Judeţ cu judeţ: Meteorologii au anunţat că în Munţii Făgăraş riscul de avalanşă a atins gradul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitari din Buzău au confirmat prezenţa bacilului piocianic în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean. Bărbatul din Craiova care a bătut un bătrân pentru că traversa prea încet strada este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Peste 400 de bebeluşi din judeţul Sălaj au rămas fără lapte praf gratuit.  Meteorologii au anunţat că în Munţii Făgăraş riscul de avalanşă a atins gradul trei.

ALBA. Firma de transport în comun din Alba Iulia va introduce, de la sfârşitul acestei luni, sistemul de ticketing. Prin acest sistem, călătorii nu vor mai folosi bilete, ci cartele electronice.

ARAD. Primarul Gheorghe Falcă, din nou în faţa instanţei. Mai mulţi consilieri locali au fost audiaţi, ieri, la Tribunalul Arad. Ei au fost interogaţi despre modul în care a fost vândut terenul fostei Fabrici de zahăr. Edilul este acuzat de corupţie.

ARGEŞ. Magiunul de Topoloveni a primit, ieri, distincţia „Superior Taste Award", acordată de Institutul Internaţional Taste and Quality din Bruxelles. Este primul produs alimentar tradiţional românesc premiat de renumitul institut. Premiul va fi ridicat de la Bruxelles, la 27 mai, de către reprezentanţii SC Sonimpex Serv Com SRL, firma care deţine produsul.

BACĂU. Peste 500 de băcăuani vor beneficia, de la sfârşitul lunii, de bilete de tratament cu reducere în staţiuni balneare. Cei interesaţi se pot adresa Casei Judeţene de Pensii.

BIHOR. Avocatul lui Laszlo Tőkés a cerut, ieri, la primul termen al procesului, strămutarea dosarului de divorţ de la Oradea la București. Edith Tőkés, soţia fostului episcop reformat, s-a opus strămutării.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Buturuga care adună PET-uri. Un angajat al Sistemului de Gospodărire a Apelor din Rodna a improvizat o buturugă de lemn cu aşchii care arată ca o greblă şi cu care se adună săptămânal 100 de kilograme de recipiente din plastic.

BOTOŞANI. Centrul vechi al oraşului Botoşani este refăcut pe jumătate, deşi mai sunt doar patru luni până când reabilitarea ar trebui finalizată. Lucrările de reparaţii la cele 17 clădiri au început în 2008.

BRAŞOV. Criza medicamentelor, dezbătută la Poiana Braşov. De azi până sâmbătă, va avea loc Forumul Industriei Farmaceutice, în cadrul căruia se vor căuta soluţii pentru rezolvarea problemei medicamentelor.

BRĂILA. Răfuială între interlopi. Un autoturism Mercedes nou a luat foc, iar pompierii spun că a fost incendiat intenţionat cu cocktailuri Molotov. Maşina, care îi aparţinea lui Dan Roşca, cunoscut în lumea interlopă, a fost distrusă în totalitate.

BUZĂU. Inspectorii sanitari au confirmat prezenţa bacilului piocianic în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean din Buzău. Bacilul poate provoca decesul pacienţilor. Secţiile vor fi închise pentru dezinfecţie, iar şase angajaţi au fost amendaţi.

CARAŞ-SEVERIN. Revoltă din cauza gunoiului. Localnicii din Lupac nu vor ca în comuna lor să se construiască un centru de colectare şi gestionare a deşeurilor din tot judeţul. Groapa ecologică ar afecta 40 de hectare de păşune.

CĂLĂRAŞI. Noapte albă pentru cultură. Muzeul Dunării de Jos va fi deschis în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar autorităţile vor asigura transportul gratuit pentru bulgarii din oraşul Silistra. Intrarea va fi liberă.

CLUJ. Trei persoane au fost lovite, în mai puţin de o săptămână, pe trecerile de pietoni din Cluj-Napoca de maşini care circulau cu viteză. Autorităţile vor să instaleze semafoare şi limitatoare de viteză în locurile periculoase.

CONSTANŢA. Peste o mie de litri de motorină s-au scurs în apele Mării Negre, în Portul Constanţa. Poluarea s-a produs după ce o conductă de motorină a fost perforată de hoţii de combustibil. În apă au fost împrăştiate materiale depoluante. Poliţiştii încearcă să identifice hoţii şi au descoperit o instalaţie artizanală cu care furau motorină.

COVASNA. Sărbătoare în Secuime. De astăzi până la 21 mai, are loc prima ediţie a Zilelor Ţinutului Secuiesc, care include concerte, expoziţii şi tabere artistice. Sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, va avea loc parada cârnaţilor.

DÂMBOVIŢA. Taxa de gunoi depăşeşte chiar şi de cinci ori valoarea impozitului pentru locuinţe în judeţ. Oamenii sunt obligaţi să achite anual 200 de lei pentru a li se ridica resturile menajere.

DOLJ. Şmecherul din BMW este cercetat. Potrivit medicilor legişti, Pavel Rentea (62 de ani) a decedat din cauza loviturilor primite de la Cosmin Drăgan (22 de ani). Pensionarul a fost bătut pentru că traversa prea încet o stradă din Craiova.

GALAŢI. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că primul spital din judeţ care va fi închis este cel de la Iveşti. Unitatea cu 100 de paturi va deveni azil de bătrâni şi va trece în administrarea Consiliului Judeţean.

GIURGIU. Educaţie moral religioasă pentru deţinuţi. 25 de tineri şi minori de la Penitenciarul Giurgiu au participat, ieri, la o întâlnire cu mai mulţi preoţi, care i-au sfătuit să-şi întemeieze familii la ieşirea din închisoare.

GORJ. Complexul Energetic Turceni a primit patru amenzi, în valoare totală de 16.000 de lei, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, după ce un angajat a murit electrocutat la Mina Tehomir, la sfârşitul lunii martie.

HARGHITA. Mere din import pentru elevi. Copiii primesc, de astăzi, alături de lapte şi corn, şi mere, care însă nu au putut fi cumpărate de la producătorii locali, întrucât fructele încă nu s-au copt.

HUNEDOARA. Jaf în numele poliţiei. Mircea Curea (21 de ani), din Deva, este urmărit penal pentru tâlhărie şi sechestrare de persoane, după ce s-a dat drept poliţist şi a încătuşat un bărbat, căruia i-a luat banii şi telefonul mobil.

IALOMIŢA. Se pot cumpăra medicamente doar ziua. Farmaciştii din Slobozia refuză să asigure permanenţa în timpul nopţii, din lipsă de bani şi de personal. Farmaciile au de recuperat 180 de milioane de lei de la Casa de Asigurări.

IAŞI. Ucigaşul pictoriţei Ilinca Gînju şi-a revenit din comă şi va fi anchetat. Marius Crudu (38 de ani) a încercat să se sinucidă, după ce şi-a înjunghiat amanta. Bărbatul este de nouă ani în evidenţele Spitalului de Psihiatrie Socola, iar la 5 mai i s-a recomandat să se interneze, dar a refuzat.

ILFOV. Locuitorii oraşului Voluntari sunt nemulţumiţi că Primăria a dat 3,5 milioane de euro pentru construirea unei catedrale şi că mai este nevoie de aceeaşi sumă pentru terminarea lucrărilor. Edilii spun că ar costa şi mai mult conservarea construcţiei.

MARAMUREŞ. La Baia Mare s-a deschis ieri primul butic vintage din judeţ. Preţurile hainelor încep de la 20 de lei şi ajung până la 1.000 de euro, cât costă o rochie de mireasă lucrată manual.

MEHEDINŢI. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin va putea fi preluat de Consiliul Judeţean doar după ce toate datoriile vor fi plătite. Unitatea medicală are datorii de peste şapte milioane de lei, sumă egală cu bugetul judeţului.

MUREŞ. Staţiile SMURD din localităţile Iernut, Sovata, Deda şi Ibăneşti ar putea fi închise pentru că sunt finanţate în întregime de autorităţile publice locale, care nu mai au bani.

NEAMŢ. Peste 1.500 de nemţeni cer bani pentru proteze. Pe listele de aşteptare ale Casei de Asigurări de Sănătate se află persoane cu malformaţii grave, însă instituţia nu are banii necesari pentru achiziţionarea acestora.

OLT. Alpinistul Horia Colibăşanu le-a arătat, ieri, slătinenilor pozele pe care le-a făcut pe cel mai periculos munte din lume, Annapurna (8.091 de metri). Primăria Slatina a fost sponsorul oficial al expediţei, pentru care a plătit 21.000 de lei.

PRAHOVA. Trafic închis la Comarnic. Astăzi, până la ora 12.00, nu se va circula pe DN1, întrucât au loc lucrări de reparaţii la pasarelele pietonale din zona localităţii. 

SATU MARE. Campania de imunizare a bebeluşilor sătmăreni cu vaccin anti-TBC adus din Ungaria începe astăzi. Medicii vor vaccina 800 de copii până la 31 mai, când expiră cele 1.000 de doze de vaccin donate.

SĂLAJ. Peste 400 de copii din judeţ au rămas fără lapte praf gratuit după ce stocul Direcţiei de Sănătate Publică a fost epuizat. Ministerul Sănătăţii nu a alocat încă fondurile pentru achiziţionarea laptelui.

SIBIU. Risc de avalanşă de gradul trei în Munţii Făgăraş. Meteorologii îi avertizează pe turişti că la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară 147 de centimetri, se pot produce în orice moment avalanşe, din cauza încălzirii vremii.

SUCEAVA. Pacienţii de la Spitalul Judeţean sunt nevoiţi să vină cu medicamente de acasă. Conducerea celui mai mare spital din judeţ spune că mai poate asigura tratament doar pentru urgenţe.

TELEORMAN. Show auto de criză la Alexandria. Doar câţiva distribuitori de maşini participă la salonul organizat în faţa Casei de Cultură. Mai mult succes are însă expoziţia de flori din acelaşi loc.

TIMIŞ. Leafă de lux în primărie: 5.000 de lei. Cel mai mare salariu din cei 350 de funcţionari care apar pe site-ul Primăriei Timişoara îl are Doina Popa, consilier la Serviciul de Publicitate şi Comerţ.

TULCEA. Tabăra Sulina, la un pas de faliment. Doar 30% din locuri au fost rezervate pentru această vară. Tabăra are o capacitate de 300 de locuri, iar cazarea şi cele trei mese costă 62 de lei pe zi.

VASLUI. Examen cu peripeţii. Zeci de şcoli de clasa a VIII-a din judeţ au rămas, ieri, fără curent înaintea începerii evaluării la matematică. Defecţiunea a fost însă remediată la timp pentru ca subiectele să poată fi primite prin internet.

VÂLCEA. Satul de vacanţă Ostroveni, transformat în Aqua Park. Autorităţile din Râmnicu Vâlcea au aprobat investiţia de trei milioane de euro pentru cea mai modernă bază nautică din Oltenia. Parcul va fi gata în cinci ani.

VRANCEA. Fiscul, dat în judecată de angajaţi. Peste 360 de funcţionari solicită în instanţă sporurile pentru cinci ani. 62 de angajaţi au câştigat deja procesele şi vor primi, în total, 200.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite