Judeţ cu judeţ: Medicii de familie din Arad au lansat un forum de discuţii despre gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie din Arad au lansat un forum de discuţii despre gripa porcină. Un inspector al Poliţiei Animalelor din Botoşani va verifica cum sunt respectate drepturile animalelor în judeţ.Cincizeci de foşti şi actuali consilieri locali şi judeţeni din Iaşi vor fi audiaţi de către procurorii DNA pentru finanţarea echipei Poli Iaşi.Un copil de 14 ani din Păuneşti, Vrancea, a murit în timp ce juca fotbal după ce peste el s-a

ALBA. La secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost amenajată o sală de terapie ocupaţională în spaţiul fostei spălătorii. Aici, pacienţii pot pot picta sau pot realiza diverse obiecte artizanale.

ARAD. Patronatul medicilor de familie din Arad a lansat un forum de discuţii online pentru gripa nouă. Astfel, doctorii de familie stau la dispoziţia arădenilor care vor să afle cât mai multe despre boală sau despre vaccin.

ARGEŞ. Urmărit general prins când îşi împingea maşina. Marius Drăghia (29 de ani) a fost legitimat de poliţiştii din comuna Albota când încerca să-şi pornească autoturismul. Bărbatul a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru înşelătorie.

BACĂU. Două accidente mortale într-o singură noapte. Un bărbat de 46 de ani şi-a pierdut viaţa, vineri noaptea, în localitatea Oraşa-Livezi, după ce a încercat să evite un câine şi a intrat într-un copac. Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a intrat cu motocicleta într-o căruţă.

BIHOR. „Teroristul" din Criş a fost eliberat, vineri seara, de magistraţii Judecătoriei Oradea. Luna trecută, Alin Mateiaş a furat un autoturism şi a tras cu un pistol asupra poliţiştilor care îl urmăreau.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Doi directori de deconcentrate vor fi repuşi în funcţie de judecători. Mihai Mureşan, fostul inspector şcolar general, şi Ioan Burcuşel, fostul şef al Direcţiei de Cultură Culte şi Patrimoniu, au obţinut în instanţă reinstalarea în funcţie şi plata retroactivă a salariilor.

BOTOŞANI. Un inspector al Poliţiei Animalelor va verifica, din februarie, pe baza sesizărilor botoşănenilor, cum sunt respectate drepturile animalelor în judeţ. Proprietarii care-şi maltratează animalele pot primi amenzi de până la 10.000 de lei.

BUZĂU. Gheorghe Miu (57 de ani), directorul filialei buzoiene a unei firme din Bucureşti, s-a spânzurat, vineri seară, după ce şeful său i-a cerut să disponibilizeze jumătate dintre subordonaţi. Miu a lăsat două bilete de adio, unul adresat conducerii companiei şi altul pentru familie. El urma să dea afară cinci persoane.

BRAŞOV. Patinajul artistic a revenit în prim-planul sporturilor de iarnă la Braşov. După o pauză de şase ani, ieri s-a organizat Cupa Consiliului Judeţean, la care au participat 43 de sportivi de la şapte cluburi din ţară. Concurenţii au fost împărţiţi în patru categorii: debutanţi, cadeţi, copii şi juniori.

BRĂILA. Afacere în domeniul spionajului. Brăileanul Ionuţ Costea vinde ceasuri, brichete sau pixuri care filmează sau înregistrează, dar şi GPS-uri pentru urmărire. Clienţi fideli sunt cei care-şi urmăresc soţiile, bonele şi angajaţii.

CARAŞ-SEVERIN. Proprietarii de hoteluri şi de cabane de pe Semenic se plâng că vremea prea caldă îi duce la faliment. Ei spun că de la deschiderea sezonului au avut foarte puţini turişti pentru că n-au avut zăpadă.

CĂLĂRAŞI. Intrarea la Grădina Zoologică se va scumpi, de la 1 februarie, cu 50%. Noile tarife vor fi de 2 lei pentru copii şi 3 lei pentru adulţi. Conducerea Zoo speră ca veniturile realizate astfel, estimate la 150.000 de lei anual, să asigure o mare parte din costurile pentru hrana animalelor.

CLUJ. Jumătate din spaţiile comerciale din centrul oraşului Cluj-Napoca sunt pustii, deşi chiriile au fost reduse în ultimul timp cu 10-20%. Analiştii imobiliari susţin că preţurile vor scădea şi anul acesta cu acelaşi procent faţă de media de 60 de euro metrul pătrat.

CONSTANŢA. O elevă de 13 ani din Murfatlar a ajuns beată la spital în weekend după ce, înainte de cursuri, a băut o cană de ţuică. Alexandra Boangiu le spusese prietenelor ei că era dezamăgită în dragoste. Riscă exmatricularea.

COVASNA. Filme despre încălzire globală difuzate la Sfântu Gheorghe. Localnicii vor putea urmări la sfârşitul lunii peliculele „One Degree Matters" şi „Environmental Atlas of Europe", lansate la Copenhaga în luna trecută.

DÂMBOVIŢA. Anchetatorii au abandonat căutările cuţitului cu care criminalul de 15 ani din Moreni şi-a înjunghiat mama. Ionuţ Savin şi-a omorât mama adoptivă supărat că nu-i plătise internetul.

DOLJ. Sute de colegi, elevi şi cunoscuţi au participat, ieri, la înmormântarea Gabrielei Stelea, profesoara care s-a spânzurat joi. Prietenii femeii spun că aceasta era disperată din cauza divorţului şi a restructurărilor din liceul unde lucra.

GALAŢI. Cursuri de înot în plină iarnă. După ce nu a fost funcţional mai bine de un deceniu, singurul bazin acoperit din Galaţi, cel al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri", a fost redeschis. Acesta va fi accesibil publicului larg, inclusiv pentru lecţii de înot.

GIURGIU. O femeie de 35 de ani din Giurgiu a înşelat statul cu peste 200.000 de lei. Ea este cercetată pentru evaziune fiscală după ce „a uitat" să-şi plătească impozitul pe câştigul provenit din vânzarea de legume şi fructe.

GORJ. Un medic a băgat trei oameni în spital. Gabriel Iliescu, psihiatru din Târgu-Jiu, a provocat un accident de circulaţie în care trei persoane au fost rănite. Medicul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

HARGHITA. Schi ieftin la Tuşnad Băi. Abonamentul zilnic pe cea mai nouă pârtie din ţară este de 30 de lei de persoană. Pârtia are o lungime de 500 de metri şi este de dificultate medie.

HUNEDOARA. Colegii Lorenei Hurdea, care s-a sinucis la 16 ani, spun că profesorul de matematică Alin Cioară o jignea pe fată în faţa clasei. Tinerii cred că acest lucru a zdruncinat psihicul fetei.

IALOMIŢA. Peste 700 de fermieri din judeţ nu au primit prima tranşă din subvenţia acordată de Uniunea Europeană pentru că au declarat eronat parcelele pe care le lucrează.

IAŞI. Cincizeci de foşti şi actuali consilieri locali şi judeţeni, în frunte cu primarul Gheorghe Nichita, vor fi audiaţi, în calitate de învinuiţi, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Edilii trebuie să dea explicaţii despre finanţarea din bani publici, cu 4,5 milioane de lei, a echipei de fotbal Poli Iaşi.

ILFOV. Doi tineri, de 22, respectiv 23 de ani, au fost prinşi în localitatea Mogoşoaia cu o căprioară moartă în portbagaj. Animalul avea urme de lanţ în jurul gâtului. Cei doi sunt cercetaţi pentru braconaj.

MARAMUREŞ. De ieri se schiază pe pârtia de la Izvoare. Stratul de zăpadă bătătorită este acum de 25 de centimetri, iar lungimea pârtiei este de 1.200 de metri.

MEHEDINŢI. Spitalul de Urgenţă este în colaps. Cea mai mare unitate medicală din judeţ are o datorie de 13 milioane de lei la utilităţi, saloanele sunt pline de gândaci, aparatura este veche, iar bolnavii îşi aduc de acasă mâncare şi medicamente.

MUREŞ. Florin Piersic va fi sărbătorit la Târgu-Mureş. Artistul va juca în spectacolul „Străini în noapte". alături de Emilia Popescu, pe scena Teatrului Naţional la 26 ianuarie, cu o zi înainte de a împlini 74 de ani.

OLT. Cod galben pe Dunăre. Avertizarea vizează localităţile Corabia, Gârcov, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii şi Orlea. Apele fluviului au inundat mai multe păduri şi păşuni la Corabia şi Gârcov.

NEAMŢ. Pârtia de schi de pe muntele Cozla din Piatra Neamţ a fost deschisă oficial ieri. Administratorii bazei spun că în următoarea perioadă se aşteaptă la o avalanşă de turişti din toată ţara. Pârtia, în lungime de un kilometru, este dotată cu instalaţie de nocturnă şi de teleschi, dar şi cu tunuri de zăpadă.

PRAHOVA. Primăria Ploieşti oferă un premiu de 30.000 de euro celui mai inspirat proiect de arhitectură pentru refacerea vechiului Hipodrom, unde se află 250 de cai. Şase tineri arhitecţi s-au înscris deja în competiţie.

SATU MARE. S-a deschis prima sală de gimnastică pentru gravide în Satu Mare. La „Mamagym", viitoarele mămici învaţă cum să facă faţă fricii de dinaintea naşterii. Abonamentul la curs costă 150 de lei pe lună.

SĂLAJ. Pălinca de Sălaj a ajuns la Berlin. Băutura se află în capitala Germaniei la Expoziţia internaţională pentru industria alimentară „Săptămâna Verde", care va fi deschisă până la 24 ianuarie.

SIBIU. Micii şahişti din întreaga ţară se întrec în acest weekend la Sibiu. La Grand Prix Junior participă 36 de copii, cu vârste între 8 şi 12 ani. Câştigătorii vor fi premiaţi azi.

SUCEAVA. Peste 200 de invalizi din judeţ sunt nevoiţi să meargă lunar la Direcţia Generală de Asistenţă pentru a-şi ridica certificatele care le atestă gradul de handicap. Actele erau expediate prin curier, dar instituţia a reziliat contractul cu Poşta Română.

TELEORMAN. Locatarii mai multor blocuri din Roşiorii de Vede s-au revoltat după ce le-a fost restricţionată furnizarea apei potabile din cauza datornicilor. Ei au apă doar patru ore pe zi, iar oamenii spun că aceasta este murdară.

TIMIŞ. Locatarii blocului din Timisoara care au rămas pe străzi în urma deflagraţiei de vineri şi-au petrecut noaptea în maşini, pentru a păzi blocul de hoţi. Ieri a început operaţiunea de salvare a bunurilor din garsonierele afectate.

TULCEA. Pescarii sportivi cu ştate vechi în Deltă simt pe pielea lor consecinţele pescuitului excesiv din ultimele decenii. În căutarea marilor capturi, ei s-au reorientat spre lacurile din jurul Capitalei sau spre alte zone special amenajate.Sunt înregistraţi 1.500 de pescari profesionişti şi 5.000 amatori.

VASLUI. Parcul auto al poliţiei va fi dotat, până la finalul lunii, cu şase maşini echipate cu aparate radar. Oamenii legii au cerut dublarea parcului auto, pentru că nu pot face faţă numărului tot mai mare de vitezomani.

VÂLCEA. Zeci de familii sunt ameninţate cu strămutarea. În căutarea lignitului, excavatoarele Exploatării Miniere a Cărbunelui au ajuns aproape de locuinţele oamenilor. Aproximativ 30 de case riscă să fie dărâmate, iar pentru despăgubirea proprietarilor Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va plăti 15 milioane de lei.

VRANCEA. Un baiat de 14 ani a murit, ieri, la fotbal, zdrobit de un mal de pământ. El juca fotbal pe fundul unei râpe de lângă comuna Păuneşti, împreună cu un prieten de aceeaşi vârstă. Cel de-al doilea puşti se află în comă la spital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite