Judeţ cu judeţ: La Mahmudia se va construi primul parc acvatic din judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Florin Gheorghe
Foto: Florin Gheorghe

Comercializarea păsărilor vii este interzisă în pieţele, târgurile şi oboarele din Giurgiu, pentru prevenirea apariţiei gripei aviare la păsările domestice. Magazinele din Cluj-Napoca unde se vând produse etnobotanice s-au redeschis : Drumul Naţional Satu Mare – Sighetu Marmaţiei este cel mai găurit din ţară: are 113.000 de metri pătraţi de gropi.  La Mahmudia se va construi primul parc acvatic din judeţul Tulcea.

ALBA. Reabilitare termică în culorile curcubeului. Alba Iulia a devenit un oraş pestriţ, după ce fiecare asociaţie de locatari a vopsit blocul în ce culoare a vrut. De la roşu la violet, toate culorile curcubeului se regăsesc pe faţadele imobilelor.

ARAD. Primăriile oraşelor Nădlac şi Csanadpalota, Ungaria, vor aproba, în această lună, proiectul pentru construirea drumului de 8,7 kilometri dintre cele două oraşe.

ARGEŞ. Sinucigaşii din Pădurea Trivale erau din Slatina. Constantin (57 de ani) şi Valerica Richiţeanu (47 de ani) s-au spânzurat, vineri, din cauza datoriilor. Ei au lăsat acasă un bilet în care spuneau că merg la lucru în Italia.

BACĂU. Mamă la 12 ani, tată la 17 ani. O fetiţă a născut, la Maternitatea din Oneşti, o fetiţă. Bebeluşul s-a născut prematur, are doar 1,3 kilograme, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Tatăl este cercetat penal pentru act sexual cu minori.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Refuzul medicilor de familie de a elibera medicamente compensate a aglomerat Urgenţa de la Spitalul Judeţean. Între 100 şi 150 de persoane au apelat zilnic, în ultima perioadă, la serviciul de urgenţă.

BIHOR. Videoclip pentru artistul american Moby filmat la Cetatea Oradea. Şase orădeni s-au înscris în competiţia internaţională lansată de site-ul www.genero.tv pentru a realiza clipul pentru melodia „Wait for me". La concurs participă 300 de persoane.

BOTOŞANI. Vindecări „miraculoase" în Săptămâna Luminată. O comisie de medici i-a găsit sănătoşi pe doi dintre cei patru botoşăneni declaraţi orbi de Direcţia de Asistenţă Socială. Cei patru sunt rude cu Fănica Cojocaru, angajată a instituţiei, şi beneficiau de indemnizaţii de 754 de lei.

BRAŞOV. Junii coboară în Cetatea Braşovului în Duminica Tomii. Şapte cete de juni vor organiza, duminică, tradiţionala paradă pe străzile din centrul vechi, iar apoi turiştii şi localnicii sunt invitaţi la o petrecere câmpenească.

BRĂILA. Licitaţia pentru asfaltarea celui mai mare bulevard din Brăila a fost anulată, ieri, de Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor. Lucrarea de 30 de milioane de euro fusese adjudecată de două firme din Bucureşti.

BUZĂU. Evacuaţi de preoţi. 27 de chiriaşi care locuiesc într-o casă naţionalizată din centrul Buzăului vor ajunge în stradă, deoarece a expirat contractul cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Preoţii spun că imobilul va intra în renovare.

CARAŞ-SEVERIN. Aproape 300 de elevi din toată ţară au participat, ieri, la Reşiţa, la prima probă a Olimpiadei în care îşi arată îndemânarea în meserii precum chelneri, recepţioneri sau vânzători. Concursul continuă şi azi.

CĂLĂRAŞI. Cerere mare pentru vouchere. Şefii singurei firme din judeţ acceptate în programul Rabla a cerut suplimentarea tichetelor valorice, întrucât sunt convinşi că cele 100 de vouchere care vor ajunge mâine se vor epuiza imediat.

CLUJ. Magazinele unde se vând produse etnobotanice s-au redeschis. Patronii au găsit o modalitate de a ocoli legea şi vând produse cu efecte halucinogene.

CONSTANŢA. Femei care au învins cancerul şi eleve de la Colegiul Carol din Constanţa s-au adunat, ieri, în faţa Teatrului „Oleg Danovski" de Ziua Mondială a Sănătăţii. Ele au dat drumul la baloane de culoare roz, simbolul luptei împotriva cancerului la sân.

COVASNA. Fabrica de Ţigarete din Sfântu-Gheorghe îşi reia luni activitatea. Direcţia Vamală a ridicat sigiliul până la rezolvarea cazului în instanţă. Fabrica a fost închisă din cauza reintroducerii unor accize de 475 de milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. Nouă dintre cele 33 de busturi ale voievozilor români amplasate în Parcul Chindia din Târgovişte au dispărut. Municipalitatea a deschis o anchetă în legătură cu aceste furturi. Statuile au fost montate în urmă cu doi ani, iar investiţia în cele 33 de busturi din bronz a fost de 3,5 milioane de euro, din fonduri europene.

DOLJ. Bătăuşul cu BMW a ajuns după gratii. Gigi Cosmin Drăgan (22 de ani), care l-a lovit pe Pavel Rentea (62 de ani) pe motiv că traversa prea încet, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile. Bărbatul lovit a murit.

GALAŢI. Contrabandă pe Dunăre. Nava-tanc „Mara", încărcată cu 1.045 de tone de motorină, a fost sechestrată, ieri, în Portul Galaţi. În acte, carburantul ar fi trebuit să ajungă în Croaţia, dar vaporul naviga în sens invers. Marinarii duceau marfa în Ucraina.

GIURGIU. Comercializarea păsărilor vii este interzisă în pieţele, târgurile şi oboarele din Giurgiu. Direcţia Sanitar Veterinară a luat această decizie pentru prevenirea apariţiei gripei aviare la păsările domestice.

GORJ. Firma americană eBay, parte vătămată la Tribunalul Gorj. Cel mai mare site de vânzări online din lume şi-a desemnat un reprezentant în procesul cu o grupare de infractori care au prejudiciat compania cu peste 100.000 de dolari.

HARGHITA. Medicii de familie harghiteni, spărgători de grevă. 21 de doctori au semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi îşi continuă activitatea şi nu participă la protestul organizat la nivel naţional.

HUNEDOARA. Directorul acuzat de crimă, din nou în instanţă. Marian Mihalache a fost, ieri, pentru a treia oară în faţa instanţelor irlandeze ca suspect în cazul uciderii la Dublin a asistentei medicale Loredana Pricăjan.

IALOMIŢA. Credincioşii din judeţ se pot închina la moaştele Sfintei Paraschiva, care au fost aduse la Mănăstirea Sfinţii Voievozi. Racla cu Sfintele Moaşte va rămâne la Slobozia până luni.

IAŞI. Droguri uşoare scoase la vânzare pe net. Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul legii care interzice produsele etnobotanice, susţine că au apărut site-uri care comercializează noi amestecuri halucinogene.

ILFOV. Condiţii de staţiune balneo-climaterică la Spitalul Judeţean. Pacienţii vor fi trataţi, de săptămâna viitoare, cu nămol adus de la Techirghiol într-un bazin de recuperare, în cadrul noii secţii de fizioterapie.

MARAMUREŞ. Siglă pentru spital. Un băimărean de 41 de ani a câştigat competiţia organizată de Spitalul Judeţean Maramureş pentru desenarea logo-ului unităţii spitaliceşti. El a primit 300 de euro pentru proiect.

MEHEDINŢI. Şomeri ameninţaţi cu executarea silită. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă are de recuperat 41.000 de lei de la 170 de persoane care nu au terminat cursurile de formare profesională sau care au încasat ilegal indemnizaţiile.

MUREŞ. Angajaţii Serviciului de Ambulanţă ameninţă cu greva. Ei sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile întregi pe luna februarie şi spun că vor declanşa un protest „spontan", cum au făcut şi în noiembrie.

NEAMŢ. Faliment în lanţ în magazinele IT. Dintre cele 11 firme de profil din Piatra Neamţ, 9 s-au închis în ultimele 6 luni. Cele două magazine care au rămas s-au reprofilat şi asigură mai mult service-ul pentru calculatoare.

OLT. Primăria Slatina a oprit lucrările la cele 39 de blocuri incluse în programul de reabilitare termică şi a sistat plăţile către unele firme de construcţii care au lucrat de mântuială. Geamurile sunt de calitate inferioară, iar pe terase se infiltrează apa.

PRAHOVA. Programul „O săptămână la munte" a resuscitat turismul pe Valea Prahovei. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că preţul de 300 de lei pentru un sejur de cinci zile a atras mii de turişti care încă mai pot schia pe pârtiile din Sinaia. Comparativ cu o lună şi jumătate în urmă, gradul de ocupare a locurilor de cazare a crescut de la 30% la 80%.

SATU MARE. Cel mai găurit drum din ţară. Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Drumul Naţional 19 Satu Mare - Sighetu Marmaţiei, cu 113.000 de metri pătraţi de gropi, este lider în topul naţional.

SĂLAJ. Un copil de cinci ani, din localitatea Ciocmani, a murit, ieri, după ce a căzut dintr-o autospecială folosită la transportul animalelor.

SIBIU. Brukenthal, primul muzeu din România distins cu premiul Uniunii Europene. Muzeul a fost laureat al ediţiei 2010 a Premiilor pentru Patrimoniu Cultural - Europa Nostra. Premiul va fi înmânat la Istanbul, la 10 iunie.

SUCEAVA. Sătenii din Rutunda au împuşcat pitbulii care-i terorizau. Persoane necunoscute au ucis cu o armă de vânătoare trei dintre cei şase câinii de pază de la iaz. Animalele au atacat trei persoane, dintre care una a murit.

TELEORMAN. Liceenii se implică în viaţa comunităţii. Consiliul local al tinerilor din Alexandria va organiza alegeri în licee, pentru a se desemna 21 de consilieri şi un primar. Astfel, liceenii se vor implica civic în viaţa oraşului.

TIMIŞ. Arestată pentru că şi-a înscenat un jaf. Irina Merenciuc (28 de ani), casieră a unui magazin de piese auto, s-a bătut şi s-a legat singură, în Sâmbăta Mare. Ea a ascuns în lenjeria intimă încasările de 4.000 de lei, iar acum e acuzată de delapidare.

TULCEA. La Mahmudia se va construi primul parc acvatic din judeţ. Acesta va avea o piscină, un bazin semiolimpic, mai multe spaţii de joacă pentru copii, dar şi un restaurant. Investiţia depăşeşte 3 milioane de lei.

VASLUI. Face chetă ca să-şi refacă penisul pe care şi l-a tăiat la nervi. Neculai Comărgean (45 de ani) din comuna Bogdăniţa cere ajutorul semenilor pentru a strânge cei 4.000 de lei necesari pentru operaţia de reconstituire a penisului.

VÂLCEA. Inspectoratul Şcolar Judeţean a anunţat, ieri, că 77 de posturi vor fi desfiinţate din toamnă. Majoritatea sunt la şcolile din mediul rural, iar disciplinele vizate sunt muzică, desen şi cele tehnice.

VRANCEA. Angajaţii de la Drumuri şi Poduri au ieşit în stradă şi vor protesta şi astăzi, întrucât nu şi-au luat banii din decembrie. Oficialii Consiliului Judeţean, acţionarul majoritar al societăţii, spun că nu au fonduri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite