ. Anul acesta, Hanuka este prilej de dublă bucurie pentru comunitatea evreiască din Piatra Neamţ. Cu ocazia „Sărbătorii luminii", va fi redeschisă azi Sinagoga de Lemn, veche de 243 de ani, care a fost restaurată.

OLT. Moş Crăciun vine de la Crucea Roşie. 100 de copii din comunităţile sărace au primit ieri jucării şi alimente. Şi alţi copii din judeţ vor fi viaitaţi zilele acestea de voluntarii de la Crucea Roşie.

PRAHOVA. Meniul „de criză" umple restaurantele. Peste 80% dintre locurile la restaurante au fost deja rezervate pentru revelion. Cel mai ieftin meniu costă 130 de lei.

SATU MARE. Crăciun pe datorie. Peste 700 de sătmăreni s-au împrumutat luna trecută de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru a-şi cumpăra alimente de Sărbători.

SĂLAJ. Compania Cuprom Zalău, aflată în insolvenţă, va disponibiliza, la 21 decembrie, 80 dintre angajaţi. Aceştia vor primi între şase şi opt salarii compensatorii.

SIBIU. Cătălin Botezatu, aniversat în costume de baie. Creatorul de modă şi-a serbat cei 43 de ani
într-un club din Sibiu. Bote a prezentat o colecţie mixtă de costume de baie, denumită „Flowers".

SUCEAVA. Limba străină îi ţine pe şomerii suceveni în ţară. Deşi în această perioadă sunt disponibile 80 de posturi în străinătate, puţini au acces la ele. Oamenii trebuie să cunoască o limbă de circulaţie internaţională.

TELEORMAN. Meşterii populari din zona Teleormanului expun la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti" din Bucureşti icoane, măşti, ţesături şi împletituri, în cadrul Festivalului datinilor şi obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe".

TIMIŞ. Cornel Teodorovici (45 de ani), fostul şef al Poliţiei Complexului Studenţesc, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. În luna august, el a intrat cu maşina pe contrasens şi a ucis o femeie.

TULCEA. Vaccinaţi în vacanţă. Imunizarea copiilor împotriva gripei porcine va continua, chiar dacă aceştia nu mai merg la şcoală. Autoritatea de Sănătate Publică a vaccinat până acum 1.076 persoane din judeţ.

VASLUI. Inflaţie de procese. Vasluienii care deschid acţiuni în instanţă vor trebui să aştepte două luni până la judecarea dosarelor. Situaţia este cauzată de creşterea numărului de cauze.

VÂLCEA. Dau măturile de curte pe ouă şi mălai. Oamenii din satul Lunca fac de când se ştiu mături din nuiele. În ajun de Sărbători, ei le vând cu doi lei, dar, din lipsă de clienţi, le dau şi la schimb cu produse alimentare.

VRANCEA. Criză de sânge în spitale. În ultimele zile, au primit transfuzii doar pacienţii grav bolnavi. Medicii au fost nevoiţi să împrumute sânge de la Galaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite