Judeţ cu judeţ: O casă din centrul Clujului a fost spulberată de o explozie în urma unei acumulări de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Sebastian Tătaru
Foto: Sebastian Tătaru

Preţul rablelor din Braşov s-a dublat după ce autorităţile au decis acceptarea mai multor cupoane de la maşinile vechi la cumpărarea autovehiculelor noi.O casă din centrul Clujului a fost spulberată de o explozie în urma unei acumulări de gaze, iar şase persoane au fost rănite uşor.Poliţia Caraş-Severin a restricţionat drumul de acces spre staţiunea montană Semenic din cauza ninsorii abundente.

ALBA. Apa din judeţ va fi curăţată cu ajutorul trestiei. Specialişti francezi vor termina, anul acesta, un studiu legat de sisteme-pilot de epurare a apelor menajere care presupun plantarea de trestie pe cursurile mai multor râuri.

ARAD. O serie de vaccinuri antituberculoză care se administrează nou-născuţilor, fabricate după 22 ianuarie 2009, a fost scoasă din uz de către Direcţia de Sănătate Publică. Deşi data de expirare era 31 decembrie 2009, valabilitatea lor fusese prelungită.

ARGEŞ. Niciunul dintre cei cinci ocupanţi ai locurilor I la faza naţională a Olimpiadei de Chimie nu vrea să rămână în ţară după terminarea liceului. Competiţia s-a încheiat, ieri, la Piteşti.

BACĂU. Ecologiştii stau cu ochii pe plasele braconierilor. Lacul Bereşti a intrat de ieri în administrarea Centrului Regional de Ecologie Bacău. Voluntarii vor monitoriza de acum pescuitul în zonă.

BIHOR. La Spitalul Judeţean din Oradea a fost instalat primul tomograf performant dintr-o unitate medicală publică din judeţ. Aparatul, în valoare de aproape un milion de euro, a fost donat de Spitalul Nobless din Insula Mann.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Medicină fără asistente. Liderul Sanitas Bistriţa, Viorel Viţelariu, a declarat că e nevoie de un număr de două ori mai mare de asistente la cel mai mare spital din judeţ.

BOTOŞANI. Părinţii învaţă să-şi educe copiii. Botoşănenii care au probleme de comunicare cu propriii copii pot fi consiliaţi de psihologii de la Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare, deschis vineri în oraş.

BRAŞOV. Preţul maşinilor vechi care pot fi valorificate prin programul „Rabla" a crescut pentru că bonurile cu care se obţin reduceri la maşini noi pot fi înstrăinate. O rablă care costa 1.000 de lei acum lună, se vinde cu 2.000 de lei.

BRĂILA. Patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă 300 de pastile de Ecstasy unor poliţişti sub acoperire.

BUZĂU. La padoc mai ajung doar câinii agresivi. Deoarece cuştile sunt deja pline, salariaţii de la serviciul public de carisaj răspund doar la sesizările privind maidanezi care muşcă trecătorii.

CARAŞ-SEVERIN. Drumul de acces spre staţiunea montană Semenic a fost închis ieri din cauza ninsorii abundente. 60 de turişti au rămas blocaţi în cabane. Poliţia rutieră a interzis accesul pe şosea până când vremea va permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

CĂLĂRAŞI. Cuplurile din Călăraşi pot sărbători Ziua Sfântului Valentin pe patinoar. Amânată mai mult de două luni, deschiderea oficială va avea loc la 14 februarie.

CLUJ. Un restaurant din Cluj-Napoca a sărit în aer, sâmbătă noapte, din cauza unei acumulări de gaze. Şase persoane au fost rănite uşor, dar imobilul de pe strada Paris a fost distrus complet.

CONSTANŢA. 18 elevi din peste 500 de participanţi au obţinut premii la Olimpiada Naţională de Fizică ce a avut loc săptămâna aceasta la Constanţa.

COVASNA. Handbalistul Marian Cozma va fi comemorat la Sfântu Gheorghe. Localnicii sunt aşteptaţi mâine, de la ora 17.30, să aprindă o lumânare şi să aducă o floare în faţa Sălii Sporturilor.

DÂMBOVIŢA. Doisprezece primari riscă să fie acuzaţi de abuz în serviciu pentru că ar fi dat, în ultimii doi ani, autorizaţii ilegale pentru taximetrişti. Ei ar fi trebuit să înfiinţeze birouri speciale pentru acordarea licenţelor.

DOLJ. Peste 300 de doljeni trebuie să returneze statului indemnizaţiile primite. Ei au „uitat" să anunţe la agenţia de şomaj că s-au angajat.

GALAŢI. Racovina Stănescu (76 de ani), din comuna Iveşti, este cercetată penal, împreună cu alte cinci persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de lei.

GIURGIU. Deşi meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol valabilă până mâine-dimineaţă în judeţ, şefii administraţiei locale au hotărât să nu arunce sare pe străzile din oraş pentru a nu strica asfaltul.

GORJ. Andreea Rotaru, eleva din Târgu-Jiu care susţine că a rămas gravidă după ce a fost violată de bunicul ei de 77 de ani, va da bebeluşul în plasament. Fata de 14 ani vrea să se întoarcă la şcoală.

HARGHITA. Săptămâna Mondială a Orientării are loc la Harghita, între 8 şi 14 februarie. În această perioadă vor avea loc probele pentru distanţe medii, lungi şi sprint, care se vor desfăşura în Pasul Tolvajos. Proba de ştafetă va avea loc la Harghita Băi.

HUNEDOARA. Un om de afaceri din Petroşani a deschis un club de striptease la ieşirea din mina Livezeni. Afacerea este falimentară, pentru că minerii nu mai au bani de spectacole erotice. Cei care s-au încumetat să intre au plătit cu tichete cadou.

IALOMIŢA. În toate şcolile şi grădiniţele din Slobozia vor fi montate filtre de apă. Analizele efectuate la pânza freatică din zonă arată că apa conţine pesticide, fier, amoniu şi bacterii peste limita admisă.

IAŞI. Unităţile de prim-ajutor, lăsate de izbelişte. Centrele ISU din Bivolari, Răducăneni, Hârlău, Şipote şi Podu Iloaiei ar putea fi închise pentru că autorităţile locale nu-şi mai permit finanţarea cheltuielilor de personal.

ILFOV. Şoferul unui autobuz RATB de pe linia 425 Bucureşti - Jilava este acuzat că a bătut, ieri, un pasager în vârstă de 50 de ani. Şoferul l-a dat jos pe bărbat şi l-a luat la pumni şi picioare pentru că acesta l-a acuzat că ar fi beat. Apoi, şoferul a făcut o sesizare la poliţia locală. Conducătorul auto a fost suspendat şi este cercetat disciplinar.

MARAMUREŞ. O echipă de ingineri din Baia Mare a descoperit un sistem care poate face faţă şi celor mai devastatoare inundaţii. Este vorba despre diguri modulare vor fi scoase pe piaţă săptămâna viitoare, la preţul de 2.000 de lei/metru pătrat.

MEHEDINŢI. Angajaţii din primării au aflat ieri că-şi vor primi banii cu întârziere luna aceasta, din cauza schimbărilor aduse de legea de salarizare unitară.

MUREŞ. Căsătorii de probă la Sighişoara. Cuplurile care doresc să vadă cum e să fie soţ şi soţie îşi pot uni destinele pentru o zi în Cetatea Medievală din oraş, de Ziua Îndrăgostiţilor. Cei interesaţi se pot înscrie, până la 10 februarie, pe o listă specială care se găseşte la Primărie. Îndrăgostiţii vor primi certificate de căsătorie simbolice.

NEAMŢ. Staţiile de Salvare din judeţ au doar câte un medic angajat, care se deplasează numai la cazurile grave. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a cerut Ministerului Sănătăţii o derogare pentru a angaja mai mulţi specialişti.

OLT. Slătinenii pot să admire, la Galeria Artis, sculpturi în lemn şi os care aparţin meşterului popular Nicolae Nica. Artistul din Făgeţelu împlineşte azi 93 de ani.

PRAHOVA. „Cel mai bun degustător de miere" va fi stabilit azi, la „Târgul Mierii - Câmpina 2010". Concurenţii trebuie să recunoască 12 sortimente de miere din cele expuse de cei 30 de producători din judeţ care participă la târg.

SATU MARE. Pensionari voluntari din Satu Mare vor începe, de săptămâna viitoare, să supervizeze lucrările la drumurile din oraş. Ei vor urmări dacă drumarii muncesc, dar vor fi atenţi şi la calitatea materialelor folosite de constructori.

SĂLAJ. Toth Istvan (42 de ani), medic în Zalău, specializat în chirurgie infantilă, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o clinică din Cluj, din cauza unor complicaţii pe fondul unei suspiciuni de gripă A(H1N1). Acestuia i s-a administrat cu câteva zile înainte Tamiflu.

SIBIU. Viaductul de la ieşirea din Sibiu spre Mediaş, pe care trec mii de maşini duminica spre Obor, a început să se sfărâme. Din cauza infiltraţiilor de apă dintr-un pilon au căzut mai multe bucăţi de beton. Primăria a cerut o expertiză.

SUCEAVA. Cele 156 de persoane bolnave de SIDA din judeţ n-au primit, luna aceasta, medicamentele gratuite deoarece la Casa de Asigurări nu au ajuns banii de la Ministerul Sănătăţii. Bolnavii sunt nevoiţi să-şi întrerupă tratamentul, care costă şi 3.000 de euro lunar.

TELEORMAN. Laboratorul sanitar-veterinar judeţean, aflat în proces de modernizare, a primit dotări în valoare de un milioane de lei, care includ şi un incinerator ecologic.

TIMIŞ. Peste treizeci de timişoreni s-au întâlnit, ieri, pentru a prepara pâine la o lecţie de bucătărie tradiţională şi sănătoasă. Ei vor să le reamintească oamenilor care e diferenţa dintre produsele pregătite acasă şi cele din comerţ.

TULCEA. Doi tulceni au rămas fără acoperiş deasupra capului pentru că nu şi-au achitat datoriile către furnizorul de apă şi au fost executaţi silit. Aquaserv Tulcea mai are are pe rol procese cu 25 de asociaţii de proprietari.

VASLUI. Tavanul Judecătoriei Vaslui stă să cadă peste judecători şi cetăţeni. Acoperişul clădirii riscă să se prăbuşească din cauza infiltraţiilor de apă, apărute în urma ninsorilor din această iarnă.

VÂLCEA. Plătesc taxe pe vapoare într-un oraş fără port. Printre dările stabilite de Primăria Râmnicu Vâlcea există şi un impozit pentru mijloacele de transport pe apă, deşi râul Olt, care străbate judeţul, nu este navigabil.

VRANCEA. Dintr-o sută de proprietari de maşini Aro declaraţi în 2009, au mai rămas 33. Aceştia au preferat să-şi radieze autoturismele decât să plătească impozitele mari impuse, începând din acest an, pe maşinile de teren.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite