Judeţ cu judeţ: Nunta programată la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost anulată din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Foto: Bogdan Crăciun
Foto: Bogdan Crăciun

Aeroportul „George Enescu“ din Bacău a fost dat, ieri, în administrarea companiei Blue Air. Managerul şi directorul medical de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui au fost demişi după ce doi pacienţi au murit din cauza întârzierii cu care maşinile au ajuns la bolnavi. Şase şcoli din judeţul Brăila sunt închise şi astăzi. Nunta programată la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost anulată din cauza viscolului.

ALBA. Cel puţin o armă pe zi se vinde la magazinele de specialitate din Alba Iulia. Cele mai căutate sunt cele letale, ale căror preţuri au scăzut cu 50% după eliminarea accizelor. În judeţ, sunt înregistrate 4.895 de arme.

ARAD. Investiţie de 14,6 milioane de euro în reabilitarea centrului Istoric al Aradului. Administraţia locală a semnat, ieri, contractul cu firma care se va ocupa de lucrări. Scopul este atragerea unui număr cât mai mare de turişti.

ARGEŞ. Oficialii de la Dacia neagă orice implicare în proiectul Loganului electric. Un om de afaceri american a scos la vânzare o variantă a modelului Pick Up cu motor 100% electric, despre care a spus că este asamblată la uzina de la Mioveni.

BACĂU. Aeroportul „George Enescu" din Bacău a fost dat oficial, ieri, în administrarea companiei Blue Air. Protocolul a fost semnat pentru 34 de ani, iar compania aeriană va investi 40 de milioane de euro.

BIHOR. Turişti dezamăgiţi de pârtiile de la Arieşeni. Iubitorii sporturilor de iarnă se plâng că zăpada este prea mică, iar pârtia de schi este neîntreţinută. Administratorul dă vina pe schiorii neexperimentaţi şi pe cei cu placa.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Îmbolnăvită de botulism. Bistriţeanca Maria Hurmean (51 de ani) a fost internată săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infectioase din Bistrita, iar diagnosticul a fost dat, ieri, de Institutul Cantacuzino. Femeia s-a infectat după ce a mâncat o conservă de peşte.

BOTOŞANI. Şase angajaţi ai Unităţii de Pompieri din Dorohoi vor ajunge în faţa Comisiei de Disciplină. Lor li se reproşează că nu au asigurat regulamentar paza în ziua în care Adrian Ciobanu şi-a ucis colegul, a furat 12 pistoale şi apoi s-a sinucis.

BRAŞOV. Protest în copac. Gheorghe Botorog, din Braşov, a protestat ieri în faţa Prefecturii, cocoţat într-un copac şi folosind un butoi pe post de tobă. Bărbatul va apărea astăzi în faţa judecătorilor pentru că nu a respectat ordinul de a nu mai protesta în faţa instituţiei.

BRĂILA. Copiii din şase şcoli brăilene nu vor merge la cursuri nici azi, din cauza zăpezii. Şcolile închise sunt din localităţile Urleasca, Galbenu, Zăvoaia, Măraşu, Măgureni şi Bordei Verde. În judeţ sunt blocate 26 de drumuri.

BUZĂU. Dublă tragedie produsă de incendii. O bătrână de 76 de ani din localitatea Smeeni a murit ieri după ce casa i-a fost mistuită de flăcări. În Sărata Monteoru, un bărbat de 75 de ani a rămas pe drumuri după ce locuinţa i-a ars din temelii.

CARAŞ-SEVERIN. Un poliţist de frontieră a murit după ce a căzut cu maşina în Dunăre. Mihai Nicolaescu (23 de ani) se ducea la serviciu împreună cu trei colegi, care au reuşit să se salveze. Tânărul nu a putut să-şi desfacă centura de siguranţă şi a rămas blocat între scaunul din faţă şi banchetă. El absolvise Academia de Poliţie vara trecută.

CĂLĂRAŞI. Pensionarii cu venituri de maximum 400 de lei vor beneficia, din martie, de o reducere de 50% la abonamentele pentru transportul în comun în Călăraşi. Până acum, plafonul era de 734 de lei.

CLUJ. Primul ghid multicultural al oraşului Cluj-Napoca, redactat în limbile română, maghiară, germană şi engleză, a fost lansat ieri. Ghidul conţine o hartă şi recomandări pentru restaurante, precum şi şapte trasee turistice.

CONSTANŢA. Agentul unei firme de pază din Constanţa a fost împuşcat, ieri dimineaţă, de un hoţ pe care-l surprinsese când încerca să forţeze cu o rangă uşa unui fost magazin. Cornel Condurache (23 de ani) este certetat în stare de arest. Paznicul a fost rănit uşor.

COVASNA. Poliţia din Sfântu Gheorghe va fi evacuată deoarece conducerea Inspectoratului de Poliţie nu-şi permite să suporte chiria lunară, de 25.000 de euro, cerută de proprietarii imobilului retrocedat.

DÂMBOVIŢA. Groparii de la cimitirele din Târgovişte sapă două zile la o groapă, din cauza zăpezii, a gheţii şi a pământului îngheţat. Ei le solicită celor care au decese în familie să anunţe din timp când au loc înmormântările.

DOLJ. Zboruri spre Spania din Craiova. Compania Blue Air negociază cu reprezentanţii Consiliului Judeţean introducerea, din această vară, a unor curse de pe aeroportul din Bănie.

GALAŢI. ArcelorMittal va plăti, anul acesta, la bugetul local, o taxă de poluare de 7,8 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi pentru curăţarea apei lacului Cătuşa şi a bălţii Mălina, din apropierea combinatului.

GIURGIU. Drumul Naţional 5 B, între Giurgiu şi Ghimpaţi, şi Drumul Naţional 41, între Daia şi Olteniţa, sunt în continuare blocate de zăpadă. Sunt închise 12 drumuri judeţene, iar 13 localităţi nu au curent.

GORJ. Bătrânul acuzat de pedofilie a intrat în stare de şoc după ce a fost anchetat. Anton Ohotă (77 de ani) nu mai poate vorbi, iar starea de sănătate i s-a înrăutăţit. El este cercetat după ce a lăsat gravidă o elevă de 14 ani.

HARGHITA. Poliţiştii au început, ieri, o campanie de prevenire a pornografiei infantile în mediul virtual, cu ocazia Zilei Siguranţei pe internet. Ofiţerii vor face un sondaj printre elevi, pentru a stabili modalităţile concrete de prevenire.

HUNEDOARA. Concedii medicale cât pentru 50 de ani în Valea Jiului. Peste 17.000 de zile de concediu medical au cumulat în luna ianuarie 1.500 de angajaţi ai Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia a promis că va amenaja în acest an 12 hectare de zonă verde, triplu decât în prezent, dar a alocat numai 10.000 de lei, bani ce nu acoperă nici măcar costul documentaţiei.

IAŞI. Ancheta în cazul celor doi copii din Iaşi înecaţi anul trecut în tabăra de la Eforie Sud bate pasul pe loc. Poliţia nu are bani să plătească necropsiile făcute de Institutul de Medicină Legală Constanţa.

ILFOV. O femeie însărcinată în luna a noua, care locuieşte în localitatea Adâncata, a fost dusă, ieri, la o maternitate din Bucureşti cu elicopterul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

MARAMUREŞ. Parcul Natural „Munţii Maramureşului" va avea, din martie, două centre de cercetare a florei şi faunei, la Leordina şi la Crasna Vişeului. Proiectul a costat 550.000 de euro, din bani europeni.

MEHEDINŢI. Opt administratori ai asociaţiilor de proprietari din Drobeta-Turnu Severin sunt cercetaţi penal pentru că au cheltuit în interes personal încasările pentru întreţinere. Aurelia Blaga a recunoscut că a furat 140.000 de lei.

MUREŞ. Trei tineri sunt acuzaţi că au violat, în cimitirul din comuna Maia, două fete, de 12, respectiv 16 ani. Tinerii, cu vârste între 19 şi 23 de ani, au fost arestaţi preventiv.

NEAMŢ. O companie germană va amenaja la Făurei, până la sfârşitul anului, cel mai mare parc eolian din judeţ până la sfârşitul anului. Energia va asigura iluminatul public gratis pentru cei 2.300 de locuitori.

OLT. Şoferul de pe ambulanţă prins băut la volan a fost repus în drepturi. Gheorghe Mihai a câştigat procesul cu Serviciul de Ambulanţă şi a obţinut dreptul de a reveni la locul de muncă, de unde fusese concediat în noiembrie 2009.

PRAHOVA. Zăpadă amestecată cu nisip, sare şi clorură de magneziu ajunge în râurile Prahova şi Teleajen. Staţia de epurare a Ploieştiului, veche de peste 40 de ani, se defectează des, iar, pentru a nu inunda locaţia, angajaţii dau drumul la apa netratată direct în râu, pe un canal ocolitor.

SATU MARE. Contrabandă de ţigări pe două roţi. Sătmăreanul Elek Csaba (41 de ani) a încercat să aducă ilegal în ţară 122 de pachete de ţigări ascunse sub scaunul unui scuter. El a fost amendat cu 5.000 de lei şi a rămas fără scuter.

SĂLAJ. „Tablouri vii" expuse la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, de ieri până la 11 martie. Tablourile, realizate prin presarea pe pânză a unor plante, sunt alternative la cadourile de Marţişor şi 8 Martie. Preţurile pornesc de la 50 de lei.

SIBIU. Nunta de la Biserica de Gheaţă a fost anulată de viscol. Craiovenii Cristina şi Traian Cătană, care îşi planificaseră nunta pentru 14 februarie, la Bâlea Lac, au fost nevoiţi să-şi anuleze programarea din cauza vremii nefavorabile.

SUCEAVA. Cetatea de Scaun a Sucevei va fi reabilitată în totalitate. Până în 2015 vor fi refăcute sala tronului, temniţele, bucătăria şi capela unde se ruga Ştefan cel Mare înainte de bătălii. Lucrările costă 14 milioane de euro, din bani europeni.

TELEORMAN. Primarii din judeţ nu au trimis Consiliului Judeţean nicio solicitare de fonduri pentru modernizarea drumurilor comunale. În Teleorman sunt 325 de kilometri de astfel de şosele, din care doar jumătate sunt în stare bună.

TIMIŞ. Explozie cu doi morţi şi niciun vinovat. Procurorii au anunţat, ieri, că muncitorii care au rupt ţeava de gaz şi care au provocat explozia din 2008, de lângă un şantier din Timişoara, nu sunt cercetaţi penal. Ei au decis că nu a fost accident de muncă.

TULCEA. Circulaţia navelor maritime pe canalul Sulina a fost reluată ieri, ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice. Pe Dunăre au reapărut mici formaţiuni de gheaţă, care însă nu creează probleme navelor.

VASLUI. Demiteri la Ambulanţă. Managerul Dan Filiboiu şi directorul medical Mariana Niţoi au fost schimbaţi, ieri, din funcţii. Decizia a fost luată de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce doi pacienţi au murit din cauza întârzierii cu care au ajuns ambulanţele.

VÂLCEA. În faţa Primăriei oraşului Râmnicu-Vâlcea au fost amplasate primele panouri alimentate de la soare. Edilii au votat acordarea fondurilor de un milion de euro pentru achiziţionarea becurilor ecologice şi a lămpilor cu tehnologie LED. Ei spun că investiţia se va recupera din costurile mici pentru energia electrică.

VRANCEA. Peste 30 de tone de făină şi zahăr, primite de la Uniunea Europeană, zac în depozitele Cantinei de Ajutor Social, deoarece persoanele îndreptăţite să beneficieze de alimente sunt de negăsit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite