Judeţ cu judeţ: Lacurile sărate din Telega, judeţul Prahova, au îngheţat bocnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Un bărbat din Arad a fost bătut cu vătraiul de tatăl său de 84 de ani, care l-a confundat cu un hoţ. 162 de elevi din Brăila au fost găsiţi de poliţişti în baruri, deşi ar fi trebuit să se afle la ore. O femeie din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, figurează cu datorii la curent, deşi a murit în urmă cu 18 ani. Lacurile sărate din Telega, judeţul Prahova, au îngheţat bocnă. Sibienii sunt invitaţi sâmbătă seara la conc

ALBA. Bolnavii de cancer îşi cheltuie toate economiile pentru a supravieţui, deşi, teoretic, beneficiază de tratamente gratuite. Cei mai muţi dintre cei peste o mie de bolnavi din Alba Iulia plătesc în plus până la 500 de lei lunar pentru tratamente.

ARAD. Confundat cu un hoţ şi bătut măr. Un bărbat de 54 de ani din Simand Cuz a ajuns, ieri, la spital în stare gravă, după ce tatăl său în vârstă de 84 de ani a crezut că e un hoţ şi l-a bătut cu vătraiul.

ARGEŞ. Pentru că nu mai au bani să plătească partidele de vânătoare şi taxa anuală la asociaţie, peste 300 de argeşeni şi-au scos armele la vânzare.

BACĂU. Un bărbat fără adăpost a murit în noaptea de marţi spre miercuri, iar alţi trei băcăuani au suferit degerături din cauza frigului şi au ajuns la spital.

BIHOR. Protest împotriva închiderii şcolii. Peste 70 de elevi ai Şcolii Generale „Alexandru Roman" din Oradea au protestat, ieri, la Inspectoratul Şcolar, Prefectură şi la Primărie. Copiii refuză comasarea claselor lor cu cele de la o altă şcoală. Luni, părinţii lor au ameninţat că intră în greva foamei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Jandarmeria şi Armata se bat pe Miliţie. Cele două instituţii se judecă pentru pentru fostul sediu al Miliţiei din Bistriţa, care a fost cedat de Consiliul Judeţean jandarmilor.

BOTOŞANI. „Dorel" a ţinut 13.000 de botoşăneni în frig, la minus 28 de grade Celsius. Familiile racordate la sistemul centralizat au stat în frig mai bine de 24 de ore, după ce o conductă s-a spart pentru că un angajat a supraîncălzit instalaţia.

BRAŞOV. Concurs de imaginaţie la „Cursa Trăsniţilor" de pe Pârtia Bradul din Poiana Braşov. Iubitorii de sporturi de iarnă, dar şi de senzaţii tari, sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 16.00, cu sănii cât mai neobişnuite, realizate manual. Banii din taxele de participare, 20 de lei de persoană sau 100 de lei de companie, vor fi donaţi elevilor cu rezultate excepţionale din Braşov.

BRĂILA. Razie în cârciumi. Poliţiştii şi jandarmii au găsit, marţi, în baruri şi în cafe-internet-uri 162 de liceeni care chiuleau de la ore şi beau şi fumau. Mulţi dintre elevi nu au ştiu nici măcar la ce materie ar fi trebuit să fie prezenţi.

BUZĂU. Patru specialişti indieni în oftalmochirurgie vor opera gratis, timp de trei săptămâni, 300 de bolnavi cu cataractă. Proiectul este finanţat de filialele Clubului Rotary din Buzău şi Madras.

CARAŞ-SEVERIN. Primul parc industrial din judeţ este gata. Investiţia de la Reşiţa a fost de 10 milioane de euro, iar acum administraţia trebuie să găsească chiriaşi. Un parc similar, din Timiş, a fost închiriat în totalitate după 5 ani.

CĂLĂRAŞI. Peste 100 de şcoli şi 135 de grădiniţe din judeţ nu au nici până acum autorizaţie sanitară de funcţionare, în special din lipsă de apă curentă. Majoritatea directorilor unităţilor de învăţământ nici măcar nu au depus documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei.

CLUJ. Suspecţii spargerii de la Banca Transilvania rămân în arest. Recursul lui Andrei Hosu şi Bogdan Baciu a fost respins, ieri, în mod irevocabil, deşi avocaţii au invocat vicii de procedură.

CONSTANŢA. Părinţii care şi-au dus, ieri, copiii la Secţia de Pediatrie din Policlinica nr. 1 din Constanţa au găsit cabinetele goale. Medicii nu au mers la muncă din cauza frigului din cabinete, unde se schimbă ţevile de la calorifere. Situaţia va mai dura două-trei zile. :
COVASNA. Locuitorii din Comandău vor ridica la finele săptămânii un om de zăpadă de aproximativ şapte metri, cu ocazia Serbărilor Zăpezii. Localnicii şi turiştii vor participa la concursurile de aruncat bulgări sau de sculptat în zăpadă.

DÂMBOVIŢA. Plăteşte facturi, deşi a murit de ani de zile. Ioana Şerban din Târgovişte a murit în urmă cu 18 ani, dar de şapte ani pe numele ei se emit facturi la curentul electric, care includ şi taxa radio. Familia a depus la Electrica o cerere pentru încheierea contractului, dar fără rezultat.

DOLJ. O octogenară din Craiova este intermediar pentru un miliardar. Rosalia Gherghina vinde primăriei un teren de şapte hectare, cumpărat de la un om de afaceri cu 300.000 de euro, mult sub preţul pieţei. Bătrâna cere dublu pe teren, iar Consiliul Local va decide azi dacă acceptă tranzacţia.

GALAŢI. Cadavrul unui nou-născut a fost descoperit, ieri, la groapa de gunoi din Galaţi de către angajaţii unei societăţi de salubritate. Criminaliştii au dus trupul îngheţat la morga Spitalului de Urgenţă, unde legiştii vor stabili dacă bebeluşul a fost născut mort sau a fost lăsat să moară în frig. Poliţiştii vor începe ancheta după ce vor primi rezultatele autopsiei.

GIURGIU. Chef cu... strigături. Patru tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru tentativă de omor calificat şi violare de domiciliu. În timpul petrecerii unui prieten s-au luat la ceartă cu gazda, pe care au lovit-o în cap cu o bâtă şi cu o sapă.

GORJ. Şase cabane de lux în valoare de peste un milion de euro, din staţiunea Rânca, s-au făcut scrum ieri. Complexul turistic a luat foc de la un scurtcircuit, iar pompierii au intervenit cu întârziere, întrucât cele două maşini s-au defectat pe drum.

HARGHITA. Un incendiu a izbucnit, ieri, la Casa de Cultură din Gheorgheni. Pompierii au stins focul după o oră, iar pagubele depăşesc 10.000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric. :

HUNEDOARA. Avocatul lui Alin Cioară susţine că profesorul este şantajat. Un prieten al Lorenei Hurdea, eleva care s-a sinucis din dragoste pentru dascăl, a făcut publică o înregistrare audio în care Cioară se lăuda cu favorurile sexuale promise de tânără.

IALOMIŢA. Trei clopote din aramă au fost furate, ieri, din bisericile din Bărcăneşti. Poliţiştii monitorizează centrele de recuperare a materialelor feroase şi neferoase, locuri unde hoţii pot valorifica clopotele.

IAŞI. Ahmet Timofte (23 de ani) reţinut, ieri, de poliţişti, este principalul suspect al jafului armat de la un magazin de haine din Iaşi. Sâmbătă, tânărul a ameninţat-o pe vânzătoare cu un pistol artizanal şi i-a cerut cei 300 de lei din casierie.

ILFOV. Zeci de pacienţi din toată ţara vin zilnic la Spitalul Judeţean pentru a-şi măsura nivelul calciului din organism. Aici se află singurul aparat de osteodensitometrie din România.

MARAMUREŞ. Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu" din Baia Mare pune la dispoziţia celor cu deficienţe de vedere, de ieri, un serviciu de cărţi audio. Este vorba de 40 de titluri, printre care „Memoriile unei gheişe", „Îndrăgostită de un masai", „Moştenitorii" sau „Îngeri şi demoni".

MEHEDINŢI. Doar o infirmieră la 30 de paciente. La Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin cinci dintre cei 11 medici trebuie să se pensioneze, iar cadrele medicale rămase sunt prea puţine pentru sutele de pacienţi.

MUREŞ. Un locuitor din Târgu Mureş are de plătit o factură de 1.200 de lei la căldură pe luna decembrie. El nu s-a debranşat de la sistemul centralizat de termoficare, deşi mai toţi vecinii săi au centrale termice, iar acum este nevoit să achite şi pierderile de pe reţea.

NEAMŢ. Enoriaşii i-au cerut preotului Constantin Ţuţuianu de la Biserica „Sfinţii Voievozi" din Piatra Neamţ să renunţe la orga şi statuietele catolice aduse în lăcaşul ortodox.

OLT. Marin Cârstea (38 de ani), din Slatina, a fost ucis accidental marţi seara de Marius Stanciu (29 de ani), alături de care trebuia să meargă ieri la vânătoare. Bărbatul a fost împuşcat cu arma de vânătoare a italianului Davide Del Bella, care se afla în apartamentul criminalului.

PRAHOVA. Au îngheţat bocnă chiar şi lacurile sărate. Ultima dată când au îngheţat lacurile formate în locul ocnelor din comuna Telega a fost în 2000, dar atunci pojghiţa de gheaţă era subţire.

SATU MARE. Liberi după ce au vrut să spargă sediul poliţiei. Parchetul Satu Mare a decis, ieri, că niciunul dintre cei zece care au vrut să fure duminică ţigări din clădirea oamenilor legii nu prezintă pericol social.

SĂLAJ. Poduri de gheaţă groase de peste 10 centimetri. Pe lacul de acumulare Vârşolţ, gheaţa are o grosime de 5 centimetri, iar la acumularea Sălăţig aceasta măsoară 12 centimetri. Poduri de gheaţă s-au format şi pe cursurile mai mici de apă din judeţ.

SIBIU. Italianul Franco Midiri, câştigătorul marelui premiu la San Remo 2009, a sosit ieri la Sibiu, unde va susţine un concert sâmbătă, la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 25 de lei. Cântăreţul va dona 10% din încasări în scopuri umanitare.

SUCEAVA. Contracte-capcană la şcolile de şoferi. Reprezentanţii Autorităţii Rutiere din Suceava vor verifica toate şcolile de şoferi din oraş, după ce doi tineri au plătit cu 300 de lei mai mult decât era trecut în contract. Ei achitat iniţial 2.500 de lei.

TELEORMAN. Trei tineri au atacat un cuplu de pensionari din localitatea Trivalea Moşteni de la care au furat 520 de lei. Ei erau mascaţi şi i-au ameninţat pe bătrâni cu şurubelniţa. Toţi trei au fost reţinuţi de poliţişti.

TIMIŞ. Un revoluţionar cere execuţia silită a generalilor Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac. Constantin Minică (52 de ani) are o decizie definitivă şi irevocabilă prin care cei doi trebuie să-i plătească timişoreanului 10.000 de lei pentru că a fost împuşcat în coloană, în 1989.

TULCEA. Cereri duble faţă de numărul de locuri la creşe. În Tulcea sunt patru creșe care au în total 200 de locuri, iar peste 400 de persoane vor să-şi înscrie copiii.

VASLUI. Un tânăr de 20 de ani din Vaslui a supravieţuit după ce s-a aruncat pe geam de la etajul patru al unui bloc. Ieri, a vrut să se sinucidă după o ceartă cu sora sa, dar a căzut pe un gard viu şi s-a ales doar cu o fractură nazală şi câteva răni.

VÂLCEA. Primăria Râmnicu-Vâlcea investeşte de două ori în acelaşi loc. Autorităţile au aprobat alocarea unui milion de lei pentru amenajarea zonei Cina din Ostroveni, care a fost refăcută şi în urmă cu trei ani. Experţii primăriei propun schimbarea pavelelor şi instalarea a 40 de stâlpi de iluminat.

VRANCEA. La Penitenciarul Focşani, 82 dintre cei peste 600 de deţinuţi abia învaţă alfabetul. Alţi 123 de puşcăriaşi sunt elevi în clasele I-VIII.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite